witam wszystkich mam ogromną prośbę jakby ktoś miał zdjęcia siwej kobyłki z L nr 11 z zawodów w Sopocie 25-26 kwietnia to uprzejmie proszę wyślijcie mi na maila ewaandrzejewicz@gmail.com z góry dziękuję pozdrawiam
Słuchajcie, juz doszła do mnei wiadomośc, że dzis w nocy ktoś w Sopocie wypuścił konie z piędziesiątki, ilośc wypuszczonych koni to 20. Konie zostały przepędzone ze stajni, przez furtke na ulicę, tylko jeden wałach podreptał do ślązaków i z nimi gadał. Pierwsya myśl to - Klami stoi w piędziesiątce (wnioskuję po wstawianych zdjęciach). Co z pączkiem? On po kontuzji tak powaznej... mam nadzieję, że jego sprawa nie dotyczy???!!!!!!
No to częsciowo ufff. Chodzi o stajnię w której stoją ślązaki. Więcej nie wiem, oprócz tego, że konie pozdzeirane, poranione, pokaleczone i popuchnięte. Jeden ma coś z okiem. Konie łapali strażacy i na linkach strażackich wiązali do drzew. Nie wiem o której, ile czasu upłynęło zanim przyjechała straż. Wiem, że żadnego nei potrącił samochód i wszystkie żyją, a także że nic nie zginęło na pierwszy rzut oka. No i to że konie były wypuszczone jak leci, po kolei, a nie wybiurczo.
To, że biegały i ogiery i klacze, i wałachy też własnie słyszałam. No i jeszcze to że, ale to juz PODOBNO dzis zbiorowe cykanie zdjęć rtg, więc się okaże co jeszcze wyjdzie w praniu.
kilka koni kolezanek jakie staly w tej stajni jest kontuzjowanych, pare po powaznych kontuzjach wiec pewnie kolorowo nie bedzie po badaniach. ciekawe co zarzad hipodromu na to. ale co sie dziwic jak brama otwarta 24h i nikt nie pilnuje, to taka przelotowka miedzy gdanskiem a sopotem. co chwile jakies pijane bandy ludzi sie przewijaja :/
A ja odnoszę dziwne wrażenie że wypuscic 20koni i manewrowac mniędzy nimi wypuszczając kolejne to trzeba sie nie bac, a laik czyli przypadkowy ktoś bałby się. Jak dla mnei masakra, przerobiłam już obcinanie ogonów, grzyw, niszczenie sprzętu, kradzieże, ale po dziesiejszym dniu przestało mi się w głowie mieścić do czego zdolni są ludzie....
Tak, tak, ja weszłam na wątek po prostu na którym ostatnio była Klami i do którego często zaglada, bo jak wspomniałam to o niej pomyślałam najpierw, a raczej jej przez wiele miesiecy leczonym koniu...
Już przeczytałam... Boże, od Sopotu to chyba trzeba się trzymać jak najdalej. Co za debilowi przyszłoby coś takiego do głowy?? Słyszałam też że rozcięli kłódkę na drzwiach od stajni... aż mi się wierzyć nie chce że tacy debile po ziemi chodzą 🤔wirek: 🤔wirek: