Forum konie »

Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

A Twoje zdjęcia 😉
Robię porządek w laptopie i trochę sie tego zebrało  😉
a z różnych zawodow taaa? czy z jakich ?? bo z majówki ja mam wszystkie bo Rewir robiła moim aparatem zdjęcia i mam  😎
Z Sopotu  😉
aaha. ok

a kiedy to będą zawody ?  pewnie jeszcze nie ma propozycji co?
16-17 chyba  🙂
Propozycji jeszcze nie widziałam, pewnie pojawią się w tym tygodniu.

Edit: propozycje już są na stronie Volty.
witam wszystkich mam ogromną prośbę
jakby ktoś miał zdjęcia siwej kobyłki z L nr 11 z zawodów w Sopocie 25-26 kwietnia to uprzejmie proszę wyślijcie mi na maila ewaandrzejewicz@gmail.com
z góry dziękuję
pozdrawiam
siwej kobyłki o imieniu Blanka?
dokładnie tak  🤣
na crossie miała nr 46  😉
No to strona skj zostala zhakowana. Przy wczytywaniu atakuja wirusy, wiec uwaga.
Klami dzięki za informacje :kwiatek:, tak wiec ja już tam wchodzić na razie nie będę 😎
Słuchajcie, juz doszła do mnei wiadomośc, że dzis w nocy ktoś w Sopocie wypuścił konie z piędziesiątki, ilośc wypuszczonych koni to 20. Konie zostały przepędzone ze stajni, przez furtke na ulicę, tylko jeden wałach podreptał do ślązaków i z nimi gadał.
Pierwsya myśl to - Klami stoi w piędziesiątce (wnioskuję po wstawianych zdjęciach). Co z pączkiem? On po kontuzji tak powaznej... mam nadzieję, że jego sprawa nie dotyczy???!!!!!!
Agata-Kubuś,   co ty mowisz?! Klami stoi w innej stajni, tez 50 ale jezeli mowisz ze do slazakow to napewno nie w jej.

wiesz cos jeszcze? ale sie tam dzieje ostatnio.

edit. woooow zadzwonilam do kolezaniki i okazuje sie ze konie biegaly w nocy po monte cassino, a to kawalek drogi od hipodromu
No to częsciowo ufff. Chodzi o stajnię w której stoją ślązaki. Więcej nie wiem, oprócz tego, że konie pozdzeirane, poranione, pokaleczone i popuchnięte. Jeden ma coś z okiem.
Konie łapali strażacy i na linkach strażackich wiązali do drzew. Nie wiem o której, ile czasu upłynęło zanim przyjechała straż. Wiem, że żadnego nei potrącił samochód i wszystkie żyją, a także że nic nie zginęło na pierwszy rzut oka.
No i to  że konie były wypuszczone jak leci, po kolei, a nie wybiurczo.
to jest 50-tka pana Henia. biegaly i ogiery i kobyly.
pare miesiecy temu bylo wlamanie na hale. a monitoring na hali sie kurzy
To, że biegały i ogiery i klacze, i wałachy też własnie słyszałam. No i jeszcze to że, ale to juz PODOBNO dzis zbiorowe cykanie zdjęć rtg, więc się okaże co jeszcze wyjdzie w praniu.
kilka koni kolezanek jakie staly w tej stajni jest kontuzjowanych, pare po powaznych kontuzjach wiec pewnie kolorowo nie bedzie po badaniach.
ciekawe co zarzad hipodromu na to. ale co sie dziwic jak brama otwarta 24h i nikt nie pilnuje, to taka przelotowka miedzy gdanskiem a sopotem. co chwile jakies pijane bandy ludzi sie przewijaja :/
Dziewczyny aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam.
to jest 50-tka pana Henia. biegaly i ogiery i kobyly.
pare miesiecy temu bylo wlamanie na hale. a monitoring na hali sie kurzy

Monitoring działa, tylko trzeba go włączyć 🙂
na noc wylaczany wiec na wiele sie nei przydal 🙂

Lena wiesz cos wiecej?
A ja odnoszę dziwne wrażenie że wypuscic 20koni i manewrowac mniędzy nimi wypuszczając kolejne to trzeba sie nie bac, a laik czyli przypadkowy ktoś bałby się. Jak dla mnei masakra, przerobiłam już obcinanie ogonów, grzyw, niszczenie sprzętu, kradzieże, ale po dziesiejszym dniu przestało mi się w głowie mieścić do czego zdolni są ludzie....
Wiem tylko, że to było około 1.30. Pracownik portierni zauważył konie, ale nie dał rady nic zrobić, tylko zawiadomił szefostwo.

edit: może przenieśmy się do wątku hipodromowego, żeby nie śmiecić.

przeniesione zgodnie z prośbą 🙂 / a.
Dzisiaj słyszałam, jak to się mogło stać??
Tak, tak, ja weszłam na wątek po prostu na którym ostatnio była Klami i do którego często zaglada, bo jak wspomniałam to o niej pomyślałam najpierw, a raczej jej przez wiele miesiecy leczonym koniu...
Ciut info masz w Kąciku rekreanta, jako lekture początkową.
oo a ja na trojmiascie szukalam i nic nie bylo.
one wybiegly przez brame od zabianki?
Już przeczytałam... Boże, od Sopotu to chyba trzeba się trzymać jak najdalej. Co za debilowi przyszłoby coś takiego do głowy?? Słyszałam też że rozcięli kłódkę na drzwiach od stajni... aż mi się wierzyć nie chce że tacy debile po ziemi chodzą  🤔wirek: 🤔wirek:
oo a ja na trojmiascie szukalam i nic nie bylo.
one wybiegly przez brame od zabianki?

Te 3, które znalazły się na Monciaku, wyszły przez bramę od Sopotu.
ale je musiał chyba ktoś wygonić... jaki koń normalnie by się aż tak daleko zapuścił?? Jak już to najdalej na tor zwierzaki uciekały...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się