Forum konie »

Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

klami, wcale ci sie nie dziwie....
uwaga uwaga moi drodzy

wczoraj wieczorem z 50-tki zginela traznela Kavalkade. czarna, z kolorowymi krysztalkami Svarowskiego na naczolku, bez wodzy, z zwyklym podwojnie lamanym wedzidlem.

jakby ktos cos wiedzial/widzial to prosze o info 🙂

Prosze prosze. Czyzby w 50 znowu sprzet "dostawal nozek".  :/
Czy gdzieś jest dokładny rozkład jazdy na HPP? Normalnie mnie trafia  👿, poza informacją, że zawody rozpoczynają sie o godz. 8 nic więcej, albo ja nie potrafie się dodłubać...
Ślicznie dziękuję  :kwiatek:
a kto była na zawodach w owczarni oprócz rewira,zapnij sie, ktosinki i cimeries?? robił któs może fotki??
Ja bylam w Owczarni rzecz jasna. Bylismy z trzema konmi. Od poczatku do polowy P mniej wiecej.
W roli luzaka i fotografa. Kursowalam miedzy koniowozem / rozprezalnia / parkurem.
klami a komu luzakowałas??
że Cię Klami nie widziałam. A długo w sumie byłam w Owczarni.
słyszałam, że w Owczarni mają być towarzyskie w skokach w maju, macie dokładniejsze informacje?
_kate, w drugim tygodniu mają być.

kasiek, yy.. ja Cie chyba nawet nie wdziałam. Oj ciężko ze mna, ciężko.
dziękuję  :kwiatek: a są gdzieś na necie informacje? bo googlowałam i majowych nie znalazłam.
Myślę, że jeszcze nie ma. Ale jest strona, która ma służyć jako "zbiór zdjęć i informacji na temat zawodów w Owczarni" i to jest nawet strona oficjalna. Nie pamiętam tylko nazwy, spiker wczoraj mówił - zapamiętał ktoś? Poszperam, może na coś trafię.

Chyba wiele sie w Przywidzu zmienilo...? Maja jakas aktualna strone?

Pamietam, jak zesmy kiedys przez pare dni wywalali gnoj z tego budynku, gdzie teraz stajnia jest. Tam byly 3 biegalnie, gnoju po uda... Bylo troche roboty 🙂 A teraz to chyba jeden z fajniejszych pensjonatow? No i pastwiska ma, a to rzadko sie zdarza.

Zielona Brama --> Przywidzki KJ, chyba to jest najaktualniejsze. http://www.zielonabrama.com.pl
Piszą tam: "05.09.2008 r. - Przywidzki Klub Jeździecki "Zielona Brama" otrzymał certyfikat ośrodka jeździeckiego II kategorii przyznawany przez Polski Związek Jeździecki"... Znaczy się: rozwój 🙂

Ładnie mają. Tereeeny... Pamiętam tę stajnię sprzed lat, jeszcze z fazy postpegeerowskiej, kozackiej i partyzanckiej, ale już wtedy piknie było.  Muszę odwiedzić, bo ciagle słyszę, że się prężnie rozwijają! Tylko nie ma już Narcyza i Lotosa 😕

Pastwiska mają świetne, a jedno nawet z wyciągiem orczykowym 😁

Mam stronkę 😉 http://zawodyjezdzieckie.com/
kasiek, dwa male malowane gniade i siwa kobyla.
Poza tym w sumie wszedzie mnie bylo pelno.

aga, no widzisz. Ja tam siedzialam od 9 mniej wiecej do 17 chyba (?).

kate, w tym roku to maja byc chyba regionalne a nie towarzyskie. W kazdym razie takie info do mnie dotarlo. A zawody maja byc mniej wiecej co miesiac.

Przy niektorych dekoracjach (mini L i L) wychodzilam na parcur robic zdjecia. Poza tym krecilam sie w okolicach grilla (dobra pozycja do zdjec) i w okolicach tej klody przy sedziowce. Tak glownie.
Bylam w jasnobezowej kurtce.
[quote author=Felix-Huston, forever felicis! link=topic=129.msg234133#msg234133 date=1240220905]
Ładnie mają. Tereeeny... [/quote]
A tereny obłędne, potwierdzam. Dziś po raz kolejny jadę tam uprawiać slalom między zwisającymi pałąkami orczyków - ulubiony sport mojego dzielnego konia.

Klami, i gdzie foty  🤬
Foty sa bardzo monotematyczne, bo robilam kilku osobom. Na wiecej nie mialam za bardzo czasu.
dzięki Rewir, cały czas myślałam, że to ta strona jest ich oficjalną http://stajnia.owczarnia.w.interia.pl/index.html Nie wiedziałam, że jest rozróżnienie.
Klami, a to szkoda. Bo rozważałam "wyjazd", czy raczej spacer na towarzyskie skoki.
kate, jesli dobrze pamietam to mini LL i LL jest rozgrywane poza tabela. Nie trzeba miec tych wszytskich papierow.
Tak, wiec.... spotkamy sie na parcurze?? Ja wlasnie rozwazam debiut pokontuzyjny mojego paczusia na LL w Owczarni w maju.
jeszcze nie jest to postanowione, bo znając życie mój koń nie będzie umiał galopować nie mówiąc o skakaniu czegokolwiek, więc trochę się waham.
Ale mamy tak blisko, że szkoda byłoby nie pojechać.
Może jak się Barki trochę ostuka z zawodami, a ja z pastami na uspokojenie, to kiedyś damy radę  🤔 /nie mówię o jakichkolwiek wynikach, znam nasze ograniczenia, ale żeby wioski nie było/
pasty, oczywiście, nie tylko dla konia  😉
jaki wybór nie padnie, przyjadę Wam pokibicować!
Klami no to na zawodach w owczarni Cię widziałam i kojarzę 🙂
rozprezałas zapnij sie przed N, a ja na taki rudzielcu co jakis czas wam sie wcinałam na przeszkodach 🙂

niestety reszte nie kojarze 🙁

a może ma ktoś zdiecia Inidany Johnsa lub Ingmara
[quote author=Felix-Huston, forever felicis! link=topic=129.msg234133#msg234133 date=1240220905]

Zielona Brama --> Przywidzki KJ, chyba to jest najaktualniejsze. http://www.zielonabrama.com.pl
Piszą tam: "05.09.2008 r. - Przywidzki Klub Jeździecki "Zielona Brama" otrzymał certyfikat ośrodka jeździeckiego II kategorii przyznawany przez Polski Związek Jeździecki"... Znaczy się: rozwój 🙂 [/quote]

na oficjalnej stronie pzj PKJ "Zielona Brama" nie figuruje już jako ośrodek certyfikowany 😎

Tylko nie ma już Narcyza i Lotosa 😕[/quote]

Narcyz nadal jest  🙄:
[quote author=Ktoś link=topic=129.msg227245#msg227245 date=1239482501]
....Narcyz - w dzierżawie od ponad roku,cos nawet startuje,nadal w Przywidzu.
[/quote]

Ładnie mają. Tereeeny...

A tereny obłędne, potwierdzam. Dziś po raz kolejny jadę tam uprawiać slalom między zwisającymi pałąkami orczyków - ulubiony sport mojego dzielnego konia.

Klami, i gdzie foty  🤬
[/quote]
stoimy tu już 1,5 roku i ani razu (dosłownie) nie byłam jeszcze w terenie  😜 moje konie tak 😁

a co do zawodów w Owczarni...to bardzo fajnie było...wreszcie po dłuuuuugim czasie sobie wytartowałam  😜 i jednak potwierdzam starą zasadę - że w domu to w domu,ale na zawodach - to jest zupełnie inna jazda  😁 🏇

p.s. Kasiek - zdjęcia też będą na stronie którą podała Rewir  😉
Wisza juz gdzies listy na ZOO-C? Bo na stronie SKJ-u nie widac nic...
rozprezałas zapnij sie przed N, a ja na taki rudzielcu co jakis czas wam sie wcinałam na przeszkodach 🙂

niestety reszte nie kojarze 🙁

a może ma ktoś zdiecia Inidany Johnsa lub Ingmara

nasza ekipa ma twoje koniki na zdjeciach, tylko koleżanka musi je zrzucić i ci prześle napewno 😉
Klami no to na zawodach w owczarni Cię widziałam i kojarzę 🙂

Dla pewnosci. Blondynka w czarnych okularach. Jasnobezowa kurtka, jeansy, czerwone buty i czarno-zlota torba.
Zgadza sie? Jesli tak to mniemam, ze nastepnym razem mnie rozpoznasz... 😉
Nastepnym razem bardzo prosze sie odezwac. 😉 Na zawodach w Owczarni bywam zawsze, bo mam bardzo blisko.
Na majowe bycmoze, ze wpadne juz wraz z koniem.

kate, oczywiscie, ze dacie rade!!
kasiek, chyba ustawialam przeszkody i to nie zapnij sie a Cimeries,, chyba że sie tam zapnij się też pałętała, a już nie pamiętam 😉
asior, "Listy startowe będą dostępne do wglądu od godz. 19😲0 dnia: 24.04.09 na stronie WWW.SKJ-SOPOT.PL "
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się