Asior - morski piaseczek...na piachu się będzie jeździć skoki w Sopocie,nie na trawie 🏇 w niedziele jeszcze tylko hałdy piachu było widać,a teraz proszę...
Plac wygląda mega profi, robi go jakaś firma z Niemiec, ale nazwa wyleciała mi z głowy. Czy udostępnią na wkkw - może na CIC tak, o na ZOO nie sądzę. Chociaż w sumie - kto wie? Kiedy pan Paszkowski wspominał o tym placu w zeszłym roku, myślałam, że to jest bardziej w sferze planów i życzeń i plac nie powstanie. A tu proszę.
EDIT: melduję, że właśnie przetestowałam w/w profesjonalny plac i jestem pod wrażeniem. Wprawdzie podobno jeszcze nie jest gotowy i zostaliśmy wpuszczeni jakby testowo, ale koń zupełnie inaczej po tym chodził niż po kopnym piachu na dużym placu. Teraz tylko pozostaje się modlić, żeby dali tam pojeździć czasami przynajmniej. A przy barierce stoi kupozbieraczka i patrzy złowieszczo 😁 Oczywiście już pierwszego dnia okazało się, że nie wszyscy potrafią jej używać 🤔wirek: Cóż, Sopot 😉
Lena, brzmi super. Poza tym , co tam "żeby dali pojeździć", nikt nie będzie stał i patrzył, zawsze możesz na tor wskoczyć, że niby wcale tam nie jeździć 😉 Trzeba sobie radzić 😎
Słuchajcie mam pytanie - czy JUTRO, [Wielka Sobota] jeździeckie są normalnie otwarte? Musze kupić pasze na wczoraj, bo Rewir teraz na samym owsie jedzie, co mi się wybitnie nie podoba. Mam transport właśnie na jutro. Chodzi mi o Arpav, albo o Pasaż... myślicie, że będą otwarte?
różnie, nie mam nic stałego, szczerze mówiąc. Ostatnio miałam muesli marstalla i granulat Subli (swoją droga polecam, Holenderska pasza, ma ją pewien Pan pod Pruszczem, jest chyba tańsza od Sukcesu, wcale jej nie chciałam, ale jak Rewir dostał garstkę od innego konia to był gotów za nią zabić 😉 ). Daje też Havensa, Egersmanna, Pavo... tak co się na patoczy, staram sie nie przyzwyczajać do jednej paszy. Wszystko z witaminami, ziołami, dla koni nie pracujących, jakieś vitalne dla seniorów itd... Pani w Arpavie zaproponowała mi pasze Relaks Hovelera za 80 zł 20 kg... jakoś mnie to nie przekonało 😉
rewir, Relaxa Hovelera bardzo polecam. Moj stal na tym przez ladnych pare miesiecy po operacji. Wygladal super, glodny nie byl, zbytecznej energi tez nie mial.
My sie dzis wozilismy po tym nowym placu. Musze powiedziec, ze jest SUPER!!!
Nie. Wiekszosc duzych zawodow przeszlo na podloze piaskowe. Jest lepsze i latwiejsze w utrzymaniu i obsludze. Trawie bez odpowiedniego przygotowania iles tam wglab wieele brakuje. A po dwudniowych sie rozpada. Stad tez Hipodrom z okazji odebrania "O" zainwestowal w odpowiednie do tej rangi zawodow podloze.
. Chociaż w sumie - kto wie? Kiedy pan Paszkowski wspominał o tym placu w zeszłym roku, myślałam, że to jest bardziej w sferze planów i życzeń i plac nie powstanie. A tu proszę. 😉
Smiem twierdzic , ze to raczej nie super gest, a przepisy FEI, nakazujace organizacje CSI(O) na piasku. I ewentualne ogromne kary za brak mozliwosci zorganizowania..
Co sie dzieje z Lublewem? Kiedys tam bylam, opuszczone miejsce...
A jak Przywidz? Czy starzy obozowicze wiedza, co sie dzieje z Telimena, Tombola, Narcyzem, Lysym...?
Telimena - sprzedana. Tombola - tylko na pastwiskach chodzi Narcyz - w dzierżawie od ponad roku,cos nawet startuje,nadal w Przywidzu. Łysy się sprzedał gdzieś...ale w dobre ręce...
Chyba wiele sie w Przywidzu zmienilo...? Maja jakas aktualna strone?
Pamietam, jak zesmy kiedys przez pare dni wywalali gnoj z tego budynku, gdzie teraz stajnia jest. Tam byly 3 biegalnie, gnoju po uda... Bylo troche roboty 🙂 A teraz to chyba jeden z fajniejszych pensjonatow? No i pastwiska ma, a to rzadko sie zdarza.
EDIT: a co z Rachel? Gdzie jest? Sprzedala ta swoja nieruchomosc, czy moze robi w niej jakis biznes?
[quote author=Lena link=topic=129.msg223444#msg223444 date=1239173124] . Chociaż w sumie - kto wie? Kiedy pan Paszkowski wspominał o tym placu w zeszłym roku, myślałam, że to jest bardziej w sferze planów i życzeń i plac nie powstanie. A tu proszę. 😉
Smiem twierdzic , ze to raczej nie super gest, a przepisy FEI, nakazujace organizacje CSI(O) na piasku. I ewentualne ogromne kary za brak mozliwosci zorganizowania..
Ale moge sie mylic. [/quote]
Bardzo możliwe. Niemniej cieszę się bardzo, że plac powstał i mam nadzieję, że będzie można z niego korzystać jak najczęściej.
Zeby jeszcze pozwolili cos tam poskakac...... echhh... marzenia scietej glowy jak to mowia... Bylabym gotowa nawet placic za korzystanie z placu. Jak wiem, coniektorzy podzielaja ta chec.
Klami a mogłabyś mi napisać jak tam teraz w Sopocie z kosztami za boks?? Bo już słyszałam sporo wersji, dalej ma znaczenie w której stajni stoisz?? (możesz odp na pw jakby co 🙂