Lena, dzisiaj byl jakos po 17 na tvn 24. W necie niestety nie moge znalezc, nie zamiescili chyba. Jakby Ci wpadl w rece to zapodaj linka prosze. 😉 Co do podloza. Nie wiem. Kolezanka jezdzila na moim lobuzie wieczorem to mowila, ze bylo fatalnie. Miejscami calkiem calkiem, kiepsko a miejscami sliskie grzaskie bagienko.
zapnij sie, powolutku powolutku. Zwierz od paru dni galopuje nawet. Sprawia troche problemowo "wychowawczych", ale dajemy rade. Moze pojawimy sie gdzies na koncowke otwartego sezonu.
Anaa, rozklad jazdy?? Marzysz. Hmm.... moze wieczorem dzien przed odznaka cos dadza.
bo nie wiem jaki szaleniec będzie ryzykował zdrowie.. Żeby tylko zdrowie... o.O
Wiecie, może i to wyschnie i "się zrobi super", ale coś mi się wydaje, że za kilka dni znowu będziemy dla odmiany się ślizgać na betonie. 8-) Ciekawe czy wpadną na to, żeby przed HPP, 'ulepszyć' podłoże na kilka dni przed, czy też zafundują koniom i zawodnikom sympatyczne błotko, a znając ich to z refleksem może być ciężko...
dawaj Tenora, wpadnij po drodze do mnie po Rewirka i się zrobi kulig xD A tak na poważnie - Szybmark i te okolice mają kilka takich rekreacyjnych ośrodków właśnie z możliwością organizacji kuligu.
jedyne co pamietam z tej zabawy to, to jak bieglismy polowa klasy z konca toru za sankami bo p. Heniu takie zakrety wiwijal hahahaha (a moze to byl Marek?)
Tak sobie. Jak porządnie wyrównają, to powinno być ok, chociaż nie ręczę za wyższe konkursy, bo ostatnio skakałam góra metrówki. Ślisko nie jest, przynajmniej mój koń się nie ślizga, ale trafiają się dziury i takie miejsca, gdzie niby jest równo, ale grząsko ( wjazd na rozprężalnię ). Równać będą na pewno rano przed zawodami.
Tragedia!! !! Przez duze "T". Startujacym w weekend zycze szczescia i odwagi.
Moj kon chodzi jak pokrecony, drobi, maca, slizga sie... horror jakis. Zreszta nie tylko moj ma takie problemy. Od jutra obowiazkowo hacele, bo inaczej sie nie da na tym czyms jezdzic.
"Podloze" przypomina raczej gline. W niektorych miejscach grzasko i nawet gleboko. Niezle daje po sciegnach. W innych twarde klepisko gwarantujace super wstrzasy stawom. Juz pomijam wpadanie z tych grzaskich miejsc prosto na klepisko i odwrotnie. Slisko i lepko wszedzie.
do d... 😤 zwarzając na to że owy konik nie zwraca uwagi co ma pod nogami 😁 to masakra... gdyby nie śnieg to podłoże jest jak na dworzu, brzydko brzydko 👿
1) Kolegium sedziow POM ZJ informuje, iz w dniach 27,28 02. - 01.03 SKJ i Hipodrom Sopot organizuja sie kursy sedziowskie podstawowe i licencyjne w dyscyplinach skoki i wkkw zatwierdzone przez PZJ (8/B,C/L/P/2009) Szczegółowe informacje: http://www.skj-sopot.pl/ogloszenia.htm
2) Program Konsultacji 25-27 luty 2009 * Środa, 25 luty 10😲0 Rozpoczęcie konsultacji wstęp na halę wolny 13😲0 Przerwa 20 min 16😲0 Zakończenie/ podsumowanie - antresola na hali Hipodromu Czwartek 26 luty 10😲0 Rozpoczęcie konsultacji wstęp na halę wolny 13😲0 Przerwa 20 min 16😲0 Zakończenie 17😲0 Wykład „Przygotowanie konia i jeźdźca do startu” Marcin Dornowski – wykładowca AWFiS oraz Rudiger Wassibauer. Sesja Q&A. Wykład odbędzie się w sali wykładowej „pod trybuną” obok rest. Hipodrom w Sopocie 19:30 Zakończenie zajęć Piątek 27 luty 10😲0 Rozpoczęcie konsultacji wstęp na halę wolny 13😲0 Przerwa 20 min 16😲0 Zakończenie/ podsumowanie - antresola na hali Hipodromu
Ja zobacze co bedzie sie dzialo w sobote.. i w zaleznosci od tego albo wystartuje, albo nie. Szkoda mi koni na ten syf.
Podloze wyglada jak glina mocno nawiodniona.. tylko ze to nie glina a odchody 30 letnie mocno zmoczone. Brzydze sie na to wchodzic.. Dzis sie smialismy ze powinny byc automaty z workami na buty jak w szpitalu...
Za rzadow poprzedniej pani prezes , przynajmniej podloze na hali mielismy super, bo pratycznie kilka razy w miesiacu przyjezdzaly kontenery ze swiezymi trocinami... Teraz ulecza sie je woda 🙂
Za rzadow poprzedniej pani prezes , przynajmniej podloze na hali mielismy super, bo pratycznie kilka razy w miesiacu przyjezdzaly kontenery ze swiezymi trocinami... Teraz ulecza sie je woda
Swieta prawda.
crazy, ja sie dzis zastanawialam czy by garnkow nie zaczac z tego czegos lepic... jak glina to to sie prezentuje. A tak na marginesie. Powiedz mi prosze jakie hacele na to cos najlepiej wkrecic?? Bez, nie jestem w stanie w ogole jezdzic tak moje zwierze maca, drobi, slizga sie.
Ja nie wkrece bo nie mam dziurek.. Sproboj sredniej dlugosci, choc nie wiem czy to cos da... dzis jakby podsuszylo, ale podejrzewam ze to za sprawa mocnego mrozu.. za to robi sie betonowo... Slychac takie tetent jakby stado mustangow pedzilo, a nie 1 kon klusowal 😉
Ja Wam juz wspolczuje , co bedzie przy roztopach, jak z dachu bedzie cieklo, wszystko bedzie parowalo.. i na dworze plynelo... Jak to wczoraj ktos okreslil zapach na hali jak na bagienku 🙂
crazy, ja nie wiem co robic. Przeciez moj nie powinien chodzic po twardym na razie.... a tu taki beton jak piszesz. Wchodzac na hale mialam wrazenie, ze cos conajmniej duzego fruwa pedem bez jezdzca. Weszlam a tu kucyk galopuje. Srednie, powiadasz?? A myslisz, ze te zwykle czy moze stozek albo szpic bedzie lepiej? Nie znam sie na tym, do tej pory tylko na trawe wkrecalam.
W piasek to niby moga byc i kwadratowe.. w sensie bez szpicu.. bo w to sie wbije wszystko... Ale napewno nie za dlugie.. ale tez nie takie miniaturki. Mysle ze tu tylko probowac.
Jeśli ktoś jeszcze się waha, czy jutro wystartować, to mogę zdecydowanie polecić raczej przejażdżkę na tor po śniegu. Dzisiaj w połowie LL musiał wjechać traktor na parkur i na rozprężalnię. Na parkurze jeszcze jest na tyle ok, że LL można bezpiecznie skakać. Wyjątek - zakręt przy rozprężalni, tam w pierwszym przejeździe nas wessało 🤔 Natomiast rozprężalnia w 1/3 to był jakiś horror, skakałam przeszkody z 2,5 foule żeby tylko w to bajoro nie wjeżdżać. Potem jak zabronowali było trochę lepiej. Jutro oczywiście już się na zawody nie wybieram, chociaż skoro bronują i parkur, i rozprężalnię co około 30 koni, to może akurat będzie lepiej.
Ja to czytam i nie wierzę... Czy naprawde nie można nic zrobić?? Nie da się tej babie poweidziec że jak czegoś nie dosypie to się ludzie pozabijają??... normlanie szok 😲 😲 😲