Forum konie »

Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

Jesli jednak skonczy sie na zwyklym wyrownaniu to sa smieszni.
E... no z tego co ja dziś widziałam, to nic wiecej chyba nie robili... 8-)
Ale nie wiem, jutro też może być zamknięta, bo słyszałam, ze 'mogą nie zdążyć'.

No i na pewno to, co dziś widziałam na hali na piasek kwarcowy nie wyglądało. ;-)
ja krzyczalam??!! no wiesz Sigma, o ty tam jakis chlopakow zagadujesz i nie patrzysz:P haha
A na hali super podloze w postaci bagna, bedzie normalnie extra skakanko😉
No piasku kwarcowego nie ma, widziałam za to jakąś machinę a'la glebogryzarka i taką wielką beczkę, która sikała wodą na wszystkie strony.

Mam nadzieję, że jutro już da się normalnie pojeździć i z góry przepraszam wszystkich, którzy będą mieli wątpliwą przyjemność jeździć razem ze mną na hali.

Ktoś się przyglądał dzisiejszym nagraniom telewizyjnym?
Zapnij Się, my będziemy (prawie) całą stajnią  😁
No ja jestem bardzo ciekawa jak to podłoże teraz wygląda... Aż nie wierzę że coś porządnego zrobili :P:P
Jest TRAGICZNIE !!!
Skoro ludzie narzekali na podloze w Poznaniu, to ciekawe co powiedza na to, co zastana w Sopocie  😉
Ja zrezygmnowalam dzis ze skokow... zastanawiam sie nad week zawodami..

Mokro, kaluze, czarne plamy, zlizgo... ciapowato.koszmar A na dodatek msierdzi i zimno.
tam sie zabic mozna...my sie dzisisaj z 20 razy potykalysmy
a wysypali cos? czy tylko poubijali i polali?
ohh widzę że wszytsko po staremu :P nie wiadomo tylko czy się śmiać czy płakać ;/
xxagaxx chyba to drugie..  😁 z tego co czytam to nie za ciekawie to wygląda  😲  🤔wirek:
Nowe podloze...... Nie wierzylam, ze moze byc gorzej niz bylo. Niestety jest. To cos to jakas sliska breja. Chodzi sie po tym jak po bagnie..... jezdzi.... bez komentarza.

Chetnym na najblizsze  zawody polecam dobre hacele i sporo odwagi.
zastanawia mnie to, czy oni nie widzą tego jak to podłoże wygląda? czy jakos sie nie przejmują że jest niezła ślizgawica ?
Na pewno widza. Tak samo jak na pewno widzieli, ze gdzieniegdzie widac bylo beton spod piachu.

Narzekali na podloze w Poznaniu. Do Sopotu chyba nikt nie przyjedzie.
martynkakoniki, oni nie przejmują się niczym...
Wg nich jest super... Cos mi sie obilo o uszy ze ulepszac beda woda 🙂
O.... jeszcze woda?? Przepraszam, ale my mamy konie czy losie?? Bo po bagnach to chyba losie brodze.
Klami, a może by tak wsadzić Panią Prezes na Tenorka, żeby sobie trochę pojeździła po super podłożu? Jakby jej radośnie pokazał jak to wygląda z pozycji jeźdźca, to może by przejrzała na oczy? Chociaż nie, konia żal...
strzyga, zal mi konia. Szybciutko by sobie brykal luzem i jeszcze jakas krzywda by mu sie zrobila jakby sie na tym bagnie rozjechal.
No właśnie, żal. Tak czy siak, bo będzie musiał po tym chodzić ( no do dyspozycji jest jeszcze mega wypaśna lustrzanka i jeszcze bardziej wypaśna kiszka albo super warunki na zewnątrz)
Współczuję a zawody rozumiem nie będą długo trwały, bo nie wiem jaki szaleniec będzie ryzykował zdrowie...
No wlasnie. Ja nie wiem juz co robic. Moj kon galopuje od kilku dni po wielu miesiacach przerwy i normalnie sie boje!! Przeciez z jego obecna rownowaga, elastycznoscia, skretnoscia to sie zabijemy.
Lustrzanka.... gleboka rynna. Kiszka... wydmy piaskowe. Na zewnatrz.... gruda, snieg, lod.

Taa.... zawody beda raczej krotkie mimo, ze parcurmajster inny.
Przerąbane macie i bardzo wam współczuję... ale Ciebie to nie żałuję, bo dalej mi nie napisałaś i tylu rzeczy musiałam sie sama dowiadywać :bum:
współczuję wam w taki razie bardzo...nie dość,że w środku zimowego sezonu robią koniom rewolucje,to na dodatek zamiast ulepszyć,pogarszają...

myśleliśmy,żeby przyjechać w sobotę,ale teraz decyzja jest jasna...zostajemy w domu i po prostu czekamy na pana Piotra.
😡 Ojoj...... wybacz wybacz  🙇 🙇
Nadrobie na pewno.
Uważaj, bo Ci uwierzę. Też Ci będę tak zdjecia obrabiać  🤦
Uwierz uwierz, zaraz Ci naskrobie pw. Pytanie tylko co wiesz a czego nie.

To ja Ci pierwsza skrobnę
uuuuu.. nie straszcie mnie .. całe szczęście Landrat jest ostrożny więc jakoś chyba damy rade .. tylko gorzej może być z Aurą.. jaaaa. a tak się cieszyłam, że jade na te zawody .. ale w piątek już przyjedzie do Sopotu trener z końmi więc zda relacje i podejmiemy decyzje..

a jak tam Klami Twojego konisia powrót do rzeczywistości ? dajecie rade 🙂😉 ?
Wieczorem było lepiej. Może ta woda się trochę wchłonęła.
Poza kilkoma miejscami, gdzie nie da się wjechać, środek był przyzwoity. Skoczyłam kilka razy coś małego bez problemów. Jak do weekendu się nie schrzani, pojadę się galopnąć LL. Ciekawe jak jest na rozprężalni, bo tam mnie nie było.

Czy w necie jest gdzieś ten wczorajszy reportaż? Szukałam i nie znalazłam.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się