Forum konie »

W Strzeszynie Re-Volter rży w trzcinie

pieknie  😅 to juz jest jakas kwota. revoltowicze sa super  :kwiatek:
O, a mnie nie ma na liście, chyba, że jestem ANIĄ  z Tczewa, ale to nic - to i tak nie jest istotne 😉
:kwiatek:
Gaga - ponaglij znajomego, bo wciąż do mnie nie dzwonił, a mam trochę tego dla Was 😉
Przelane jakieś gorsze na konto. Mam nadzieję, że przydadzą się na owies czy materiały na stajnię tymczasową.
Cóż mogę życzyć na święta? Siły i nieugiętości....
Pozdrawiam serdecznie
Ode mnie również poszedł przelew. Parę groszy, ale mam nadzieję, że się przyda. Trzymajcie się, życzę powodzenia!  :kwiatek:
Ode mnie poszły ponaglenia do domu :[ Tata dziś nie dał rady na pocztę wyskoczyć... eh...
Rewirku, jeśli nie ma Cię na liście, to może wina banku - banki lubią księgować czasami kilka dni
Listę będę uzupełniać oczywiście :-)

Darolgo - zamorduję go, jak tylko wstanę - a wstaję kilka minut po 5 rano :-)

Dworcika poczekamy , tato pewnie nie miał czasu :-)

Gaga - niech dzwoni i daje mi znać 😉 wyszło tego sporo, do mojego auta się nie zmieściło, dlatego wszystko jest u taty w busie. Stąd jestem zależna od taty i muszę mu orientacyjnie godzinę podać.
Próbowałam go zamordować, ale spał o 5tej i nie odbebrał

Przysięgał, ze zadzwoni
Mam nadzieję, że już to uczynił!! :-)

przelew poszedl wczoraj, wiec dzisiaj juz powinien byc 😉 malo bo malo, ale mysle ze kazdy grosz sie przyda :kwiatek:
pozdrawiam
Brytania nadal czeka z wyźrebieniem... dobrze i niedobrze, bo cały czas widać oznaki zbliżajacego się porodu - za długo nie powinna się wstrzymywać...
trzymamy kciuki za Brytanię i potomka 🙂
U mnie na pewno znajdzie się kilka kantarów, jakieś ochraniacze, popręgi, owijki i czapraki. Poszukam nieużywanych już przez nas derek. Paczka pójdzie w poniedziałek.
Gaga - znajomy był, odebrał rzeczy. Paczki skromne, bo skromne, ale są. Trzymajcie się!
O, a mnie nie ma na liście, chyba, że jestem ANIĄ  z Tczewa, ale to nic - to i tak nie jest istotne 😉

Ja tam widzę ALĘ z Tczewa 😉 więc to chyba Ty 😉
Fakt, jest Ala, ale to wciąż nie jest moje imię 😉
Nieistotne.

Jak budowa boksów?
w razie jakiejkolwiek potrzeby sluzy ta strona pomocą jezdziectwo.tnb.pl
CD LISTY DARCZYŃCÓW:
Paczka:
Dagmara Kraków
Ola Wrocław

Wpłaty:
Jola Morawica
Helena Gdynia
Iwona Łódż
Marta Szczecin
Katarzyna Kraków
Małgorzata Warszawa
Genowefa Drawsko Pom.
Anna Chełmno
Katarzyna Lubartów
Klaudia Rąbielice Wielkie
Natalia Wrocław
Katarzyna Drawsko Pom.
Michał Legionowo
Marta Kraków
Melita Bydgoszcz
Bożena Kłobrzeg

Dr Krzysztof z Czaplinka
darmowe leczenie rannego źrebaka i deklaracja każdej pomocy weterynaryjnej

:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Budowa boksów pomału, ale do przodku. Do Świąt Brytania powinna mieć już bezpieczne miejsce do wydania na świat potomka - nadal czeka...
ja po świętach też zrobie przelew  🙂
skromnie, bo skromnie, ale na przysłowiową kostkę siana starczy  😉
Jutro pójdzie wysyłka z bliźniaczej stajni - "Starego Młyna".

Sprężyłyśmy się i powstała całkiem pokaźna paczka 😉
a jak czy maja się konie ?
Dziś rano do Strzeszyna busem podkuwacza pojechały dary, pasze i owies od:

* Asi (Bull Gang) ze Szczecina
* Marysi ze Szczecina
* Przedstawicielki większości rynkowych pasz ze Szczecina (Eggersmann, Hartog, Spillers, dalej nie pamiętam :- ( )
* Jacka - podkuwacza z Pilchowa (jednocześnie właściciela transportu)
* Gracji, Elwiry (NEti), Gwiazdorki i całej reszty stajni w Wielgowie pod Szczecinem

:kwiatek:  :kwiatek:  :kwiatek:

Poniżej trochę smutny mail od Adama - prosił aby wszędzie wkleić:

Wiem, że powinienem wcześniej osobiście napisać choć parę słów podziękowania dla wszystkich, którzy wsparli nas wszelaką pomocą i słowami otuchy. Dziękujemy Wam Bardzo. Nawet nie wiecie jak ważne było, w tych najcięższych dniach, mieć świadomość, że nie jesteśmy na świecie sami. Żadne słowa nie oddadzą wdzięczności, jaką dla Was czujemy.

Niestety los nie oszczędził nam kolejnego ciosu. W niedzielne przedpołudnie odeszła Bohema - 3-letnia córka Brytanii. Była dobrym koniem.

Łączymy się w bólu z osobami, które straciły swych Przyjaciół w Botoji.
Czy tam, na górze, jakieś zawody będą, że biorą tyle dobrych koni?
O kurcze- współczuję 🙁
Czy śmierć kobyłki związana jest z pożarem? 🙁
Trzymajcie się Strzeszynopitki...
Ode mnie grosik też poszedł...
Dlaczego dobrym ludziom przydarza się tyle złych i przykrych rzeczy, a tym złym ciągle jest dobrze i nigdy nie bywa pod górkę....
Bardzo mi przykro  😕
Współczuję bardzo,  życie jest brutalne i niesprawiedliwe .
ode mnie również grosik popłynął.
Ojejku to straszne .......wpsolczuje wiem co to znaczy stracic nagle konia  😕
Przeczytalam właśnie co się stało. Może z małym opóźnieniem, ale i tak współczuję. Niestety nie mogę zbytnio pomóc, ale wierzę, że znów będzie jak dawniej i, że wszystko wróci do normy, dzięki TYM ludziom, którzy coś dadzą i też wierzą 😉
Rzeczy nadal są potrzebne?
Jeśli tak to mogłabym postarac sie  wysłac czaprak bo go po prostu nie potrzebuje,czaprak zwykly,czarny,wyciety w stanie b.dobrym.
Poza sprzętem końskim najpotrzebniejsze w tej chwili są plandeki,folia w arkuszach.
Chętnie przyjmiemy również rozciągarkę do czasu,wykałaczki do oczu i przenośny podgrzewacz 🙂.

Dzisiejszą listę darczyńców chcę zacząć od wspaniałej grupy:Asi,Kasi,Darka,Piotrka i Darka z Bornego Sulinowa,to dzięki Nim konie już są w nowych,co prawda prowizorycznych, boksach.
Wyobrażce sobie Ich mrówczą pracę przy wynoszeniu z ogromnego garażu wszystkich przydaśków gromadzonych przez kilkanaście lat.Wielkie Dzięki.

Paczki dotarły od:
Wawrzyńca
Majeczki
Michaliny z Grudziądza.

Przelewy (edit):

Duchowa Przygoda
Katarzyna Zielona G.
Eugeniusz Poznań
Andrzej Sosnowiec
Krzysztof Goleniów
Ola Pęcice Małe
Sławek Rawicz
Monika Poznań
Veskez Piła
Joanna Darłowo
Marzena Dzierżoniów
Justyna Bystra
Magda Elbląg
Małgorzata Warszawa
Renia i Marek Borne Sulinowo
Dorota Leszno
Michalina Grudziądz.

Dziękujemy Katherinie i Sebastianowi z Juchowa za przeogromne ilości siana,słomy i sianokiszonki.

Mirosławowi Malcowi i Michałowi Kowerskiemu za owies.

Poli ze Szczecinka ze szkoły podstawowej za marchewy i jabłka.

Wielkie ukłony dla Marcina z Silnowa,który był z nami przez te pierwsze,najgorsze chwile.

Ukłony za Wasze Wielkie Serca,łatwiej prostować się.
Strzeszynopiteki.

stan konta 5.600,-   :kwiatek: :kwiatek:

O Boże... Współczuję straty młodziaka 😕

Bohemie życzę z kolei swobodnych galopów i wiecznego szczęścia już tam "na górze". Razem z kopytnymi z Botoji...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się