Płacę abonament. Bez ideologii-płacę bo muszę. I rośnie we mnie złość -taka bezsilna. TVP- idiotyczne programy,gdzie bawią się tylko "celebryci" na przemian z odgrzewanymi starociami. Mam TVP Kultura - tylko dlatego,że jestem abonentem Cyfra + .TVP Historia i innych nie mam. Inni frajerzy płacący abonament na "misję" telewizji publicznej wcale TVP Inne -nie mają. W ogóle o istnieniu TVP Historia dowiedziałam się w hotelu w Pradze -bo tam był. 👀 Czytam w tabloidach o niezwykle wysokich gażach pracowników TVP . Jedyne co mnie pociesza,to radio - bo jeszcze jakoś się stara-jest reportaż,teatr,archiwalne audycje i aktualne też. Ale to właśnie radio ma zdechnąć pierwsze. Jako zarejestrowany ,legalny płatnik abonamentu - nie mam jak się wycofać,zaprotestować. To sobie chociaż tu ponarzekam. 🙁
Jak się wpadło w płacenie to klops. Przysyłają pogróżki jak się zalega. I śmieszne i straszne jest to,że odkąd zwolniono emerytów i rencistów z opłat to media publiczne mają paść. Wychodzi,że to właśnie zwolnieni i ja utrzymywaliśmy je przy życiu. Ja sama nie dam rady. 😂 Żartuję,że kolejne odcinki powieści radiowej W Jezioranach będą odgrywane indywidualnie dla mnie u mnie w domu. 😂
Moja babcia też tak wpadła 😂 Cóż, uważam, że jak już płacę za kablówkę, i mam telewizję publiczną, to nie będę za nią jeszcze raz płacić, zwłaszcza, że jej poziom jest niski. W sumie to nikomu w domu nie zrobiłoby różnicy, gdyby publiczne kanały zniknęły. Jak jeszcze mieszkaliśmy z babcią, i płaciliśmy, to poziom też był kiepski - więc nikt nie czuje się winny, że to przez brak naszego abonamentu jest taka klapa 😎
No tak, ale pamiętam jeszcze te ciągle przychodzące upomnienia 😉 co prawda wtedy poczta działała trochę szybciej, ale i tak chyba mieli jakąś tajemniczą umowę 😎
Wrócę do sprawy abonamentu: - W TV pokazują filmik o tych , co nie płacą. Czy sądzicie, że jeśli płacę /jako jedna z nielicznych/ abonament jako zwykły człowiek to do auta wykorzystywanego w pracy - mam wykupić abonament na radio?
też płacę, z tym że z racji zapominalstwa - średnio co 2 lata z karami itp - po upomnieniu :-/ I płacę z UPC, czyli kablówkę a co :emot4: Ale Taniu - za radio samochodowe wykorzystywane w pracy bym, nie zapłaciła. Skoro samochód prywatny to i radio może być prywatne. W godzinach pracy go nie włączasz ;-) a tak całkiem serio - znając nasze cudowne prawo - pewnikiem treba za takowe zapłacić... :-(
Sytuacja tzw. mediów "publicznych" jest po prostu przerażająca. To, co dzieje się w TVP woła o pomstę do nieba. Przeciętny Kowalski jest zobowiązany płacić abonament, w imię finansowanie "misji publicznej mediów", i co otrzymuje w zamian? 5052 odcinek Mody na sukces, przerwa na półgodzinne reklamy, kolejny odcinek Klanu czy innej Plebanii, po nim - o zgrozo - więcej Mody na sukces, następnie jakaś powtórka serialu z poprzedniej epoki - Alternatywy, Czterdziestolatek lub inny Janosik, następnie jakże obiektywne i wolne od politycznych uprzedzeń wiadomości, a na deser jakiś interesujący program pana Pospieszalskiego, plus trochę "igrzysk" dla ludu w formie Tak to leciało czy inne fiku miku. 🤔 Jakieś odwołanie do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości/Praw Człowieka czy Bóg wie czego by się przydało - w imię czego mamy płacić za partyjną papkę w demokratycznym (tudzież semi-demokratycznym) kraju? Pozostaje mieć nadzieję, że nowa Rada będzie miała choć trochę przyzwoitości, i nie będzie ubrana tylko w jedne barwy. Choć to znów pewnie tylko wishful thinking.
[quote author=_Gaga link=topic=12811.msg631757#msg631757 date=1277359697] a tak całkiem serio - znając nasze cudowne prawo - pewnikiem treba za takowe zapłacić... :-( [/quote]
Teoretycznie tak, za każdy odbiornik radiowy/telewizyjny w pracy i w samochodach służbowych, ale nie wiem czy ktokolwiek zwraca na to uwagę 👀
następnie jakże obiektywne i wolne od politycznych uprzedzeń wiadomości, a na deser jakiś interesujący program pana Pospieszalskiego, plus trochę "igrzysk" dla ludu w formie Tak to leciało czy inne przynajmniej jest jakaś alternatywa dla porucznik Paradowskiej i pajaca o chytrym nazwisku...no i szansa na w miarę rzetelne sondaże 😂