W nastepnym roku bodzie trzeba sume rozbic na dwie czesci i pierwsze pół roku płacic w grudniu a drugie pół juz w styczniu bo inaczej osoby ktore mialy urodziny w pierwszym polroczu beda to olewały
dokładnie! Dziewuchy ja znana z tego ze nazywam rzeczy po imieniu.. To jest najnormalniej paranoja i chamstwo ze strony tych co juz prezenty dostali i teraz z wplata im nie spiesznoo.. jak wy byscie sie czuli, gdyby na wasz prezent zabrakło!? Pomyślcie jak czuje sie Ciska ktora musi ten caly syf kontrolowac i zjada jej to nerwy! Pewnie nie placa tez Ci co do urodzin maja jeszcze kawałek czasu.. Nie mozecie sie zmobilizowac, byc fair w stosunku do reszty? to nie bierzcie w tym udziału!!! Ja urodziny mam jako jedna z ostatnich i jakos z wpłatami nie zalegam 🙄 Jak brakuje kasy na prezenty sierpniowe to ciekawe co bedzie z listopadem 🤬 Ja wiem ze sa wkacje, sezon ulopowy, słońce, plaża i te sprawy ale wezcie sie w garść bo sie nóż w kieszeni otwiera. Rozumiem tez ze są różne sytuacje w zyciu ale nie wierze ze nagle polowie osob bioracych udział w zabawie zabrakło 20zł żeby zapłacic ZOBOWIĄZANIE ktorego sie podjeło! Odmówice sobie, mc donalda, piwa, nowego czapraczka i miejcie to juz z głowy! To tyle dziekuje i AMEN 🙄
W nastepnym roku bodzie trzeba sume rozbic na dwie czesci i pierwsze pół roku płacic w grudniu a drugie pół juz w styczniu bo inaczej osoby ktore mialy urodziny w pierwszym polroczu beda to olewały
Ja jestem za 🙂 chętnie dolacze do zabawy ale uważam, że tego typu rozwiązanie jest ok, ze względu na to, że od początku będzie widać kto jest fair i zostaje w zabawie, a kto nie... Dajcie znać jak będą zapisy na przyszły rok!
Niewidzialna ma prawie pol kwoty zaległości... zasługuje na prezent?? wiem, chamskie.. ale moje zdanie jest takie: zapłaci zaległą kwote, prezent bedzie...
Ja za ostatnie miesiace bede robic wpłate w poniedziałek. I zapłace juz do konca roku. Dziewczyny zmobilizujcie sie przeciez tak naprawde to sa sprawy groszowe juz...
Ja juz na poczatku przygody tej edycji zabawy pisalam zeby w przyszlym roku wprowadzic zasade, ze kazdy ma zaplacic jakasc czesc z gory a calosc najpozniej do miesiaca w ktorym ma urodziny zeby nie bylo tkich sytuacji np. ktos ma urodziny w styczniu musi zaplacic dokonca grudnia ktos ma w czerwcu placi do konca maja nie zaplacinie ma prezentu dopuki nie zaplaci
Zairko, obawiam się, że wtedy Ci, co mają urodziny późno, znów mogą olać wpłaty i znów nie będzie na wcześniejsze prezenty - i może owszem, on ucierpi, bo prezentu nie dostanie, ale ucierpią też inni. Najlepsze by było mimo wszystko wpłacenie całej kwoty z góry - ale rozumiem też, że ponad 100 zł może być kwotą dużą na jednorazową wpłatę, stąd propozycja podzielenia na pół. Ale pomysł z wpłatą do końca stycznia jest lepszy niż mój - z czerwcem.
No bo tak jest najrozsądniej. Ponad 100zł za duzo, jednak dzieląc na pół to przciez nie majątek. W pazdzierniku ogłosic zapisy, w listopadzie musi byc zamknieta lista i płatne do konca grudnia pierwsza połowa. Do konca stycznia druga. Chyba ze ktos ma urodziny na poczatku stycznia to niestety ale bedzie musial zrobic wpłatę przed urodzinami (znaczy tą drugą połowę). Nie ma ze boli. Bo to chyba mało przyjemne jak sie opłaca cały rok a przez czyjąś nieodpowiedzialnosc sami zostaniemy bez prezentu.
Zabawa jest moim zdaniem bardzo fajna , chętni do kontynuacji chyba też się znajdą 😉 Ja bez problemu będę mogła być nadal skarbnikiem , chyba ze wybierzecie kogoś innego 🙂
jestem za🙂 i również bardzo chętnie wezmę udział w zabawie w przyszłym roku🙂 a jeśli o mnie chodzi to i ciska może być nadal skarbnikiem, bo dziewczyna ogarnia😀 a to wyczyn ogarnąć to wszystko😉
natomiast co do postawy niektorych uczestniczek zabawy - wstyd dziewczyny... ja wszystko rozumiem, ale wpłacić np 12 zł?? przecież to nei jest majątek! to jest mniej niż mała pizza! albo tyle co 4 piwa! czyli spokojnie w jeden wieczór można zaoszczędzić, a być przynajmniej fair w stosunku do innych uczestników którzy (jak np. ja) wpłacili już do końca roku, żeby nikt przez nich nie musiał czekać na prezent... tym bardziej przez to że swój dostałam to chciałam przypilnować wpłaty - żeby się jakoś za ten fajny prezent odwdzięczyć...
Zsynchronizujcie się w jakoś w tych ponagleniach. Jakbym mogła to bym zapłaciła i zrobię to jak tylko będę w stajnie. W ciągu tygodnia podejrzewam. Zasypanie mnie pw i wiadomościami na gadu nic nie da.
Rewir nie denerwuj się, mogłaś się odezwać w temacie, że jest tak a nie inaczej i wtedy kazdy by Cie nie zasypywał PW i ponagleniami Pewnie tak jak ja pomyślały dziewczyny, że unikasz kontaktu...