Poczytalam trochę, widzę, że dużo dobrych opinii ma CDM. Tylko, że mowicie caly czas o tych step 1 i step 2. A co z wersją Brecknell Turner? Używał ktoś, tak samo dobre i wydajne? Ogólnie chcialam kupić Stubbena, bo fajnie mi się nim czyscilo, ale tak patrzę teraz też na inne. Albo może Veredus? Za dużo tego. 😜
To w sumie dla mnie lepiej, bo za efektem blingbling to nie przepadam. :P Póki co stanęło na Shoeckemole, zanim to wykończę, to wieki miną, ale będę pamiętać. :kwiatek:
Chciałabym schować siodło na zimę. Nie będzie używane około 2-3 lat. Jak je zakonserwować by mi nie spleśniało i ogólnie było w takim stanie w jakim je schowam. No nie mam żadnego pomysłu.
hej 🙂 szukam informacji o produkcie z firmy "PIĘKNO KOPYTA" Preparat do skór z woskiem 500ml. Z preparatu do kopyt tej firmy jestem bardzo zadowolona (choć jak jest zimno to bardzo twardnieje). Czy ktoś może stosował i podzieli się opinią? Pozdrawiam
Kojarzycie takie masło do skór, które ma w nazwie Groom Away? Nie mam zielonego pojęcia, czy to część nazwy marki, czy jakaś 'podnazwa', ale wpisuję w google i mi jakieś dziwne rzeczy pokazuje, a nie to, czego szukam. Opakowanie było takie biało-pomarańczowe. Może ktoś coś kojarzy? 👀
Dzięki :kwiatek:. Siodło łapie mi taki złoto-wiśniowy kolor, jak chciałam, no ale ja niecierpliwa jestem i chciałabym szybciej 😁. Spróbuje ten rycynowy w jakimś małym niewidocznym miejscu. Zobaczymy co będzie.
czy ktoś stosował ten preparat? Stassek Equifix Lazy Man opis jest dość dziwny i nie wiem na jakich zasadach ma to działać... 👀
Ja używałam kiedyś na zawodach. Jak masz 5 koni w stajni namiotowej a lato upalne i konie się pocą, to jest to faje rozwiązanie. Z tym, że po wyjęciu z wody natychmiast przecierałam wysuszoną szmatką. Na co dzień jednak wolałam czyścić normalnie. Woda to nigdy na dłuższą metę nie jest dobra dla skór.
niedawno kupiłam używane siodełko (brązowy daw mag) i proszę Was o informacje jak podejść do tematu czyszczenia i konserwacji? Mam w domu spray belvoir tack cleaner step 1 i balsam do skor effax. Czy to wystarczy, czy kupić coś jeszcze? smar? Jak często czyścić? ~wdzięczna za każdą pomoc 🙂 ~
[s]Orientuje się ktoś gdzie dostanę mydło NAF Soft soap?[/s] ok znalazłam w MK sklepie. Czyżby mydło zostało wycofane z produkcji że nigdzie go nie ma czy producent zastąpił je innym?
Możecie polecić coś sprawdzonego do przyciemniania skóry? Najlepiej nie w jakiejś kosmicznej cenie. Widziałam wcześniej pomysł z olejkiem rycynowym - próbowałam i nie widzę żadnego efektu. Olej do kopyt? Trochę się boję 😉 Siodło jest rudo-brązowe i chciałam je trochę stonować 😉
Czy ktoś ma doświadczenie w walce z pleśnią? Kupiłam siodło, stan dobry z wyjątkiem jednej z przystuł. Jest zapleśniała. Umylam BARDZO dokładnie o nic. Ta pleśń sprawia wrażenie "wprasowanej". 🙁 Jesli ktoś ma pomysł, bardzo prosze. Zależy mi na bezpiecznych metodach, siodło jest generalnie z bardzo dobrej jakości skóry. Może jest jeszcze szansa na odratowanie tej przystuły.
[quote author=galopada_ link=topic=127.msg2762704#msg2762704 date=1520025451] Możecie polecić coś sprawdzonego do przyciemniania skóry? Najlepiej nie w jakiejś kosmicznej cenie. Widziałam wcześniej pomysł z olejkiem rycynowym - próbowałam i nie widzę żadnego efektu. Olej do kopyt? Trochę się boję 😉 Siodło jest rudo-brązowe i chciałam je trochę stonować 😉 [/quote] Ja mam rudobrazowe czapsy i chciałam je przyciemnic do sztybletow..próbowałam wszystkiego:brazowe pasty,oleje nawet kuchenne,na koniec nawet czarną pastą do butów zmieszana z wazelina i nic.kolor zostal niewzruszony..🙂 jak coś znajdziesz koniecznie daj znać.