Forum konie »

Siodło skokowe

uwielbiam Stubbeny a poza tym jezdze 3-4 konie dziennie a draw mag nie sprosta temu zadaniu;/ a nie chce skupowac siodła co 5 lat...
poza tym siodlo bedzie szyte dla mnie😉
prosze o wiecej inf PROSZE
Ja o Edelweiss mogę napisać tylko tyle,że pomimo że nie ma głębokiego siedziska i mega klocków to na koniu,który potrafi odbić się zdecydowanie wyżej niż potrzeba siedziało mi się bardzo stabilnie.Nic mnie nie trzymało,nie ograniczało,ale jednocześnie czułam się bardzo pewnie.Natomiast jeździłam w innym modelu-nie wiem czy właśnie nie genesis i było dla mnie tragiczne.Czułam się jak w siodle nie do skoków a w taki na przejażdżkę do lasu-nie wiem jak to wyjaśnić,ale kompletnie nie mogłam się usadzić.
dzieki bede zwracac na to uwage😉
Dramka i jak AREZZO na jeździe?  🤣 Czaje sie już od paru miesięcy na nie  😁
mial ktos kontakt z takim siodlem?
http://cgi.ebay.co.uk/17-Style-Jumping-GP-Saddle-Medium-fit-/360304525280?pt=UK_Horse_Wear_Equipment&hash=item53e3d2bfe0

[img]http://i.ebayimg.com/04/!B34P!IwBmk~$(KGrHqF,!g8E)7tHP,OJBMn3FRjD,!~~_12.JPG[/img]
laga super, jakby było specjalnie dla mnie robione  🤣 Nie wymieniłabym na żadne inne  😎
Dramka coraz bardziej sie przekonuje do niego... 😁 Zastanawiam się właśnie nad AREZZO i nad GP daw maga...
Daw-mag? porażka w porównaniu do Arezzo  😵
przyszedl moj gaw mag GP ale widze roznice pomiedzy moim a tym ktory jest w necie. moj ma jakby mniej wysuniete poduszki do przodu i wyglada raczej jak jakies wszechstronne a nie skokowe.

GP w sklepie

moj GP

ono wyglada jak millenium a nie gp...
http://www.daw-mag.pl/sskokowe.html
ale na siodle jest jak byk napisane daw mag grand prix.

ehh ja juz nic nie rozumiem
zadzwon do osoby od ktorej kupilas - moze producent machnal sie i nazwy nie te co trzeba podoczepial
ale ta nazwa jest wytloczona bezposrednio na siodle a nie tam pod tybinka na tej takie klapce ( zapomnialam fachowej nazwy) ktora mozna zdjac
to tym bardziej dzwon do producenta🙂
ja juz takiego stubbena mf speciala widzialam co sie okazal romanusem czy czyms takim😉
moze to składak 🙂
napisalam do sklepu ale mi nie odpisali jeszcze.

ale jak to mozliwe ze na millenium jest napisane grand prix?
🤔 🤔wirek:

edit:

haha a moze mam to

to jest grand prix tylko ze equipe i kosztuje jakies 10 tys  😂
silly,wydaję mi się, że Twojej wersji trochę daleko do gp. Możliwe, że to millenium. Daj znać, czy faktycznie im się popieprzyło, bo sama się dziwię..

ale ten equipe wygląda bosko  😍
tez sie dziwie. do sklepu napisalam ale narazie jest cicho. i tak byly problemy z tym siodlem a teraz jeszcze to..
silly, też mam gp,i z tego co wiem to jest ta nowsza wersja gp i tak wygląda... przynajmniej mi tak powiedziano 😉
skoro tak do dlaczego we wszystkich sklepach wstawiaja zdjecie starszej wersji i wysylaja nowsza?  🤔wirek:
agata* nowsza wersja gp? pierwsze słyszę, nie ma jej w katalogu przecież. Nowsza wersja millenium, owszem.
no ja miałam wczesniej gp, niedawno zamówiłam jeszcze jedno siodło, takie same (oba gp 17,5) i jest troche inne...... zamawiałam okolo 4-5 miesięcy temu....

edit : takie same w sensie że tez daw mag gp
podeslesz zdjecia/? najlepiej na koniu .

troche az mi sie mierzyc niechce zeby millenium zamienilo sie w GP. albo odwrotnie 🤔wirek:
Ja miałam taki Millennium.
silly zdjęcie na pw 😉
tak patrze i patrze i sama nie wiem czy ja jednak bardziej tych poduszek nie mam  wysuniętych.... może zależy od ułozenia siodla..... zreszta sama zobacz🙂 jak co podeslę więcej zdjęć

edit :  masz rację, bardziej jak wszechstronne wygląda  Twoje...., więc ciekawe co powiedzą 😀
moje mam od lipca, czyli 4/5 mies i no nie wygląda tak..
pan ze sklepu stwierdzil ze to moje siodlo jest inne niz millenium.

mimo wszystko ja nie zamawialam ani tego co mam, ani millenium, tylko GP
Przedzwoń bezpośrednio do Daw-Maga i wyjaśnij;nie wiem, w jakim sklepie zamawiałaś, ale bywa, że po prostu nie znają się.
ale skoro siodlo bylo produkowane w Daw-Magu to raczej nie wybili by w 4 miejscach ze to jest GP a sklep nie chyba tym nie zajmuje.

chyba ze o czyms nie wiem
A jeździłaś w tym siodle? Pasuje ci w ogóle?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się