Sandru najlepiej wejdź na stronę producenta. Kiedyś było tak, że różniły się rozmiarem, GP było 17,5, Millennium o którym pan Marek mówił, że jest właściwie ideantyczne jak GP było 17 i 18, a Vicky to było siodło młodzieżowe - 16. Teraz jest większy wybór rozmiarów, a największą popularnością cieszy się GP. Nie wiem, jak z Twoim rozmiarem, ale na konika polskiego celowałabym raczej w 16, czyli Vicky.
BaŚ byłam dziś w sklepie i przymierzałam 17,5 niby się topiłam jak to stwierdziła babka w sklepie i powiedziała, że musi być 17, które muszę zamawiać . 🤔wirek:, ale teraz jeżdżę w niby większym i jest ok , a kumpela ma 17,5 GP i jest w porządku. 🤬 więc zapewne zdecyduje się na GP 17,5 . 💘 bo niestety wciąż rosnę , a już widzę jak za dwa lata kupują mi nowe siodełko . ;p
a co to tego że jest na konika polskiego , tu chodzi o rozstaw łeku . M albo L będzie dobre , ale już nie pamiętam dokładnie co mówiła . 😡
Jestem przed zakupem siodła. Zastanawiam się po między daw-magiem GP, Milenium i Vicky. Może ktoś mi powiedzieć czym się różnią tak szczegółowo ? 👀 😁 🙇
Jeździ ktoś może w tych siodłach z podogoniem? 👀
Aktualnie mam konika polskiego i bez podogonia się nie obejdzie , a czas już zmienić siodełko. 😁 Przyjaciółka ma GP i fajnie mi się w nim jeździ i problem z lecącym siodłem jest na skoku-wyskoku i myślę, że przy wyższych (90-100) też by leciało. Ale sprawdzałam , zaczep do podogonia wchodzi i się trzyma . 👍 😀 😀 Więc teraz tylko trzeba wybrać siodełko . 🏇 🏇
Ja posiadam GP i skacze się w nim zajebiście, nie wymieniłabym ani na milenium,ani na vicky. Dokładnych różnic nie znam, ale GP jest boskie 😍 😍 😍
Co prawda jeżdże bez podogonia,ale ten model nie ma wmontowanego zaczepu do podogonia, tak że o to byś się musała zatroszczyć sama. A GP w 100, a nawet 200% szczerze polecam 😜 😀
Jeśli to masz załatwione to ja bym z miejsca kupowała. GP mam od półtora roku (kolorek robiony na zamówienie 😀) i jestem w nim zakochana po uszy, tak się do niego przyzwyczaiłam, że nawet treningi ujeżdżeniowe w nim jeżdże (oststnio na odznace pojechałam ujeżdżenie w GP i na karcie egzaminacyjnej mam wielkimi literami przy ujeżdżeniu napisane SIODŁO!!! 😂 😂 :wysmiewa🙂
Jak dla mnie jedyna i w sumie tylko estetyczna wada to to, że skórka szybko się odbarwia ("wyciera"😉 w miejscu przylegania puślisk... 🤔 Ale i tak jest zajebiste 😍 😅 😍 😅 😍 😅
Ja mam kobyłe wlkp z klatą i grzbietem jak cieżki koń, okrągła i żadne siodło typowo skokowe nie pasowało. Zrobiłam u daw maga huberta wersję skokową - tybinki do przodu, kocki na rzep takie jak w skokówce. Kolano trzyma, wygodne, skacze się super i co najważniejsze na konia dobre. Nie płaciłam za dodatkowe klocki za rzepy ani przedłużanie - było to w cenie siodła. Skóra super.
Isobel, kup sobie Norberta Koof At,albo zapłać za kilka jazd z trenerem,który wytłumaczy Ci jak siedzieć w siodle,by kolano nie musiałobyć trzymane - w siodle jedyne co ma Cię trzymać,to grawitacja 🙂
nie masz równowagi =musisz mieć futerał na nogę = nie skacz.
ja zainwestowałam kasę w nowe siodełko "John Whitaker 1" po pierwszej jeździe byłam na NIE, ale teraz po wypastowaniu i ułożeniu się na koniu jest super! 😜 😜 😜
Znajomy ma to siodło brązowe, tylko dla mnie to jest takie kasztanowe (tu na kasztanie) a ja szukam ciemnego brązu, ma ktoś ciemnego Daw-Maga czy to właśnie to jest te"brąz" a "jasny brąz" jest całkiem jasny ??
dysponuje ktos moze zdjeciami?? googlalam googlalam i nic nie wygooglalam z koncu 👿
[quote author=TA-KI link=topic=1249.msg719409#msg719409 date=1285606493] Mam GP od 2 lat i do niego puśliska szyte też Daw-Mag i tybinki jak nowe, w sumie siodełko po tym czasie wygląda lepiej niż 2 letni Prestige 😉 [/quote]
Orientuje się ktoś może jak wypadają rozmiarowo siodła Equipe. Chodzi mi zarówno o rozstaw łęku jak i rozmiar siedziska: jaki jest standardowy rozstaw łęku dla Equipe? Mam na oku siodło o rozmiarze 32 i nie wiem czy dla Equipe to szeroki czy normalny. Druga sprawa: mam 158 cm i przymierzam sie do 16". Jak one wypadją Pomocy!!!
silly to ze zdjęcia wydaje się mieszane. Tybinki wyglądają jak ciemny, a siedzisko i poduszki jak jasny. Ciemny brąz to typowa czekolada, a jasny to po prostu jasny. Btw. nie chcesz kupić ciemnego? 😀
PROSZE O POMOC!!! Chce kupic siodło skokowe Stubben ale nie wiem jaki model jestem zaawansowanym skoczkiem do 130 z powodu braku konia jaki model genesis czy edelweiss?????