edit: choć mam świadomość że złej baletnicy ... to nie mogę oprzeć się przekonaniu że w mniej trzymającym siodle łatwiej będzie mi znaleźć miejsce. W Jurkowych pessoa jeździło mi się świetnie, trafiła się super okazja i jest 🙂
deborah, ostatnio dałam wsiąśc koleżance w stajni,w wersję nie monoflapową - i zrobiłam jej wielką krzywdę,bo testowała pod kątem zakupu różne siodła,z ciekawości wsiadła w moje i teraz już wie,że w żadnym nie będzie jej tak dobrze...mam podobne odczucia,siedziałam już w kilku,ale to są moje siodła życia i nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na te siodła,tym bardziej,że Viktorii też dobrze w equipie 😉
cena,przy obecnym wariującym kursie euro faktycznie zwala z nóg...ja kupiłam i po innej cenie i w innym układzie...nie mniej jednak nie wiem co ma poziom,do wygody i komfortu 😉 jakbym miała uczyć się skakać w osławionym Kiefferze NK AT ,to bym chyba nigdy nie naczyła się skakac w równowadze.
Ktoś, kiedyś marzyłam o tym siodle (NK)wydawało mi się że taka proteza pomaga. teraz dojrzałam do close contact i pessoa na tą chwilę jest spełnieniem moich siodłowych marzeń 😉
Deborah gratuluję udanego zakupu. Ja kupiłam używaną, dość starą Pessoę pół roku temu i kocham ją miłością wielką. Przesiadłam się w nią z Silver Stara i różnica jest ogromna. Jeździłam poza tym w wielu innych siodłach i pessoa jest nr 1. Jest płaściuteńka, w ogóle nie trzyma, prawdziwy close contact (ja bym nawet powiedziała very close). Jedyny minus to b. twarde siedzisko. Na początku, po miękkim prestige'u nie mogłam stępować dłużej jak 5 min, ale już mi się tyłek przyawyczaił 😉. Mój trener też ma pessoę (ponad 20-letnią) i też to jest jego zdecydowany nr 1. Poza tym te siodła są bardzo dobrze wykonane, ze świetnej skóry. Jakościowo duuużo lepsze od np. Prestige.
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg583709#msg583709 date=1273650050] deborah, ostatnio dałam wsiąśc koleżance w stajni,w wersję nie monoflapową - i zrobiłam jej wielką krzywdę,bo testowała pod kątem zakupu różne siodła,z ciekawości wsiadła w moje i teraz już wie,że w żadnym nie będzie jej tak dobrze...mam podobne odczucia,siedziałam już w kilku,ale to są moje siodła życia i nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na te siodła,tym bardziej,że Viktorii też dobrze w equipie 😉 [/quote]
Oj nie jednej koleżance zrobiłaś krzywde nie jednej ;P
[quote author=Ktoś link=topic=1249.msg583709#msg583709 date=1273650050] deborah, ostatnio dałam wsiąśc koleżance w stajni,w wersję nie monoflapową - i zrobiłam jej wielką krzywdę,bo testowała pod kątem zakupu różne siodła,z ciekawości wsiadła w moje i teraz już wie,że w żadnym nie będzie jej tak dobrze...mam podobne odczucia,siedziałam już w kilku,ale to są moje siodła życia i nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na te siodła,tym bardziej,że Viktorii też dobrze w equipie 😉
Oj nie jednej koleżance zrobiłaś krzywde nie jednej ;P [/quote]
podpisuje sie rekami i nogami 😉 teraz czekam na mojego equipa 🙂
Potwierdzam, że Pessoa to super siodełka, miałam okazję jeździć 😉 A czy miał ktoś z Was już do czynienia z nowym siodłem firmy Daw-Mag- Mirage?? Jestem bardzo ciekawa opinii o nim, wydaje się fajne i sama się zastanawiam nad jego kupnem w przyszłości 😜
Przetestowałam siodełko póki co na jeździe płaskiej 😉 i już je kocham 🙂 w weekend poskaczę. jest super płaskie, tybinki w zasadzie nie czuję pod nogą. no i najważniejsze mimo, ze kupowane w ciemno leży dobrze i pasuje na konia. a to już zwyczajnie fuks 😉
Hej, mam pytanie: Czy istnieje możliwość odkupienia siodła testowego np. od p. Sebastiana kiedy przywiezie je na próbę? 😉 Chciałabym wypróbować Equipa, ale cena nowego.. 😵
Beep, testowego raczej nie,ale używane jak najbardziej czasami można...Sebastian wymienia swoim klientom siodła co jakiś czas i wtedy ma na sprzedaż również te używki...ale one znikają zanim jeszcze na dobre pojawią się w ofercie 😁
Deborah Gratuluje zakupu. Kocham te siodła strasznie i bardzo żałuje że nie stać mnie na zakup nowego bo jeździło mi si e w nim idealnie... ale może kiedys 😀 😍 😍 Pokaż zdjęcia 😀