Forum konie »

Siodło skokowe

Jednak to siodło okazało się być modelem Appaloosa. Jeździł ktoś w takim czymś?
Appaloosa to nie dany model tylko stara nazwa PRESTIGE.  😉
Slyszeliscie o nowym modelu Presiga z ruchomym lekiem (?).Plotki chodza a nie wiem o co dokladniej chodzi.Ktos przyblizy sytuacje?
Mozliwe,nie wiem bo nie widzialam. Wlasnie dlatego chcialam sie wiecej dowiedziec.  😉
Wow, siodło piękne, ale za taką kwotę można niezłego konia kupić  😵
a ja sprzedaje mojego Achata... niestety nie umiem w nim jezdzic i juz, "przyzwyczajanie sie" strwa juz  trochę za długo i niestety chyba zdecyduję się na cos bardziej w kierunku wszechstronne o profilu skokowym. Niestety wiem juz ze moj wymarzony kentour  na 99% nie bedzie pasował na kucyka bo ma za daleko wysunięte do tyłu poduszki a kucyk za krótki grzbiet.
Prestige Archimedes http://www.ihaha.pl/product_info.php?products_id=604&osCsid=79e7d30cda0d2095da9672e3d09553e7

ktoś zna, jeździł, widział, cokolwiek? ; )
nie jezdzilam, ale wizualnie odpycha mnie chropowata skora, jak w green star... zapewne to ona obniza wartosc siodla... polecam ci strone prestigea z IT, tam sa super dokladne podgladowe zdjecia  🙂
chropowata skóra, co w niej złego? pęka? śliska jest? czy co?
rivik, ja siedzę teraz na takim kompie, że nawet gugle nie chodzą, (dobrze, że re-volta daje radę ; ) ) mogłabyś podzrucić linka? byłabym wdzięczna : )
jeździłąm w green starze, i ta skóra faktycznie jakaś nie teges, tak dziwnie jakoś, ogólnie siodło było całkiem ok, najlepsze z których miałam do wyboru, ale znalazło się jeszcze lepsze *_* mój kochany Euroriding Achat S, któego polecam ;]
Nirv, a mogłabyś rozwinąć skrót myślowy pt "nieteges"? ; )

edit: ano jak mnie odwiedziecie od pomysłu kupowania tego siodła (jak mi wyjaśnicie, o co chodzi z tą skórą ; P) albo jak tata nie zgodzi się ze względu na cenę to właśnie euroriding achat s biorę : )
Jak dla mnie chropowata skóra jak w Greenie lepiej się sprawuje niż gładka i twarda jak w Goldenie. Miałam Greena kilka lat i nie mogę złego słowa na skórę powiedzieć.
pierwsze siodlo rekreacyjne mialam wlasnie z ta skora "bo tansze"; nic w niej zlego, jest na pewno twardsza, nie trzyma az tak dobrze nogi, ale za to dluzej wytrzyma, bo co jak co, ale siodla prestigea uzywane codziennie na kilka koni, jednak sie przecieraja i to do dziur az  🤣

prosze: http://www.prestigeitaly.com/
Mamy w stajni 2 Achat S (jedno moje) i wszyscy zadowoleni. To było pierwsze siodło, które miałam w  testach, w którym dobrze mi się siedziało. A przesiadałam się z "fotela" - Prstige "venezia"
Czy ktoś tu miał do czynienia z Prestige Meredith Limited Edition? Jak wrażenia?
Brzasku ja też miałam achata na testy, i też mi się jakoś dziwnie siedziało.. zdecydowałam się w końcu na prestige versailles (?) i ani skóra, ani wygląd, anatomia mnie nie odrzuca 😉
Czy ktoś tu miał do czynienia z Prestige Meredith Limited Edition? Jak wrażenia?

Osobiscie w zyciu nie siedzialam w wygodniejszym siodle. Jak dla mnie jest boskie pod kazdym wzgledem.
Lubie tez bardzo Parisy Prestiga 🙂
Ja póki co zostałam przy moim Achacie głownie ze wzgledu na to ze na kucyka napawde cięzko coś dobrać, krótki lekko wklęsły grzbiet, przebudowany zad i szeroki wysoki kłąb.

sakcze mi się w nim super, najgorzej anglezuje...
to chyba podobnie jak u nas, zresztą testowałam jako pierwsza achata, którego chyba potem pan Kostrzewa dał Tobie  🙂 i podobnie na rudego pasuje też versailles
a czy Prestige Meredith Limited Edition różni się czymś w samej budowie od normalnego Meredith??
Różni i to dość mocno. Pooglądaj zdjęcia obu siodeł. Zupełnie inaczej zbudowane są przednie poduchy 😉
cene ma konkretną ;/
a czy Prestige Meredith Limited Edition różni się czymś w samej budowie od normalnego Meredith??

Nie wiem, czym sie różnią, ale jeździłam chwile w Meredith (na zawodach jechałam konkurs) i wygląda na wygodne, trochę twarde. Tylko powiem szczerze, że słabo mi nogę trzymało, uciekały mi trochę do tyłu przy skokach.
to siodło absolutnie nie trzyma, ale jak dla mnie zarąbiście się skacze, na inne bym chyba nie zamieniła 🙂

Jak patrzę na zdjęcia to ta Carisma D też fajnie wygląda, ma ktoś może żeby się wypowiedzieć??
a nie wiecie co się stało z prestige sydney? nie ma ani w ihaha ani w katalogu equishopu
juz nie ma tego siodla wogole nawet na stronach prestigea, a tak wogole to czy Elastic Professional nie jest nastepstwem tego siodla?
chyba nie,bo wydaje mi się, że sydney nie ma dużych bloczków kolanowych i tylnych, a do tego było nieco droższe, więc chyba nie zrobili by tańszej nowszej wersji, droższego siodła. Ale to takie tylko moje przemyślenia, mogę się mylić 😉

edit: literówka
zaprewne masz racje ale skoro go juz nie ma to pewnie poszlo do przerobki i teraz jest pod inna nazwa  🙂
Czyli trzeba będzie szukać "London"?  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się