Forum konie »

Siodło skokowe

christine właśnie takie niewymiarowe byłoby idealne bo dopasowane, ale już sama perspektywa ceny by mnie dobiła.
Mam w planach jak już będę dzwonić do p.Kostrzewy zeby przywiózł testową Meredith ale 18. Może będzie lepiej.

A to że łydki leca do przodu to zdaję sobie sprawę. Siedziałam w devoucoux i też miałam podobny problem. To siodła po prostu są mega płaskie.
xxagaxx mnie się wydaje że 18 Meredith nic nie zmieni, bo siedzisko będziesz miała jak lotnisko 😉 a tybinka niewiele większa, tak jak wcześniej pisano trzeba zamawiać rozmiarówkę pod konia i pod jeźdźca, czyli każdy powinien dopasować sobie długość tybinek, a nie tylko rozmiar siodła pod tyłek..
Ja potrzebuję czegoś co mnie z tyłu przytrzyma, tak aby nie było przesuwania się wzdłuż siodła, bo to chyba mój największy problem..
aga, ja na 99% bede teraz wymieniac siodlo. To znaczy czerwiec/lipiec jakos. Mozemy sie zgadac. Tylko ja jeszcze nie jestem pewna czego konkretnie szukam, wiec nie wiem kogo bym sciagala.
Adriena a siodło z większymi tylnimi klockami nie pomogłoby?
aga, ja na 99% bede teraz wymieniac siodlo. To znaczy czerwiec/lipiec jakos. Mozemy sie zgadac. Tylko ja jeszcze nie jestem pewna czego konkretnie szukam, wiec nie wiem kogo bym sciagala.

Klami daj znać 🙂🙂 Będę CI bardzo wdzięczna  :kwiatek: :kwiatek: Mam nadzieję że ten "ktoś" i na prestigu się będzie dobrze znał  😉

edit
adriena ale ja mam wrażenie że i siedzisko na mnie małe.. ale moze ja się już czepiam  🤔wirek:

sami zresztą zobaczcie:
Duże nie jest ale pomogłoby nie siedzenie na tylnym łęku i mniej fotelowy dosiad...
jak na moje oko,to po prostu tybinka jest za krótka = nie ma miejsca na kolano = tyłek musi być cofnięty aż tak daleko na tylny łęk.
udo jest długie i nie ma wystarczająco dużo miejsca.
Duże nie jest ale pomogłoby nie siedzenie na tylnym łęku i mniej fotelowy dosiad...

No właśnie o to chodzi Lotnaa.. To zdjęcie jest akurat jak nie przypilnowałam łydki i poszła do przodu... Ale nie mogę nie siedziec na tylnim łęku bo nie mam już gdzie :P

Ktoś no ja niestety też mam takie wrażenie... Zwłaszcza że jak skaczę to mam krótkie strzemiona.. To już kolano mi wystaje..
masz niesamowicie długie nogi. siedzisko jest ok, tylko tybinka za krótka. chyba jednak siodło na zamówienie Cię czeka 🤔
Dzięki za rady  :kwiatek: :kwiatek:
Zobaczę jak mi się uda z Klami dogadać jak nie to będę sama kombinować... Ehh normalnie masakra.. Jak miło było być nieuświadomionym  😵 😵
aga, ja tak na 60% bede brala Prestiga.
Teraz mam mnostwo zaliczen i egzaminow na glowie. Jak przez to przebrne to zajme sie siodlem.
Klami a ty skokówki szukasz??
Ehh a ja mam od dziś najdłuższe wakacje w życiu  💃 💃
aga, plaskiej skokowki. Najprawdopodobniej Carisme bede chciala. Tylko jak pisalam, nie jestem jeszcze pewna. A teraz nie mam ani czasu ani sily przejzec ofert innych firm i glebiej sie zastanowic.
może z tymi equipami to już nudne i chyba najwyższa pora żebym zaczęła upominać się o prowizję od każdego siodła które Sebastian sprzeda jakiemuś forumowiczowi 😁 😜,ale w equipie zamawiając siodło po prostu wybiera się długość tybinki - standard,długa czy krótka i nie trzeba za to doplacać 😅

kupowanie siodła w rozmiarze 18' tylko po to,by "upchać" długie nogi nie jest moim zdaniem dobrym rozwiązaniem,ale być może to są tylko "moje prywatne halucynacje" 😉 😀

p.s. mam swojego euqipa chyba najdłużej na tym forum,jest to ponad pół roku i muszę donieść,że nadal nie żałuję i nadal kocham je miłością wielką  🏇
Ktoś ja rozumiem, tylko ja mam wrażenie jak patrzę na zdjęcia i porównuje z moim ex Forostierem 17,5 że ta 17 Prestiga jest po prostu mała... I mówię akurat tylko o siedzisku.
Jak już będę kombinować coś z siodłem i się nie uda załatwić z Prestiga w ludzkiej cenie to pewnie wypróbuje inne siodła  😉 i na pewno zobaczę tego wychwalanego Equipa  😎

Klami
a mniej więcej kiedy będziesz już pewna i dasz mi znac czy mam sie nastwiać czy nie??
aga powiedzmy, ze w ciagu najblizszych dwoch tygodni bede miala juz jasna sytuacje.
dziewczyny, a co sądzicie o jednotybinkowych siodłach ?
xxagaxx, a co zrobiłas ze swoim forestierem?
xxagaxx, a co zrobiłas ze swoim forestierem?

Sprzedany. Angel jest jego nową posiadaczką.
aga, najprawdopodobniej bede sie kontaktowala z panem Kostrzewa, bo ma aktualnie uzywane siodelko, ktore mnie interesuje.
aga, najprawdopodobniej bede sie kontaktowala z panem Kostrzewa, bo ma aktualnie uzywane siodelko, ktore mnie interesuje.

daj mi tylko znac kiedy. Od razu mozesz mu wposmnieć że do Owczrani też będzie musiał wpaść  🏇 🏇 by zobaczyć jednego Prestiga i jednego Kieffera z możliwość przymiarki jakiejś innej skokówki close contact.

A Ty co wypatrzyłaś??
Ja juz od dawna mam upatrzona Carisme tylko nowa kosztuje duuuuuzo, a akurat jest fajna uzywana na stanie. 😉
Co do kiedy to sobie pomyslalam, ze pewnie bedzie ze sklepem na CSIO (w koncu mamy juz to "O"😉 to mozna by przy okazji zalatwic.
hmm czyli pod koniec czerwca tak??

Normalnie juz się cieszę 😀
[quote author=Lotnaa link=topic=1249.msg258125#msg258125 date=1242931631]

No właśnie o to chodzi Lotnaa.. To zdjęcie jest akurat jak nie przypilnowałam łydki i poszła do przodu... Ale nie mogę nie siedziec na tylnim łęku bo nie mam już gdzie :P
[/quote]

Ja rozumiem, że siodło Ci tego nie ułatwia. Ale wg mnie ciągle jest możliwość opuszczenia kolana i nogi, by głębiej w to siodło wsiąść. Łydka sama wtedy pójdzie do tyłu. Nie piszę tego złośliwie, absolutnie. Ja też kiedyś miałam taki problem i wciąż myślałam, że to siodło. Trochę się porozciągałam i siedzę teraz inaczej.
Tak czy inaczej, udanego polowania na nowe siodełko życzę, bo nogi masz dłuuuugie  🙂
Lotnaa ja nie jeździłam ponad 5 miesięcy i to są nasze zdjęcia po przerwie i to jeszcze bez trenera. Nie uwarzam że jeżdzę idealnie ale na pewno jet lepiej niż na zdjęciach :P już teraz.

Właśnie chce poszukać sobie siodła które mi trochę sprawę ułatwi, zebym miała gdzie te moje odnóża wcisnąć. W ujeżdżeniówce mam zupełnie inny dosiad, i nogi nie lecą mi do przodu. Tylko też siodło mam typowego banana co napewno mi pomaga.

Mam nadzieję ze uda mi się załatwić siodło od prestiga tylko ze z dłuższą tybinką, bo pomimo "przeszkód" skacze mi się idealnie 🙂
A mi się wydaje że to nie wina twojego dosiadu tylko tybinka jest za krótka i nie jesteś w stanie inaczej usiąść

Chociaż Ja w Golden tak samo siedziałam, wymieniłam na Venecje i jest duzo lepiej  😀
Właśnie się załamałam. Szykowałam się na nowe siodło. Myślałam o Equip Expression, wczoraj sobie przeglądałam ofertę na Lamri i kasa nawet, nawet - przełknę.
Dziś wchodzę patrzę i załamka  🙁 cena nowa o prawie 1 000 zł wyższa  🤔

Co jest? Czemu aż tak w górę poszło? Znowu będę musiała czekać.... 🙄
Co sądzicie o siodłach Prestiża Michel Robert? Chodzi o te starszej produkcji.
Patataj - moje ma juz ok. 9-10 lat (w tym 7 ze mna) i trzyma sie super. Strasznie dobrze mi sie na nim jezdzi, siedzialam tylko na jednym wygodniejszym  🙂
asior, dzięki a odpowiedź. Kupuje teraz już nastoletniego Michela Roberta i mam nadzieje, że będzie wygodny w te moje długie tereny.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się