christine właśnie takie niewymiarowe byłoby idealne bo dopasowane, ale już sama perspektywa ceny by mnie dobiła. Mam w planach jak już będę dzwonić do p.Kostrzewy zeby przywiózł testową Meredith ale 18. Może będzie lepiej.
A to że łydki leca do przodu to zdaję sobie sprawę. Siedziałam w devoucoux i też miałam podobny problem. To siodła po prostu są mega płaskie.
xxagaxx mnie się wydaje że 18 Meredith nic nie zmieni, bo siedzisko będziesz miała jak lotnisko 😉 a tybinka niewiele większa, tak jak wcześniej pisano trzeba zamawiać rozmiarówkę pod konia i pod jeźdźca, czyli każdy powinien dopasować sobie długość tybinek, a nie tylko rozmiar siodła pod tyłek.. Ja potrzebuję czegoś co mnie z tyłu przytrzyma, tak aby nie było przesuwania się wzdłuż siodła, bo to chyba mój największy problem..
aga, ja na 99% bede teraz wymieniac siodlo. To znaczy czerwiec/lipiec jakos. Mozemy sie zgadac. Tylko ja jeszcze nie jestem pewna czego konkretnie szukam, wiec nie wiem kogo bym sciagala.
aga, ja na 99% bede teraz wymieniac siodlo. To znaczy czerwiec/lipiec jakos. Mozemy sie zgadac. Tylko ja jeszcze nie jestem pewna czego konkretnie szukam, wiec nie wiem kogo bym sciagala.
Klami daj znać 🙂🙂 Będę CI bardzo wdzięczna :kwiatek: :kwiatek: Mam nadzieję że ten "ktoś" i na prestigu się będzie dobrze znał 😉
edit adriena ale ja mam wrażenie że i siedzisko na mnie małe.. ale moze ja się już czepiam 🤔wirek:
jak na moje oko,to po prostu tybinka jest za krótka = nie ma miejsca na kolano = tyłek musi być cofnięty aż tak daleko na tylny łęk. udo jest długie i nie ma wystarczająco dużo miejsca.
Duże nie jest ale pomogłoby nie siedzenie na tylnym łęku i mniej fotelowy dosiad...
No właśnie o to chodzi Lotnaa.. To zdjęcie jest akurat jak nie przypilnowałam łydki i poszła do przodu... Ale nie mogę nie siedziec na tylnim łęku bo nie mam już gdzie :P
Ktoś no ja niestety też mam takie wrażenie... Zwłaszcza że jak skaczę to mam krótkie strzemiona.. To już kolano mi wystaje..
Dzięki za rady :kwiatek: :kwiatek: Zobaczę jak mi się uda z Klami dogadać jak nie to będę sama kombinować... Ehh normalnie masakra.. Jak miło było być nieuświadomionym 😵 😵
aga, plaskiej skokowki. Najprawdopodobniej Carisme bede chciala. Tylko jak pisalam, nie jestem jeszcze pewna. A teraz nie mam ani czasu ani sily przejzec ofert innych firm i glebiej sie zastanowic.
może z tymi equipami to już nudne i chyba najwyższa pora żebym zaczęła upominać się o prowizję od każdego siodła które Sebastian sprzeda jakiemuś forumowiczowi 😁 😜,ale w equipie zamawiając siodło po prostu wybiera się długość tybinki - standard,długa czy krótka i nie trzeba za to doplacać 😅
kupowanie siodła w rozmiarze 18' tylko po to,by "upchać" długie nogi nie jest moim zdaniem dobrym rozwiązaniem,ale być może to są tylko "moje prywatne halucynacje" 😉 😀
p.s. mam swojego euqipa chyba najdłużej na tym forum,jest to ponad pół roku i muszę donieść,że nadal nie żałuję i nadal kocham je miłością wielką 🏇
Ktoś ja rozumiem, tylko ja mam wrażenie jak patrzę na zdjęcia i porównuje z moim ex Forostierem 17,5 że ta 17 Prestiga jest po prostu mała... I mówię akurat tylko o siedzisku. Jak już będę kombinować coś z siodłem i się nie uda załatwić z Prestiga w ludzkiej cenie to pewnie wypróbuje inne siodła 😉 i na pewno zobaczę tego wychwalanego Equipa 😎
Klami a mniej więcej kiedy będziesz już pewna i dasz mi znac czy mam sie nastwiać czy nie??
aga, najprawdopodobniej bede sie kontaktowala z panem Kostrzewa, bo ma aktualnie uzywane siodelko, ktore mnie interesuje.
daj mi tylko znac kiedy. Od razu mozesz mu wposmnieć że do Owczrani też będzie musiał wpaść 🏇 🏇 by zobaczyć jednego Prestiga i jednego Kieffera z możliwość przymiarki jakiejś innej skokówki close contact.
Ja juz od dawna mam upatrzona Carisme tylko nowa kosztuje duuuuuzo, a akurat jest fajna uzywana na stanie. 😉 Co do kiedy to sobie pomyslalam, ze pewnie bedzie ze sklepem na CSIO (w koncu mamy juz to "O"😉 to mozna by przy okazji zalatwic.
[quote author=Lotnaa link=topic=1249.msg258125#msg258125 date=1242931631] Duże nie jest ale pomogłoby nie siedzenie na tylnym łęku i mniej fotelowy dosiad...
No właśnie o to chodzi Lotnaa.. To zdjęcie jest akurat jak nie przypilnowałam łydki i poszła do przodu... Ale nie mogę nie siedziec na tylnim łęku bo nie mam już gdzie :P [/quote]
Ja rozumiem, że siodło Ci tego nie ułatwia. Ale wg mnie ciągle jest możliwość opuszczenia kolana i nogi, by głębiej w to siodło wsiąść. Łydka sama wtedy pójdzie do tyłu. Nie piszę tego złośliwie, absolutnie. Ja też kiedyś miałam taki problem i wciąż myślałam, że to siodło. Trochę się porozciągałam i siedzę teraz inaczej. Tak czy inaczej, udanego polowania na nowe siodełko życzę, bo nogi masz dłuuuugie 🙂
Lotnaa ja nie jeździłam ponad 5 miesięcy i to są nasze zdjęcia po przerwie i to jeszcze bez trenera. Nie uwarzam że jeżdzę idealnie ale na pewno jet lepiej niż na zdjęciach :P już teraz.
Właśnie chce poszukać sobie siodła które mi trochę sprawę ułatwi, zebym miała gdzie te moje odnóża wcisnąć. W ujeżdżeniówce mam zupełnie inny dosiad, i nogi nie lecą mi do przodu. Tylko też siodło mam typowego banana co napewno mi pomaga.
Mam nadzieję ze uda mi się załatwić siodło od prestiga tylko ze z dłuższą tybinką, bo pomimo "przeszkód" skacze mi się idealnie 🙂
Właśnie się załamałam. Szykowałam się na nowe siodło. Myślałam o Equip Expression, wczoraj sobie przeglądałam ofertę na Lamri i kasa nawet, nawet - przełknę. Dziś wchodzę patrzę i załamka 🙁 cena nowa o prawie 1 000 zł wyższa 🤔
Co jest? Czemu aż tak w górę poszło? Znowu będę musiała czekać.... 🙄
Patataj - moje ma juz ok. 9-10 lat (w tym 7 ze mna) i trzyma sie super. Strasznie dobrze mi sie na nim jezdzi, siedzialam tylko na jednym wygodniejszym 🙂