Euroriding Achat, narazie latam po nim jak żyd po pustym sklepie ale przez rok jezdzilam w trzymajacej ujezdzeniowce wiec mam nadzieje ze sie przyzwyczaje, narazie jestem w stanie stwierdzic ze jest to siodlo absolutnie nie trzymajace, jak to p.kostrzewa stwierdzil "dające swobote w skoku" tylko ze czasem tej swobody jest az za duzo 😉
Dada, polecam pana Sebstiana, ale nie wiem czy Passiery Ci będą odpowiadały. Ten, który miałam pod tyłkiem był na planie beczki... czy jak to nazwać. Kolana musiały wracać do poduszek, bo rzeczywiście czułam się jak na beczce.
Z pewnością też musisz przygotować się na dość siermiężny wygląd i takie dość szorstkie - niemieckie wykonanie. Żadnych bajerków, lamóweczek, białych paseczków. Raczej nie dla estetów. Ale musisz wsiąść i sama ocenić. Pan Sebastian z pewnością dobrze doradzi 🙂
Jak się okazało Euroriding Achat S 16'' jest w Polsce nieosiągalny 😕 Naczekałam się a tu nic. Siodło jest mi potebne "na już".
Może ktoś polecić skokówke 16'' taką do 3 tys? Byłabym ogromnie wdzięczna za jakąś pomoc bo już powoli się załamuję... Niby mają mi przysłać do testu Prestige Green Star ale zupełnie mi się to siodło nie widzi :emot4:
W tej chwili mam użyczonego Winteca Pro Jump. I jestem pozytywnie zaskoczona - skacze się w tym całkiem przyzwoicie. Jest lekkie, wygodne, trzeba tylko trochę czasu żeby ustawić klocki za pierwszym razem. Nie wiem jak z trwałością.
Parę dni temu zdarzyło mi się poskakać 😁 nie siedziałam w skokówce parę lat, bo się wożę w ujeżdżeniówkach samych.. usiadłam w daw maga i po prostu szał 😜 siodło i koń skakały za mnie 😂 naprawdę fajne siodło!
Mącicie mi w głowie 😉 Wintec bez wątpienia ma bardzo dużo plusów tylko nie wiem jak z trwałością tych syntetycznych materiałów. Daw-mag... skoro tak go chwalicie.
Zmieniłam - pojeździłam w koleżanki, na jezdzie testowej - nie moge powiedzieć, że się zakochałam,ale... Siedzi mi się o niebo lepiej niż w Goldenie. W samym skoku Golden był boski (nic nie trzyma, dla mnie rewelka), ale źle mi się jezdziło na płasko, w dystansach też nie pomagało. I moje konisko też specyficzne, mimo przepasowywania łęku siodło średnio leżało. Jak już dojdę do poziomu, że Daw Mag mi zacznie np. przeszkadzać w skoku to poszukam czegoś innego. Na chwile obecną gdzie jeżdże L-ki, szykujemy się do P to z mojego punktu widzenia dobry wybór. Szczególnie, że chciałam nowe siodło i w sumie kasowo mi wyszło 1:1. Tylko niech już przyjdzie, bo śmigam w koleżnaki wintecu i coraz bardziej mi się podoba🙂.
Przetestuj koniecznie obydwa modele, myślę, że Twoja pupa wybierze.
Na pewno zalety Winteca: - wymienne łęki - klocki na rzepy - lekkość - łatwość w pielęgnacji - dożywotnia gwarancja na "wnętrze"
Zalety Vicky: - dobra jakość wykonania, materiałów - jest serwis w razie czego - 5 lat gwarancji na terlicę i 2 lata na skórę - jest to siodło skórzane, prezentuje się elegancko
Właśnie usłyszałam, że Daw-mag kiepsko usadza... Za to na wintecu podobno siedzi się jak na oklep i mega ogólnie wygodne ale dowiem się chyba dopiero jak przetestuje 😉
strawberry trudno się kierować opiniami innych. Dzisiaj zapomniałąm wziać moje siodło i siedziałamw Daw-Magu GP, skórka miećiutka siodło bardzo wygodne, dość płaskie.
Ja natomiast ostatnio się zaczęłam zastanawiać czy mojego Mereditha nie sprzedać i nie zapolować na jakiegoś Francuza, ale raczej nowego (lub max 2 letnie)... w Polsce w ogóle ktoś sie zajmuje dystrybucją tych siodeł??
Dorcysia firma jest we Francji, licencja francuska a produkcja w Argentynie z tamtejszej skóry. Wiele firm produkuje poza rodzimym krajem. Tak jak Opel jest niemiecki a fabryki masz np w Polsce 😉