Forum konie »

Siodło skokowe

Ja, ostatnio jezdziłam w Wintecu skokowym i mimo, że było za duże to jeździło mi się i skakało bdb. Klocki sobie ustawiałam i nie przeszkadzało mi zbytnio, że sa na rzepy tylko.... trzeba trochę czasu żeby je symetrycznie przyczepić. I nie sądze, żeby mogły się odczepić.
A dziś miałam do testów Daw-Maga GP i jestem zdecydowana na zamianę mojego Golden Stara na Daw-Maga. Siodło troszkę głębsze, na płasko dużo lepiej trzyma i skacze się niczego sobie🙂. A czy ktoś z użytkowników Daw-Maga może się wypowiedzieć jak to siodło zachowuje się po upływie np. roku czy dwóch?

edit:literowka
noraka, ja miałam dwa lata Daw-Maga. Sprzedałam w stanie idealnym.
Mam do was wielką prośbę.
Ile może kosztować takie siodło co to za model i co o nim możecie powiedzieć. Mam je dostać w rozliczeniu za inne ale chciałabym wiedzieć ile jest warte. Nie znam się zbytnio ale jest to chyba siodło skokowe, wiem że ma 3 lata. Proszę napiszcie jak najwięcej na temat tego siodła i podajcie jego wartości na tyle na ile jest to możliwe ze zdjęcia.
Sprawa dosyć pilna więc proszę o szybką odpowiedź.

Z góry baaaaaaardzo wam dziękuję za pomoc.  🙇 🙇 🙇 🙇
nie widzę za dobrze, ale to nie jest przypadkiem siodło Stubben Siegfried CS Close Contact ?
A za jakie siodlo w rozliczeniu masz dostać tego Stubbena..bo ciężko tak określić wartość siodła..czasem warte jest tyle ile klient jest gotowy zapłacić  😉 Posiada gwarancje, papiery?

ALLEGRO:

[[a]]http://www.allegro.pl/search.php?string=siod%C5%82o[[a]]+stubben&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0
opolanka, chyba tak, skakało mi sie nim bosko.

Ja natomiast po dlugim weekendzie bedzie próbować Henri de rival i Euroriding Achat.
nie widzę za dobrze, ale to nie jest przypadkiem siodło Stubben Siegfried CS Close Contact ?

Jest bardzo podobne więc chyba masz rację.

A siodło dostaję w rozliczeniu za siodło west , oczywiście plus dopłata dlatego chciałabym znać chociaż przybliżoną wartość takiego siodło. Czy to będzie ok. 600-800zł, może więcej?
Więcej. Chociaż na fotce nie do końca widać stan..
Brzask to tak jak pisalam wyżej -  myślę, że technologicznie KenTaur poszedł do przodu i raczej siodełka sa okej, jednak ja pamiętam jak sie przesiadłam z mojego wysłużonego siodła na Prestiga 😉
Chociaż ten, w ktorym Ty jeździłaś z pewnością był nowszy od mojego kilka lat, więc może był nieco ulepszoną wersją, wykonana staranniej i z lepszych materiałów.
Więcej. Chociaż na fotce nie do końca widać stan..

Dzięki  :kwiatek: :kwiatek: , jak jest warte więcej to już wiem wszystko.
zapytam jeszcze raz

czy ktos misl do czynienia z sidolami Henri de rival mam mozliwosc kupna nowego, uzywanego i nowego Euroridinga

szcezrze wam powiem ze wkur***** się i moze granice cenowe zminily sie z 2.500 do 3.500 bo naparwde nic nie mozna bylo znalesc w tej cenie porzadnego.

Cierpie juz z braku siodła skokowego i chce miec cos z czego bede zadowolona a jeszcze tych baniek w totka nie wygrałam
Dramka ma rację- siodło jest warte tyle ile klient chce zapłacić. Skóra, moim zdaniem, wygląda na sfatygowaną.
Brzask, za 2500 można spokojnie kupić dobre siodło używane..tylko wiem jak to jest jak nie ma się czasu..

Ja tak kupowalam venecje. Nie mogłam trafić używaną więc kupiłam nową za 5000zł, a jak kupiłam na drugi dzień pojawiły się z 3 na allegro  😵
Dramka, juz pisałam ze obdzwonilam wszystkich znanym mi w wawie handlarzy uzywanymi siodlami dzwonilam do radzymina, gostynina, codziennie patrze na allegro i szlag mnie trafia bo jak nie mialma kasy to bylo dziesiatki ofert a teraz nie ma kompletnie nic, dlatego zdecydowałam sie na siodło nowe.
Znam ten ból. Co zrobisz..

A ile?
Ja mam Achata S po testach od Pana Pawła Kostrzewy i jestem bardzo zadowolona z tego siodła. Takie samo zresztą kupiła koleżanka, po kilku jazdach w moim.
Dramka, ile czego?

pamieta ktoś moze czy ceny siodeł euroridinga sie zmieniły jak w przypadku prestiga?

edit. literówka
Ile dałaś za nowe siodło??
Dramka ja mam wrażenie, że Brzask na razie SZUKA nowego siodła, więc nic nie dała, bo jeszcze nie kupiła ...
Brzask, zadzwoń do Crazy. ja za jej pośrednictwem kupiłam fajką skokówkę za 1200 zł 🙂
🏇 🏇 😅 😅

"dlatego zdecydowałam sie na siodło nowe."

Zrozumiałam że kupiła/zamówiła  😉
Brzask moja znajoma kupiła na Equitanie nowego Henri de Rivela za 1000 euro, przy czym jest osobą bardzo wymagającą (zamieniła na nie swojego nowego Michela Roberta Prestige`a). Są to naprawdę dobre siodła, o miękkich siedziskach, jeśli miałabym porównywać do innych marek to myślę, że śmiało można je dopasować do Prestige`a i Devoucoux.
espana, że niby Prestige i Devocoux na jednej szali kładziesz? 👀
Gracja to siodło jest warte około 1000-1500zł. Za 600 kupuje od ręki...
Brzask ja mam Henri De rivel. close contact. Bardzo wygodne, świetne w skoku, szczerze polecam

aurelia chodzi mi głównie o miękkość siedziska. Wiadomo, że nie porównasz ekskluzywnego modelu Devoucoux z Black Starem, ale są modele z różnych półek cenowych. Uważam, że dobre close contacty Prestige`a nie ustępują podobnym Devoucoux - i mam tu na myśli głównie wrażenia z jazdy (nie rodzaj skóry i wykonanie).
espana, ja mam wrażenie, że to strasznie zależy od preferencji jeźdźca. Moje Arezzo twarde jak decha, mimo że to pół CC i siedzisko wcale niepłytkie. Wsiadłam w Equipa i co? Mimo tego, że płaskie i CC to siedzisko bardzo mięciutkie, aż się zdziwiłam, powiem szczerze i potraktowałam jako kolejny atut, bo przy dopasowaniu tego nie wyczułam. Zorientowałam się dopiero jak wsiadłam w zastępcze, które mi przysłał Pan Sebastian na czas oczekiwania na moje nowe.
Okazuje się, że CC wcale nie musi być twardy, wystarczy go dobrze skonstruować i dopasować do jeźdźca i konia.

Już niedługo!
Brzask, za 2500 można spokojnie kupić dobre siodło używane..tylko wiem jak to jest jak nie ma się czasu..

Ja tak kupowalam venecje. Nie mogłam trafić używaną więc kupiłam nową za 5000zł, a jak kupiłam na drugi dzień pojawiły się z 3 na allegro  😵

trzeba dobrze trafić, ja kupiłam używane w idealnym stanie za 1500zł 😉
opolankamasz racje.

Dramka, pisze ze zdecydowałam sie na nowe bo z tego co widze do 2500 NIC nie moge znalesc ani uzywanego ani nowego a zapierałam sie nogami i rękoma ze wiecej nie wydam. Ale mam juz dosc szukania, jak bedzie mi pasowało nowe do 3500 to wezme pozyczke i sobie kupie O!

Nie kupila nie zamowila ale umowila sie na przymiarkę

strucelka, no wlasnie trzeba trafic a ja sie przymierzam jak sami wiecie od jakiegos czasu i od tamtej pory nie ma nic co by mnie interesowało.

Moze dlatego ze mam jedno wymaganie, nie chce sie bawic w wysywałnie i odsyłanie pocztą żadnych siodeł a siodlo musze na moim koniu zobaczyc koniecznie a ja to juz pół bidy, radze sobie w ujezdzeniowce to w kazdej skokowce tez bedzie dobrze, chcąc nie chcąc wyzej jak N pewnie nigdy nie pojadę.
Strucelka 1500zł?!  🤔 To musiało być z gorącego tira..  😵
Dramka nie, od osoby z jednej z ujeżdżeniowych stajni, która przeżuciła się na pingwiniarstwo i potrzebowała szybko siodło sprzedać 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się