Forum towarzyskie »

HERBACIARNIA czyli wszystko o herbacie

Ja jestem fanką smakowych Liptona  😜
Ja juz przetestowałam karmelkowo-waniliową, papaja-hibiskus, owoce leśne, truskawkową i każda mi smakowała  😁
Dziewczyny co sądzicie o herbacie palonej? z miodem i alkoholem? gdzieś taką widziałam, ale nie pamiętam gdzie....  😡 ja obecnie siedzę z laptopem rozkoszując się smakiem jabłkowo - cynamonowym 😉 jest super  ❗
Piłam kiedyś herbatę przywieziona z anglii o tym smaku - istne cudo.
Gdzie znalazłaś coś równie zadowalaącego smakiem bo ja chyba nawet tego połączenia nie spotkałam nidgy 🙂 ?
chodzi o jabłko i cynamon? czy paloną z miodem i alkoholem? Muszę zapytać mamy gdzie widziałyśmy tą paloną jak wróci do domu 😉
Jabłko z cynamonem 🙂  a palonej przyznam ze 1 raz w zyciu słysze  😁
Daniela, A gdzie można dostać takie cudo? 😜
Jutro idę po truskawkowego liptona  😁
Które cudo  😁 ?
Bo jeśli chodzi o tą z Anglii to piłam w gościach 🙁
A wszystkie inne kupuje w marketach  😎
Chociaż bardzo lubię ze świata herbaty i kawy i tego drugiego sklepu herbatki czarne smakowe np Księżycowa noc, Chiński smok, Poranne słońce mmmniam!
To cynamonowo - jabłkowe.
A ja tęsknię za Nestea zimową 😉
Cynamonowo - jabłkową Herbapol ma, właśnie piję 😉
ma ją też Tetley 😉 a już wiem gdzie jest herbatka palona z miodem i alkoholem bądź śliwką i alkoholem... otóż drogie panie w BIEDRONCE  😉 ciekawa jestem ile ta herbata jest warta. Ja właśnie wróciłam z zakupów z zieloną 😉 a czaiłam się na karmelową, ale z racji diety odpuściłam 😕
lockmittel
Biedronkowy grzaniec ponoć jest świetny, koleżanka piła i bardzo jej smakowała, ja jakoś jeszcze nie miałam okazji spróbować, ale chyba przy następnej wizycie w Biedronce się skuszę 😉

Co do jabłka z cynamonem Herbapolu, to całkiem niezła, ale piłam lepsze herbaty 😉
Dziewczyny co sądzicie o herbacie palonej? z miodem i alkoholem? gdzieś taką widziałam, ale nie pamiętam gdzie....  😡 ja obecnie siedzę z laptopem rozkoszując się smakiem jabłkowo - cynamonowym 😉 jest super  ❗

LOYD TEA (chyba tak się pisze)
Grzaniec śliwkowy - jestem absolutną fanką!
To muszę się na dniach wybrać do biedronki  😉 jako, że ja młody stażem "smakosz" herbat jestem to mam pytanko 😉 Czy zna ktoś dobry internetowy sklep z herbatami? Chętnie bym coś zamówiła bo u mniew Lublinie to tylko jeden chyba jest a jakoś mam nie po drodze.  😡

edit:

Wistra czuć alkoholem? fajnie rozgrzewa? jest jeszcze z miodem?  😉
a ja jestem uzależniony od zwykłej czarnej herbaty, która wzieła i wyszła  😤 a mi się nie chcę wyjść na ten ziąb
w domu same smakowe wynalazki 🙄
grzaniec z lloyda niezły, ja wczoraj zakupiłam jakiś inny
że niby słodki, może być ale bez szaleństw
bo ja wolę te wszystkie sypańce, a nie zmiotki w torebkach

ale moje dwa ulubione sklepy z herbatą zeszły na psy, przynajmniej czarne herbaty które ostatnio tam kupiłam były mocno takie sobie, pomijajac kawę smakową, kupioną po raz ostatni

Ale za to ostatnio stałam się właścicielką fajnej porcelany, w sumie kawowy zestaw bo mlecznik, choć imbryk raczej herbaciany. Fajna jakość a przy tym wzór na tyle zabawny i rustykalny że w życiu bym się nie spodziewała takiej sygnaturki;]
w biedronce jest nawet chyba kilka rodzajów tych grzańców, na pewno nie jeden. mnie jakoś średnio podchodziło może z racji mojej niechęci do wódki, a wódką mi śmierdziało z tej herbatki 🙂
udorka, to złudzenie chyba
a ja jestem uzależniony od zwykłej czarnej herbaty, która wzieła i wyszła  😤 a mi się nie chcę wyjść na ten ziąb
w domu same smakowe wynalazki 🙄

Dlatego ja robię zapasy, zwłaszcza że moją ulubioną nie wszędzie można dostać.
To muszę się na dniach wybrać do biedronki  😉 jako, że ja młody stażem "smakosz" herbat jestem to mam pytanko 😉 Czy zna ktoś dobry internetowy sklep z herbatami? Chętnie bym coś zamówiła bo u mniew Lublinie to tylko jeden chyba jest a jakoś mam nie po drodze.  😡

edit:

Wistra czuć alkoholem? fajnie rozgrzewa? jest jeszcze z miodem?  😉

Czuć alkoholem, jak poparzy się z dobre 10min.
Wcześniej nie 😉

Ale ja w ogóle inaczej robię herbatę, bo 3/4 kubka jest wrzątku, reszta zimnej przegotowanej wody z dzbanka 😉
Dlaczego dopiero teraz odkryłam ten wątek  🤔wirek:

Uwielbiam herbate ale w sumie tylko w okresie jesionno-zimowym, wiosną i latem bardzo rzadko pijam herbate.

Moja ukochana herbatka to bezmiennie Twinings  😍
Obecie ściskam kubeczek orange and cinnamon oczywiście Twiningsa.
lockmittel Ja korzystam z dobrodziejstw Domu Herbaty, ale stacjonarnego. Widzę, że mają też internetowy.  http://www.domherbaty.com.pl/

Zadziwił mnie Lipton swoimi piramidkami - to się daje pić! w przeciwieństwie do zbyt gorzkiej i "gęstej" jak dla mnie ich czarnej torebkowej. Z takim czasem (i śniegiem) przychodzi mi chętka na smaki zimowo-świąteczne, rozgrzewające i przytulne. Lubię Teekanne - Magic Moments, no i sypane mieszanki: Adwentową, Jesienny Poncz, ...  💘

Poza tym - ziółka. Serio. Mniam.
Notarialna, to zmykaj do sklepu, już są zimowe Nestea. Piłam, nawet nawet ale bez szału. Muszę dorwać truskawke Liptona...
Zrobiłyście mi ochotę na biedronkową herbatę. Chyba będę musiała się po nią przejść  😁
Kupowała któraś z Was herbatę na Allegro?
Znalazłam sprzedawcę, który wystawia tego całą masę i dostałam oczopląsu 😜 , do tego ceny są bardzo atrakcyjne 😉
Używa ktoś z Was czegoś do zaparzania? Znalazłam dzisiaj w Rossmanie czajniczek z sitkiem i kubek i zastanawiam się czy sobie nie kupić. Cena dość konkurencyjna porównując to co oferują herbaciarnie.
Można zobaczyć to tutaj: http://www.rossnet.pl/promocje/ strona 2.
Macał ktoś może, kto się zna i wie czy się sprawdzi?
Hija
Moja koleżanka ma kubek do zaparzania i takie wyższe naczynie - zaparzacz. Uważam, że to bardzo fajna sprawa, nie mam pojęcia ile ona za to dała.
Dla mnie z Liptona herbatka Charming  dzika róża z czarną porzeczką 😜 no obłęd, chyba najlepsza sklepowa herbata jaką piłam.
(aktualnie popijam melisę z pomarańczą)
Ja mam w kuchni jedną szafkę całą zapchaną herbatkami.

Moja mama dostała na urodziny taki kubek, tyle, ze nieco szczuplejszy, wyższy i z motywem japońskim. Może jest to fajne, ale jak dla mnie niewygodne 😉
Moim zdaniem bardziej praktyczne jest sitko takie jak w tym z Rossmana 😉
Ja tam piję herbatę z fusami i też żyję, ale bajer fajny, jakbym miała za dużo kasy kiedyś to mogłabym sobie coś takiego sprawić 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się