Forum konie »

Klara- pomóżmy Naszej Szkapie wyleczyć Klarunie :)

Migota coraz fajniejsza. Ciekawe, czy jak zrzuci zimową sierść, to te białe plamki jej zostaną?
met ale Migotka nabrała ciałka, a taki był z niej szkielecik. U Ciebie to powstaje Dolina Muminków 🤣
Arabiansaneta, moze zostac w ciapy

Ganasz 🤣
2 maja? 🙂

tez mam urodziny :winko:

Migota wiosną jeszcze bardziej wyładnieje
słonko czyni cuda 😉
ale trafilam 😎

slodko-kwasne info odnosnie Mumina. do konca lutego nie moge przyjmowac/wydawac koni - Lubar poczestowal nas zolzami. poza tym jestesmy zasypani po uszy. ale nic to. damy rade
metka w ramach walki z nuda sprawila sobie alpaka:

hihi, taki maly zarcik Migotki :P

siwizna

korsik, dziekujemy za kantarek!!! :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Czyżby miała zamiar wysiwieć? Ale dopiero w tych zbliżeniach widać, jakie ma śliczne oczy  🏇
😍 😍
ona jest absolutnie niesamowita !
ma pikne oczeta. patrzac w nie, mozna by pomyslec, ze jest uroczym stworzeniem, ale to diabel wcielony! dzis chcialam - kulturalnie, po cywilizacyjnemu - wyprowadzic ja ze stajni. tak mnie sciorala, ze sie poddalam, puscilam i poszla... do koni! pierwszy raz tak zrobila. co jeszcze dziwniejsze: nijak na nia nie zareagowaly 🤔 moze wczoraj gadala z nimi o tym przez ogrodzenie albo co...

odnosnie siwego - ma duzo siwych wlosow wlasnie wokol oczu, w grzywie i ogonie. dlatego nie zdziwilo mnie, kiedy wet powiedzial, ze to stary kuc.

widac misja pobytu Migoty wsrod smiertelnikow jest to, aby zadziwiac 😍
I świetnie to robi, ale niezależnie od wszystkiego może przydałoby sie jej trochę treningu w kierunku kultury współżycia z człowiekiem? Jakieś małe "join-up" czy coś w tym rodzaju? Bo konie, podobnie jak rozpieszczone dzieci i psy, świetnie wyczuwają, że człowiek lituje się nad "biednym, chorym maleństwem" i pozwala sobie wchodzić na głowę!  😁
wlasnie skopala zrebaka

chyba juz nie jest taka biedna 😲
Migota wigor już widać odzyskała skoro pozwala sobie na takie akcje 😁
a jeszcze całkiem niedawno ledwo Toto 😁 😍 łaziło....
Tym bardziej nie zaszkodziłoby jej trochę dyscypliny  😉 A może ona ma kompleks Napoleona?  😁
zrebok mniejszy od niej... przykleil sie do Migoty i myslalam, ze sie super zrozumieja, a tu szok...

stworzylam potwora 👀
Met, ona jest taaka słodka  😍 Super, że już wraca do zdrowia 😉
Met, to "kim" ona w końcu jest? 🤣
👀

nie bede sie upierac przy koniu

👀
haha, chodzi mi czy coś ustaliliście w kwestiach metryki i pochodzenia. kuc, arab? stary, młody? bo co do tego, z tego co pamietam też miałaś wątpliwości. bryka jak dzika, ale piszesz że siwiejąca :P
👀

nie bede sie upierac przy koniu

👀

Na białą mysz mi raczej nie wygląda!  😁
Met, ło matko pierwsza fota fantastyczna! Pozwoliłam ją sobie zapisać na pulpit, mam nadzieje ze nie będziesz mieć za złe 😀 :kwiatek: Migotka absolutnie piękna!
A co tam słychać u naszej Migoty? Wącha się już z Muminkiem?  :przytul:

🏇
No proszę, jak się wyrabia!  😀

Migotka nauczyla sie tarzac i powolutku zaczyna zrzucac siersc

Ależ ona się wyrobiła! A spod zimowego futra wyjdzie pewnie coś ciemnogniadego w białe łaty?
arabiansaneta, o ile sie nie mylę, to są ślady po odleżynach zapryskane aluminium.
laty moze nie, ale ciapki tak 🙂

to nie jest aluminium, biala siersc jej urosla w miejscach po ranach
Met - skompiradło !  🤬 dawaj więcej zdjęć Migotki 😉  😍
A to się zdarza, odwrotnie niż siwym, którym wyrasta czasem w takich miejscach ciemna sierść  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się