Kurcze, jezdzilam na Lubarze na Zlocieniu.... mozesz cos wiecej o nim napisac? Jak do Was trafil? Dlaczego? Mial zawsze problemy ze wzrokiem, nie wiedzialam, ze oslepl kompletnie... to dobry konik jest... :kwiatek: 💘
razu pewnego zadzwonila Pani Ela i zapytala, czy przyjme go, jesli przekona wlasciciela, zeby oddal staruszka. odkad oslepl, mial raczej smutne zycie - stal i stal, i stal. Pani Ela chciala to zmienic i jej sie udalo 🙂
na proszowice, pozniej na kazimierze wielka. na wielgusie ("duze" skrzyzowanie) - w prawo na dalechowice. a w dalechowicach jest przystanek autobusowy i zaraz przy nim droga w lewo - tutaj zaczynaja sie wojslawice (jesli dojedziecie do sklepu - z prawej strony drogi, nieotynkowany, spozywczo-przemyslowy, to znaczy, ze musicie sie wrocic ok. 100m 🙂 ). tutaj najlepiej gdybys dala mi znac, to wyjde do drogi 🙂 moj tel. 669 114 427. a gdyby nie chcialo Ci sie dzwonic, to mieszkamy naprzeciwko soltysa. samochod najlepiej zaparkowac gdzies w poblizu drogi "glownej", bo do samego gospodarstwa ciezko dojechac, a raczej latwo zjechac z drogi do rowu, takze ostatnie kilkadziesiat metrow trzeba przejsc pieszo 😀iabeł: drogi sa przejezdne 🙂
Nic dziwnego, w taką pogodę! Śnieg sypie na okrągło. Żeby mi się trafiła jakaś okazja w tamte strony, tez chciałabym zobaczyć Migotę i osobiście wręczyc jej jakis prezencik. Ale to chyba aż na wiosnę. Bez zimowej sierści na pewno będzie jeszcze ładniejsza! 😍
A my z moim P. dojechaliśmy. 👍 dla mojego chłopa, że stwierdził, że nie zawracamy (GPS pokazywał 5.3km do celu :hihi🙂
Piliśmy pyszną herbatkę, w cudownym towarzystwie. Met ma super widok z okna, bo patrzy odrazu na wybieg koniowatych 💘 Widziałam i Klarunię, która swoją drogą jest mięciutka jak baranek 😍, i Lubara całego w panierce i resztę koni grubiutkich i wesołych 🙂 No i psiaki i kociaki kochające ludzi.
Met, robisz mnóstwo dobrej roboty! Wielki szacunek dla Ciebie za to, że te wszystkie zwierzaki są tak przyjacielskie w stosunku do nowych ludzi i że wyglądają jak pączki w maśle 😜
(fotki będą później, jak mój Piotr dojedzie do domu i mi je wyśle 🙂 )
Lubar... kto wie? nie zachowuje sie, jakby byl niewidomy. moze cienie widzi?
Wistra, dzieki za wspaniala wizyte :kwiatek: i karton zarcia psio-kociego :kwiatek:
fajnie bylo. ja zupelnie wczorajsza - jeszcze nie spalam, moje kolezanki mialy wczoraj/dzis nastroj na rozmowy istotne i jakos tak znowu jest noc 😜 na wariackich papierach! z tonami sniegu! ale przefajnie 🏇