Forum konie »

Klara- pomóżmy Naszej Szkapie wyleczyć Klarunie :)

Met, czy nie potrzebujecie dla niej dereczki? Mogę jedna odstapic, derka nie jest piękna ale chetnie pomozemy. DErka ejst po kucyku (115 cm od kłębu do zadu)
Osobiście niewiele mogę zrobić z uwagi na wyczerpanie finansowe z powodu mojego Gniadego chorowitka ...
Ale wiele osób nadal odwiedza mojego bloga, więc jeszcze dzisiaj umieszczę tam apel o klaczce.

Met, wspaniała z Ciebie kobieta, że się tak Klarą zaopiekowałaś!
Trzymam mocno kciuki! Musi się udać!
O niebo lepiej wygląda, niż na początku.

Trzymam kciuki za Małą i za Ciebie, Met!  🏇
dzis byl weterynarz. kucyczek dostal antybiotyki, kroplowki i krew poszla do analizy. jutro ciag dalszy 🙂

ovca, to dopiero 58h 🙂 za miesiac bedziemy sie rozplywac nad jej poprawa 🙂

Gniadoszka, dzieki! rozglos dobra rzecz.

Kayra, bardzo sie przyda! na razie posilkujemy sie kocykami, bo nigdy wczesniej takie dereczki nie byly nam potrzebne.
Met, to super! Jutro niestety pracuję do 21 ale w środę już wyśle 🙂
dziekuje :kwiatek:
Na sprzedaż jest bilet na Paradę Jeździecką CSI (6 grudzień) w Katowickim spodku - taki "gadżet szkapowy", z autografem Pani Prezes  😎
Wartość biletu 50zł, kontakt: 602 736 652
Dochód ze sprzedaży oczywiście pójdzie dla Naszej Szkapy 🙂
po dlugich debatach doszlismy do wniosku, ze autograf to zly pomysl 😉

Klara - dzien czwarty - kucyczka od wczoraj stoi o wlasnych silach. nie polozyla sie na noc. powolutku chodzi po boksie
Met, jestes cudotworczynia! po 3 dniach kucka juz na pierwszy rzut oka wyglada lepiej. dzieki za to co robisz!
bo ona chciala tylko odrobiny ciepla i czulosci 😉

plus fury siana 🏇

💘

jest boska! juz sie martwie, ze nadejdzie taki dzien, kiedy trzeba bedzie oddac ja do adopcji 🤔wirek:
dzis z wetkami walczylismy 4h - bylo strzyzenie, golenie, czyszczenie, wycinanie. normalnie kucyk funkel nowka ;] korekta wieku: miedzy 3 a 5 lat (nie chciala trzymac mordki otwartej, za jakis czas bedziemy tarnikowac zeby - jak sie troche pozbiera - to wtedy dokladnie obadamy, co tam ma). dostala koksy na tydzien i po niedzieli spotkamy sie znowu z Pania Doktor. a do tego czasu zdrowiejemy 😉 dzis juz nie mam sily, rano wrzuce fotki.
Zdjęcia zdjęcia  😁

Czyli nie ma 16 lat a ... hm... między 3 a 5 ?
Paczuszkę mam gotowa do wysyłki teraz tylko na jaki adres czy na fundacje czy gospodarstwo? 🙂
na gospodarstwo 🙂

Fundacja "Nasza Szkapa"
Wojsławice 111
28-500 Kazimierza Wielka

:kwiatek:

aaaa, zapomnialabym! Klara widzi na to oczko z bielmem 😅
Klarcia nadal stoi 🙂

czyszczenie ran:

kosmiczny kucyk ;]

ona naprawde jest chuda...

Derka wysłana. Poszła priorytetem wiec powinna lada dzień się pojawić. Jest wyprana ale niestety przeszła zapachem koni i proszku, co dało "piękny" zapach :P Mam nadzieję, że mimo to posłuży 🙂
Proszę ucałować klaczusię ode mnie 🙂

:kwiatek:
dziekujemy 💘

nowe foty jutro. tradycyjnie padam na pysk. kroplowki dwa razy dziennie, przemywanie, nacieranie, pryskanie, karmienie, pojenie, czyszczenie... a niby jeden maly kucyk 🙇
I jak się dzisiaj mamy? 😉

Kayra, przyszla wczoraj dereczka! jest sliczna, dziekujemy :kwiatek:

zaraz wrzuce foty 😉

powiem Wam, ze Klara wysysa ze mnie cala zyciowa energie, a jeszcze tydzien nawet nie minal... powinna miec na imie Strzyga :P czy ki inny wampir. maluch caly czas stoi 🙂 drze jape o zarcie non stop. jedyna w swoim rodzaju 🙂 jak bedzie ladne sloneczko dzisiaj, to moze uda nam sie na spacer krotki wyjsc. przydalby sie jej troche
Dopiero zauważyłam wątek - wrzuciłam dwa grosze, może się przyda. Kucykowa wola życia, widać to w oczkach 🙂
Będzie dobrze z maleństwem, trzymam kciuki!!
Met, to super, cieszę się bardzo! Strasznie mi sie ona podoba, szkoda że mało zarabiam to bym ja przygarnęła do siebie, ale na drugiego kuca mnie nie stać 🙁((
Buziaczki ode mnie dla Klarci :*
O tak, na słoneczku powinna od razu odżyć! Koniecznie wyprowadźcie ją na powietrze, chociaż na chwilę😉 Wygląda naprawdę coraz lepiej, oby tak dalej  👍
niestety maluszek nie czuje sie jeszcze na silach, zeby spacerowac...

ale dotarlismy do wczesniejszego jej wlasciciela. on pamieta Klare brykajaca po wybiegu. jest odpadem hodowlanym - ma jakis problem ze pyszczkiem. podobno ma papiery... 2-letni oo. czekamy na paszport
Klara ma na imie Koreanka i jest z radomia - takie najnowsze wiesci. szukamy dalej.
W mojej ulubionej książce z dzieciństwa-"Akademia Pana Kleksa" - była opisana taka Ulica Dręczycieli.
Chyba jeden z najbardziej wstąsających fragmentów tej książki.
Aż się prosi po ustaleniu -kto tego konia tak zmasakrował - żeby go publicznie ujawnić na takiej tablicy hańby. 😤
Zaraz zaraz, dobrze zrozumiałam? To jest... dwuletni arab??  🤔
Wiadomo co ma z tym pyszczkiem? Coś jej utrudnia jedzenie? Zęby czy coś innego?
patrzylam do mordy wlasnie - ma wade zgryzu. dolna szczeka jest troche wysunieta do przodu. bedzie wet, to poogladamy dokladniej.
biedna klaczunia, wierzę, że za rok, dwa wyjdzie z niej ten arab 🙂 Powodzenia!
Met, prosimy o nowe zdjęcia..... 🙂 :kwiatek:

Klarcia w dereczce od voltowiczki 🙂

doszla tez pasza od Fazy!

i 2 paczki od qnwortalowiczek - z lekami, kantarkami, szczotkami... 😉

dziekuje Wam bardzo bardzo baaaaardzo mocno.

wczoraj byl weterynarz, klaczka coraz mocniej trzyma sie zycia. niestety rachunek za leczenie przekroczyl juz 2000zl. w tej chwili Klarze najbardziej sa potrzebne wszelkiego rodzaju spray'e ulatwiajace gojenie (typu ctc). poza tym masci na rany, siemie lniane, witaminki.

uf, jest coraz lepiej! Klara jest z nami juz 11 dni!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się