Forum towarzyskie »

KOTY

O jezu <3 No Comment Bambuszligeti  😍 😍 😍 😍 😍
Ten kot jest właśnie z Ukrainy i jest mocno ekstremalnym typem - Uszy i oczy. Chociaż aż taki zez nie jest pożądany w standardzie rasy.
A kolor to liliowy.

Eh, mam zajawkę na te koty, ale jednak nie będę na ten moment robiła dwurasowej hodowli. Za mało wiedzy o orientach/seszelach/syjamach/balijczykach...

ale kiedyś sobie kupię! i to własnie extrema, z Ukrainy. O!

Edit:
Tego kota możecie sobie dziś obejrzeć na wystawie.
I jeszcze jedną kotkę tej osoby: MONSERRAT Caballe:
one tymi uszami to chyba telewizje satelitarną odbierają... 😁
Ja już wolę takie wynaturzenie (oby nie miały większych problemów z takimi oczami, chociaż fakt, oczy i ich osadzenie najmniej mi się podoba u orientali), niż to co prezentują sobą persy 😤 Jedyne koty, jakich nie uznaję i na wystawach staram się je omijać szerokim łukiem. Kot z płaską, czy wklęsłą wręcz "twarzą" nie jest dla mnie kotem.
kalaarepa - a jakie zapalenia uszu muszą mieć cudowne 😀
Dziewczyny jak tam dzisiejsza wystawa??🙂

odkryłam nową super rasę...SAVANAH i też ma duże uszy🙂

przy okazji znalazłam skaczącego Servala... chyba bym umarła jakby tak na mnie skoczył.. ale to już przesada jak można trzymać dzikie zwierze w domu
kalaarepa dzikie, nie dzikie, nie bez powodu hodowcy do wyprawki dodają 10-letni pakiet wizyt u zwierzęcego psychologa  😂
a są już gdzieś kocięta tygrysów na sprzedaż??? tylko chyba codziennie będę musiała kupować z zoo jednego jelenia co by mnie samą w nocy nie zjadł... no i na pewno czułby się wyśmienicie w 2 pokojowym mieszkaniu... a jaki postrach na osi  😂

o albo Gepard na sznurku.. biedny.. zwierze stworzone do biegania na sznurku w pokoju...
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=JPB5lQl9fc4&NR=1
kalaarepa, Wystawa była jak zwykle super 🙂 .

Zdjęcia tutaj: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.512318795485627.126883.100001225326296&type=1
http://www.husse.pl/home/ - dobra to karma? Dostalam kilka saszetek i nie wiem, czy dac kici, czy to jakis "syf"... Szczerze mowiac pierwszy raz widze...
Kajula już o to pytałam,ale nikt nie udzielił mi odpowiedzi,  firma chyba z mojego regionu w każdym razie mocno się promuje tutaj, jak dla mnie kukurydza skreśla tą karmę, (Pan przedstawiciel powiedział że "no skądś się te węglowodany muszą brać, ale to mnie nie przekonało) no i ryż podobno też niedobrze, ale że dostałam szaszetkę suchej karmy na próbę to dałam kotom... Czarna wcina a pozostałe dwa powąchały i poszły sobie więc wszystko zjadła Czarna

a tak w ogólę zaczęłam grzebać po necie i znalazłam coś takiego..
Panie Doktorze
Jakie jest Pana zdanie na temat karm bezzbożowych- ostatnio bardzo modnych( np. PON, Acana, Orijen , TOTW).
Moje kotki ( 2 kastratki) jedzą Hilsa dla wrażliwych(przeszłam na niego z Hilsa z/d) I jest ok.
Czy bezzbożówki nadają się dla wrażliwych brzuszków?
Nie chciałabym kitkom zaszkodzić a i sobie narobić kłopotu.
Lepsze czasami bywa wrogiem dobrego.
Podchodzę ostrożnie do tematu zmiany karmy, bo mody są rózne, a hils istnieje na rynku już dośc długo i jest , moim zdaniem , firmą sprawdzoną. Bezzbożowe to nowość.
Więc jakie jest Pana zdanie?

ODPOWIEDŹ

Witam!

Jestem zdania, że jeśli coś się sprawdza i kotu służy, to nie należy tego zmieniać i bawić się w eksperymenty. Radzę zostać przy obecnej karmie.

Osobiście uważam, że karmy „bezzbożowe” są produktem wydumanym dla potrzeb marketingowych. Karmy zachwalane jako wysokobiałkowe (wysokomięsne) nie są wcale tak zdrowe (przeciążają przemianę materii i zaburzają florę jelitową), jak to opisują producenci i niektórzy specjaliści od teorii (często bywają sowicie opłacani przez producentów takich karm, zlecających im testy żywieniowe na zwierzętach w celu udowodnienia wyższości nowych produktów nad „starymi”).

Pozdrawiam,
Szczepan Kawski
(i 11 kotów oraz 2 psy)

Co o tym myślicie?????;p Czy PAN DOKTOR może mieć rację???
Wczoraj byla wystawa kotow w Szczecinie i sie promowali. Dostalam saszetki i jakas puszke chyba (kolezanka ma u siebie) no i zastanawiam sie, czy w ogole dac to kotu.
Nie no dać ja swoim dałam, tylko się zastanawiałam sama czy mam to dalej kupować, ale ja daję moim bezzbożówki więc dla mnie to odpada
Kajula, o kurczaki, zapomnialam mamie powiedziec, ze byl pokaz w kaskadzie......szkoda, ale jak jest sie w robocie w niedziele z goraczka...... 🤔wirek:

Kalaarepa, kto lubi czytac to naprawde bardzo polecam ten blog http://ekozwierzak.blogspot.no/
Dla tych co chca wiedziec na czym polega ZDROWE zywienie kotow

Savannah to piekna hybryda 😍 Byla, nie wiem czy istnieje jeszcze, hodowla tych kotow w Warszawie
konia, mama nie ma czego zalowac. Poszlam, bylam 10 minut i wyszlam. Bylo mi tak strasznie szkoda tych kotow. Nie dosc, ze okropna duchota, to jeszcze nad klatkami sterczaly setki osob... Nie mozna bylo sie dobic, koty nacpane tabletkami, spaly albo byly tak ospale, ze nie byly w stanie sie podniesc. Byly tez koty, ktore sa przyzwyczajone do wystaw i nie robily na nich wrazenia tlumy. Ale z moim P. stwierdzilismy, ze to strasznie niepowazne tak narazac kociaki na stres. Te tłumy byly przerazajace... juz nie mowiac o tym, ze niektore klatki byly pokryte jeszcze siatka, zeby ludzie paluchow nie wtykali, to oni jak na zlosc jeszcze przez ta siatke wpychali cale lapy 😵
U  nas tak było rok temu: http://www.mmkrakow.pl/photo/1307932/Koty

Glitne lajt  😎
ja w ogole uważam za głupie robienie wystawy kotów w hipermarkecie gdzie przyłażą ludzie zobaczyć koty miedzy kupowaniem gaci, a  kupowaniuem papieru toaletowego. W Bydgoszczy zawsze jest na hali sportowej organizowane.

Konia44 dzięki za stronkę już sobie trochę poczytałam na temat bezzbożówek. Co do Savanah to słyszałam że jest hodowla ale mają to pokolenie F4 czyli takie trochę już dalsze od Servala. Ale to było zasłyszane jeszcze się w temat nie zagłębiałam

Zobaczcie to... no normalnie nóż się w kieszeni otwiera... (link z wątku o Skaryszewie)

http://weganizm.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1001017

skład karmy którą Pani karmi swoje wegańskie koty

Gluten kukurydziany, kukurydza, olej kukurydziany, proteiny ryżowe, groszek, włókno z groszku, drożdże browarniane, ziarno lnu, ekstrakt proteiny ziemniaczanej, witaminy i minerały, tauryna(0,15%), L- karnityna, witamina E (pełni funkcję konserwantu). Zawiera również kwas linolowy (6,40%).
kalarepa, pan Kawski jest za romnażaniem kotów nierodowodowych, przeciwnikiem kastracji. to bardzo znana postać, wszyscy pukają się w głowę nad jego wiedzą.
kalaarepa, Po części wet ma racje. Zbyt duża ilość białka w karmie może doprowadzić do nadmiernej utraty wagi i zakwaszenia organizmu. Tak było z moją rudą - była dość utyta i odchudziłam ją na bezzbożówce. Teraz muszę naprawiać ten błąd i karmię ją bardziej zbilansowaną karmą z jednym lub max 3 produktami zbożowymi. Jeśli karma nie jest napakowana full zbędnymi węglowodanami to nie jest to zuo.

Obecnie karmię Zuzę 1st Choice i chyba na razie przy tej zostanę, bo ładnie przybiera na wadze, a karma szybko znika z miski. W składzie ma tylko ryż.
konia, specjalnie dla Twojej mamy  😁

😵 😵 😵
Kajula, O rany.... masakra z kotami w tle. O tyle, ze na wystawy organizowane w halach przychodzą ludzie szczerze zainteresowani kotami tak w centrach handlowych w większości (za przeproszeniem) przychodzi bydło, które bez pardonu przy hodowcy potrafi głośno skomentować "o k***rwa, jaki ch*jowy kot! Oblecha!".

Powiem ci, że ciekawie "rozstawili" sektory... nic tylko raj dla złodziei.... 😵

Chciałam jechać do Galerii Łódzkiej z Rudą, ale takie zdjęcia tylko umacniają mnie w opinii, że pokazy w centrach handlowych to tragiczny pomysł.
kajula,  😵

choice1 faktycznie ma tylko ryz 😂
Osoba, ktora kaze innym wyrzucac na smietnik whiskas, a sama karmi byle czym......gratuluje
Notarialna, tragiczny pomysl to chyba mało powiedziane... Zdjecia, jak zdjecia, nie oddaja rzeczywistosci. Gdybys byla tam na zywo to dopiero bys sie zalamala...
Jak zobaczylam pyszczki tych przerazonych, nacpanych kotow, to od razu wyszlam, nie moglam na to patrzec 🙁
konia44, Niestety pudełka już nie mam, bo wywaliłam i nie spojrzę na skład. Moim zdaniem nie było masakry. Ale skoro rudej służy i ładnie przybiera na wadze to na razie nie będę zmieniać. 1st Choice już lepsze (nie najlepsze, ale lepsze) od Whiskasa jest. Zbożówka jest TYLKO do przytycia. Normalnie je TOTWA.

Kajula, Byłam na jednym pokazie z kotem. Never ever again. Zresztą znajomi hodowcy w większości mnie przestrzegali, że pokaz to niezbyt dobra forma debiutu kota. I mieli rację.
notarialna, czy kotu sluzy to sie przekonasz za pare miesecy robiac jej badabia krwi i usg narzadow.
Juz to pisalam milion razy, jak kot, ktory jest bezwzglednym miesozerca, moze jesc wszelakie "pola uprawne" bez pozniejszej szkody dla organizmu 🤔wirek:
Ale to Twoj kot......
kajula, kiedys pokazy kotow byly w "Slowianinie" i bylo ok, teraz to jakas masakra. Gdyby chociaz zrobili to w Galaxy to moze byloby mniej ludzi
konia44, Bez przesady. Kupiłam jej tylko jedno opakowanie po pół kilo, a nie cały wór. I tak ma to zmieszane z Totwem więc więcej w tej mieszance totwa niż samego choice'a... -_-
Takie wystawy u nas powinno sie robic na MTSach, gdzie jest ogromna hala, duzo miejsca i ludzie by sie nie tlukli. No i przede wszystkim na wystawach powinien byc ZAKAZ dotykania zwierzat. Przeciez to chwila moment, zeby cos przeniesc na kota  😵
O kurczę, kajula!
Ale do duszy rozstawili klatki!! KOSZMAR!!
kajula, bo wystawy sa organizowane na halach, a pokazy....sama bylas i widzialas.
Stosował ktoś może drożdżowe płatki gimpetu? O takie: http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysmaki_dla_kota/przysmaki_gimpet/platki_gimpet/50353 Jak ze zjadliwością tego? Albo może mi polecić jakiś inny preparat z witaminą B z jak najmniejszą ilością chemicznych śmieci? Szukałam drożdży browarniczych ale nigdzie nie mogę na miejscu dostać a za te z ekozwierzaka zapłacę fortunę za przesyłkę.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się