Forum towarzyskie »

KOTY

Zaczynam żałować, że zamówiłam przez zooplusa. Gdybym zamówiła normalnie w telekarmie, karmę dawno bym już miała, bo bym zamawiała przed 15 (jak się zamówi do 15, to następnego dnia dowożą karmę, w dodatku w "ludzkich" godzinach, gdy raczej ktoś jest już w domu-18-22). O 22:15 dostałam mailem informację, że paczka została wysłana, dostarczona do rąk własnych kuriera, czyli dziś powinna do mnie teoretycznie dotrzeć-ani telefonu, ani pocałuj mnie w dupę, nie chce mi się do Ciebie jechać, żadnego numeru kontaktowego z kurierem, który paczkę wziął (w telekarmie mogę się osobiście z kurierem skontaktować i umówić na konkretną godzinę, jeśli godziny 18-22 mi nie pasują). Ja jutro cały dzień siedzę w domu i będę czekać na kuriera, a jak nie, to odwołam zamówienie i zamówię przez telekarmę.
Hmm a sprawdzalas na stronie gls ? Zadzwon jutro do oddzialu gls  podaj numer paczki i niech powiedza co sie dzieje, ja ostatnio dlugo czekalam a sie okazalo ze zooplus nie wyslal mimo ze dostalam maila ze paczka wyslana,  dopiero po mojej interwencji raczyli wyslac, a z dogadaniem sie z kurierem jest osobny problem bo Ci zadzwoni o 7 rano ze bedxie miedzy 10 a 14 u ciebie i waruj w domu. Niewazne ze masz prace, wez urlop, chociaz ja sie dogadalam z sasiadami wkoncu
Już dostałam link do tej strony, paczka jest w Komornikach. Oby jutro dojechała, a nie pojechała najpierw np do Ustrzyków Dolnych, w drugi koniec Polski po skosie.
Jaki masz status po wpisaniu nr paczki na stronie GLS?

To, że Zoo+ wysłał Ci maila, że paczka została wysłana, wcale nie oznacza, że odebrał ją kurier. To info z systemu, a kiedy paczkę dostaną w GLSie, to inna sprawa.

Ja zooplusa na nic innego nie zamienię, nigdzie nie mam tak tanio, ale ja mam swoje błogosławione 15% zniżki  😉
Uffff, paniki narobiłam (ja tak mam, najpierw panikuję, potem myślę :wysmiewa🙂, wszystko dojechało. A przy okazji pierwszy raz w życiu złożyłam elektronicznie podpis 😁 Dla mnie różnica między zooplusem, a telekarmą jest bez znaczenia, dużej różnicy nie ma, i tak musiałam zamówić za więcej niż 100 zł, żeby znajoma punkty dostała, plus niższa darmowa przesyłka, co jest dla mnie bardzo ważne 😉 Kurier zadzwonił po 9 i gdybym się nie zorientowała, to by mi reszty nie wydał (do zapłaty miałam 115,20, a dałam mu 120) 😂 Zamówiłam do suchej karmy jeszcze mokrą karmę Animondy, żeby ze zniżką dobić do conajmniej 100 zł (sama TOTW ze zniżką kosztowałoby mnie 98,08).
wzruszyłam się;p

Piekne

Tutaj jest filmik jak strazacy ratuja nieprzytomnego kota

A tutaj.....zawsze rycze jak to widze.......UWAGA mocno poruszajacy
konia44 ten drugi filmik już kiedyś widziałam.. ale nie mogłam go obejrzeć do końca bo to było straszne że ten łaciaty się nie ruszał;/, ale przewinęłam na koniec widziałam że zapakowali go transportera to może jeszcze żył???
Oj tak ten ostatni jest straszny, ja też wielokrotnie na nim ryczałam. Ja pamiętam taki demotywator, powódź, dwóch facetów, jeden niesie dwa koty, a z tyłu koleś z jakimiś pudłami i tytuł: "Wartości-bo każdy ma inne".
O znalazłam ten demot:
[img]http://4.bp.blogspot.com/_fZdPcLykHmc/S_dodyGvjiI/AAAAAAAAKZM/-Gq0oex1Ujw/S640/koty+powodz.jpg[/img]
a oglądałam jakiś amerykański film komediowy już nie pamiętam jaki..w TV, i tam był pożar, rozwineli pod oknem taki materac do skoków, a stara babka powiedziała że ona nie wyjdzie bez swoich 7miu kotów,i strażak musiał najpierw je wyrzucić na ten materac, a pokazane to było w taki prześmiewczy sposób i było to z takim podtekstem - co za nienormalna baba...a tak sobie pomyślałam że ja bez moich 3ch też bym nie wyszła.. ;p
Ja pierwsze co bym zrobiła, to bym "wyrzuciła" swoje koty przez okno (wysoki parter), a potem siebie bym ratowała.
Ja zobaczyłam z niego 1 sekundę. Mam cały dzień przed sobą, a już po zdjęciu mi się oczy spociły, wystarczy. Kiedyś widziałam zdjęcia przedstawiające skrót z tego filmu.

Za to podejście strażaków 😍

A tak ze strony pozytywnej od A do Z:

edit.
I wracając jeszcze do kocich żuli 😁

Co do ratowania zwierzaków - czasem sobie w głowie taki film wyświetlam... Pożar i co robię, co zabieram, wiedząc, że mam jakiś tam moment czasu. Kot i... aksolotle. Do jakiegokolwiek wiadra, ale zabieram. Zawsze, bo niby siedzą w akwa, ale ta myśl o pękającym akwarium, albo ugotowaniu Emila... nie, nie, nie...
Dworcika Ten kot to Mila 2;p tyle że to chyba kot Scotish Fold albo coś ma z niego.. bo te uszy dodają mu jeszcze żulskiego uroku;p a moja tak robi jak ma oparcie za plecami...Rychu też czasem tak siada ale raczej rzadko

a moje koty jak się zapoznawały to praktycznie na siebie nie syczały tylko poprostu się omijały
Dworcika, 0:59 - padłam 😀
Wiecie co, ogladalam filmik z akcji ratunkowej dla zwierzat podczas powodzi, to straszne, baba mowi ze ludzie sie ewakuowali dzien wczesniej a zwierzeta zostaly, super
kalaarepa, no tego toku myślenia nie potrafię zrozumieć...
Miłka też czasem siedzi jak żul. Czasem z podparciem, czasem bez. Tyle, że to nie trwa długo. Za to ostatnio ma taki kacowaty pociąg do wody. Mojej, bo ta w jej misce - ta sama - nie jest tak fajna, jak ta w mojej szklance.
haha Twoje zawsze ciekawsze 😉 moje też tak robią jak coś kroje w kuchni np parówki.. lecą zabijają się a jak im rzucam to... eee.. to tylko parówka...i wychodzą no Czarna ewentualnie używa parówki jako zabawki. Twoje zawsze ciekawsze niż ich...
Mila ma za to traume... strasznie boi się odkrzacza... tak mi jej szkoda, no ale odkurzać muszę zwłaszcza że po ich zabawach 3/4 mieszkania lata w kłakach.

p.s. Widział ktoś używane poidło ostatnio? to drinkwell jakoś natrafić nie moge

znalazłam tylko coś takiego;p

[img]http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/05/39/01/3005390156[/img]
Dworcika, a juz najlepsza woda to jest z wanny, mimo ze to tez dokladnie ta sama woda co w misce 😀

mojej wczoraj znowu musialam przystrzyc pol przodu, bo nie potrafila sobie z nim poradzic  :/ i co najgorsze, w pewnym momencie zaczela sie wyrywac i przycielam jej dwa wibrysy  😵
Kajula to pewnie będzie chodzić jak pijana, ale odrośnie. Przedchwilą dzwoniła do mnie babka z Royal Canin i mnie wypytywała o Milusie bo kiedyś kupiłam wyprawke dla kociąt i ją zarejestrowałam na stronie... ściemniam że kupuje RC, ale licze na jakieś gratisy wkońcu;p
kalaarepa, czemu jak pijana? 😀  😲
Kajula, z wanny jest super! Tylko u nas jest prysznic 😁 Z wanny kot pije, jak jedziemy do rodziców.
Pyszna jest jeszcze ze zlewu i z WC. PYCHA!
Dworcika - ten pozytywny filmik wcale nie jest taki pozytywny, bo kot w transporterze nie ma możliwości ruchu, zobaczenia kto się skrada i dlaczego syczy.
no bo o ile wiem wąsy służą do odbierania bodźców tak coś jak nietoperze w nocy...🙂
o, to nawet nie wiedziaalam! Bogu dzieki przycielam tylko dwa wasiki!
Strzyga, cóż, na tle wcześniejszy wyciskaczy łez odebrałam go jednak pozytywnie.
Mój kot też czasem musi przetrawić krótki kontakt z innych zwierzakiem, kiedy sama siedzi w transporterze. Lepsze to, niż puścić na żywioł.
Wspaniali faceci ci strazacy  😎 znalazlam u siebie na kompie jeszcze takie:
Boziu.. jaki wystraszony🙁
pewnie oszolomiony/a, nie bardzo jeszcze wie, co sie dzieje, ale juz bezpieczny/a  😎
Halo, Kraków  😉
może mi ktoś polecić jakąś dobrą pastę do zębów dla kotów na kamień nazębny?? można to jakoś zmniejszyć? takie zdejmowanie kamienia kosztuje 180zł a ja mam 2 koty kwalifikujące się do tego zabiegu (z adpocji i schroniska), na dodatek czeka moją kotkę sterylka za 200zł, więc staram się zrobić te zęby jakimś mniejszym kosztem, jest jakiś sosób?? myślę że te pasty ale czy ktoś próbował już tego?? czy mam poprostu zacząć odkładać na zabieg?
wistra co trzeba zrobić żeby zdobyć te 15% zniżki w zooplusie??
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się