Forum towarzyskie »

KOTY

Jasna cholera... przez 2 dni Miłka dostała w kuli smakuli po kilka chrupek Royal Canin (dostałam próbki, ale nie planuje kota na to przestawić, więc dostała wyłącznie w ramach smaczka). Rzygała dalej niż widziała.
Rzadko tu bywam, bo mam alergię na koty.
Jednak coś wkleję:
http://www.kmktychy.pl/nowosci.php
Dzwoniła do mnie pani i zachęcała do kupna tej książki.
Może komuś się spodoba/przyda ?
Aaaa!!! PSIK!!!!
Glitne w niedziele 😉
wistra cudowna  😍
wistra, super! a nie próbuje nigdy uciec jak tak siedzi na klatce?
Nie zdarzyło jej sie, ale jak podchodziła za blisko krawędzi "deadline", to wyciągałam jej ukochane ciastka  😂
Biegła wtedy do mnie aż furczało
sanna moja rodzina i niektórzy znajomi mają mnie za wariatkę z tymi kotami..
ktoś to kiedyś dawał??
http://www.husse.pl/karma-dla-kotow/mokra-karma/

Edit. W sumie zawartość mięsa gorsza niż w Butchersie który też ma tauryne i w Almie kosztuje 2.80zł puszka 400g
Czyż nie jest piękna?
Dziś spałam na brzuchu, a ona przylazła do mnie i położyła mi się na plecach. I tak spałysmy  💘
No piękna piękna 🙂

a ja dziś dostałam list ze Schroniska z podziękowaniem za naszą zbiórkę, nie wiem czy do Was doszły też podziękowania imienne  ponieważ Wasze adresy podałam z opóźnieniem ( byłam zaskoczona że mnie ktoś o to pytał i Wasze przesłałam mailem) więc wklejam moje tylko nie wiem czy coś widać;/ Jeżeli będziecie wiedzieć czy coś do Was doszło to proszę dajcie znać🙂

Wistra, ona jest piekna i widac, ze madra, rozwazna, cudo nie kot  😍
Kalaalarepa, bardzo mile, ze tak fajnie podziekowali  😎
Taniu dzieki za link, przyjrze sie tej ksiazce  😎
jak wyglądają objawy zbliżającej się rui?? jakieś są?? Wydaję mi się że Mila za niedługo dostanie pierwszą rujkę, więc jednak ze sterylką się wstrzymam,
kalaarepa, moja nad wyraz sie przymiala i lasila 🙂
No właśnie moja robi to samo!! na dodatek pomiaukuje.. nie jest to jakieś natarczywe bardzo, ale to przymilanie jest bardziej niż zwykle
Pierwsza rujka moze byc bardzo delikatna, nawet niezauwazalna. Wycie podczas rui jest tak specyficzne, ze nie da sie go nie rozpoznac. Poczekaj jeszcze troche, na pewno posunie sie ze swoimi zachowaniami dalej  😁

pocierpisz chwile i daj zaraz do ciachniecia 🙂 ja niestety zwlekalam (cholera wie po co...) i musialam cierpiec przez 3 ruje. Miedzy pierwsza a druga mialam odstep 2 miesiecy, pozniej juz co miesiac...
Narazie mi się podoba że się tak przymila bo lubię ją głaskać a teraz można długo ją tarmosić i zawsze mnie rozczula jak ona chce być głaskana i tak patrzy mi w oczy, idzie do mnie i tak majta tym ogonkiem jak horągiewka i ma przy tym taką kochaną minkę, ale pewnie niedługo już tak fajnie nie będzie😉 Widziałam też pare razy przymilała się do Iwa... biedny IWuś ona go wali ogonem po głowie
kalaarepa, nie wiem, czy to kwestia rasy, czy o co chodzi, ale moja przymilala sie zawsze tylko do facetow 😉 kobiet nie lubila, do mnie nigdy na kolana ot tak nie przychodzila. No chyba, ze miala ruje  😁

Ale co mnie bardzo cieszy, od jakiegos miesiaca, Emka zrobila sie taka przytulacha, ze nic tylko ja wyganiac z kolan  😜 Oczywiscie, bardzo mnie to cieszy, bo tak jak Ciebie, mnie tez rozczula ten latajacy jak horagiewka ogon i te oczyyyy  👀
a moje koty wcinają zakupioną Porte 21 od dziś 🙂 zobaczymy co dalej będzie jak będą jadły...czy tam nie jest za dużo białka ( 47% aż? )
Mój najstarszy kot wyrywa sobie włosy czasami i ponoć od tego jak jest przebiałkowana karma ( robił to na Iams, potem przestał na Acanie czy TOW ).
Perlica jedzą chętnie?? moje kręciły nosami
kalaarepa, wcinają tak że aż sobie nawzajem z misek wyjadały, ale  one większość karm tak jedzą bo wiedzą że nic innego nie będzie bo Pani nie toleruje wybrzydzania  🙂
Ale porównaniu do TOW na które wpierw patrzyły ( co im się nie zdarza NIGDY) to rzuciły się mocno.

Nowy piasek clean&cat jeszcze nie użyty, ale jestem załamana że takie małe ziarenka  😵 a Wistra polecała to wzięłam za pewnik że będzie super  😉
Perlica, ja kocham małe ziarenka.
Wydumałam, że nowy wsad do drugiej kuwety zmiażdżę jeszcze młotkiem, by zrobić pył
U mnie też drobny żwirek się lepiej sprawdza... super się zbryla i wyjmując zawartość nic się nie gubi po drodze 😉
Niestety przy tylu kotach, żwirek drobnoziarnisty nie przejdzie bo za drogo wychodzi, więc podstawowo używamy tego grubszego - różnica jest nie tylko w jakości ale i w cenie 😉
dziewczęta potestuje na mojej trójce to zobaczę 🙂
mam nadzieję że nie będzie się nosił i że najstarszy mój kot nie zacznie sikać poza z nerwów że coś innego 🙂
Kocham tego mema 😁 😁

Dobre dobre;>
pozwoliłam sobie skopiować🙂
Nort dzis walnal na mnie focha 🙁
Nie bylo mnie calutki dzien, syn wrocil ze szkoly kilka godzin przede mna i sie nim zajal tzn nakarmil i teraz sie do niego przymila, a nie do mnie 🙁
Ciekawe czy bedzie ze mna spal. Zawsze spi u mnie na szyi albo na glowie i mruczy do ucha..
konia44 na pewno nie.. to niewybaczalne  🤣
konia44, widzę problem w synu... nie jest przypadkiem w takim wieku, że mógłby się wyprowadzić? 😁 Szkoły mają bursy szkolne i takie tam, zawsze można znaleźć jakąś super profi szkołę daleko od domu. Wtedy kot będzie kochać tylko pańcię. ZAWSZE :P
Dworcika, hehehe. Zostaje jeszcze chlop 😉
Ale jego zawsze moga wyslac w delegacje, nie?

Ciesze sie z milosci kota do syna, ale nie ciesze sie, ze kot odwraca glowe kiedy do niego mowie. Pewnie jutro przy sniadaniu znow na mnie spojzy....franca jedna.
konia44, delegacja źle brzmi.

"Odbrazi" się! Pewnie prędzej niż później.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się