Forum towarzyskie »

KOTY

Dzis to samo, ta brytyjka kosi wszystko. (szkoda tylko, ze ma pysk jak pers)
Ale jestem z Glitne dumna, uwielbia zwiedzajacych, nie boi sie halasu i.szumu
to żałuję że ze swoim nie poszłam;p może bym coś wykosiła😉 i też ma płaski pysk🙂 a u nas wynik do przewidzenia.. wygrał Main Coon, ładne są te koty aczkolwiek już to stało się nudne... wszędzie tylko Main Coony jakby innej rasy nie było... mi się podobała owieczka🙁 i jestem zawiedziona

o ten, poprostu wielki kot🙂

kot owieczka lepiej widoczny

jak ktoś zainteresowany to tutaj więcej zdjęć

[url=http://bydgoszcz.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1708199,pokaz-kotow-rasowych-i-domowych-w-bydgoskiej-luczniczce,4397619,id,t,zid.html#galeria]http://bydgoszcz.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1708199,pokaz-kotow-rasowych-i-domowych-w-bydgoskiej-luczniczce,4397619,id,t,zid.html#galeria[/url]
kalaarepa trzeba bylo isc 😉
Hahaha MCO jest baaardzo chodliwa rasa szkoda tylko, ze ludzie je kryja jak popadnie i zatracaja kluczowe cechy tej rasy. W Wawie o dziwo bylo wiecej BRI niz coonow.
Ten MCO ze zdjecia to WCH Olaf....rewelacyjny 💘

Ta biala owieczka przesliczna 💘

Przejzalam pobieznie wyniki i zdjecia z Wawy  🙂
Przepiekna abisynka 2 dni BOB 😀

U nas wystawa tez sie szykuje, ale nie wiem czy z moim jechac :/
Znajomi beda z NFO i tak jakos razniej by bylo, ale kurka Nort tak sie ciezko rozciaga i sie stresuje.
no wiem że to Olaf, skąd poznałaś po pysku?? czy po Pani;p
konia44 już się kiedyś pytałam ale nie pamiętam 😡  Czy Twój tygrys jest wycięty?
kalaarepa, kota znam oraz jego wlascicielke 😉
joakul, tak on jest wyciety 😉  Miny hodowcow na wiesc, ze wyciety.....bezcenne 😂
konia44 Bo piękny jest ponadprzeciętnie 😉  A podpisywałaś z hodowcą umowę, że 'nie na kolanka' 😉?
On byl ciety jak mial 14 tyg. Hodowczyni mojego kota nie sprzedaje kotow nie wycietych na kolanka. Do polskich hodowli takze nie sprzedaje jak i nie uzycza kocurow. Na swoja linie pracowala wiele lat i nie chce, zeby ktoras z polskich hodowli spartaczyla jej robote . Za to jej koty sa bardzo cenione w zagranicznych hodowlach
a co to wszystkie polskie hodowle tak partaczą że kobieta ma takie uprzedzenia?? Twój mi się jakoś bardziej podoba niż ten Olaf bo on taki jakiś wytarmoszony, nieuczesany, wygląda tak jak ja jak wstaję do pracy na 7mą rano...za to ogromny 🙂
konia44 bardzo racjonalne podejście hodowcy. Aczkolwiek Twojego szkoda... Nie lubię dużych kotów, ale Twój podbił moje serce  😍

wistra szkoda, że tak wyszło na wystawie. Twoja koteczka jest cudowna! I jaka grzeczna była 🙂
koniaa44 Ach bo zrozumiałam, że miny JEGO HODOWCÓW bezcenne na wieść, że wycięty 😉
koniaa44, czy mogę Cię prosić o zwrócenie uwagi na moje pytanie z końca poprzedniej strony??  :kwiatek:
Matko jaki wielki ten kot ze zdjecia Kalaarepy  😲 i jaaaki piekny  😍 😍
Cejloniara a na puszce nie jest napisane jak podawać??
No ale ja nie mam puszki a ze zdjęcia puszki nie wyczytam przecież. Dopiero dziś po lekturze tego wątku poznałam tą karmę. Chciałam się zorientować jak to mniej więcej schodzi.
kalaarepa, nie wszystkie, jest w Polsce duzo b dobrych hodowli, ktore maja wspaniale koty.
Swiat kotow jest bardzo maly, bardzo zawistny, zazdrosny i msciwy.....
Nie chce pisac na forum....
joakul, dziekuje :kwiatek:
Szkoda, nie szkoda.....sa piekniejsze
Ja majac kastrata, uczac sie rasy, wiem juz co chcialabym w przyszlosci miec. Mam pewne plany, ale nie wiem ile jeszcze czasu minie zanim je zrealizuje 😉
Nie chce czegos na hura i kasa za dzieciaki.....

Edit
Cejloniara, applaws jest dobry, ale trzeba ja suplementowac vitaminami z tauryna np Felini Complete, tak samo jak surowe mieso. Ja mojemu przy wadze 7.5 kg daje 4-5 malych puszeczek + ok 200-300 gr miecha ( raz cala piers z kuraka, raz mix wszelaki) zalezy co mi sie uda w tym dziwnym kraju dostac 😉
konia44 zapewne tak jak i świat koński... szkoda...

jak komuś się chce oglądać (i przebijać się przez te zas....piiii  reklamy.. to na samym końcu krótka migawka z dzisiejszej wystawy (minuta 13) widać parę kotków
http://www.tvp.pl/bydgoszcz/informacja/zblizenia/wideo/2701-g-1830/9893165

Cejloniara sorki źle zinterpretowałam, ja nigdy tego nie kupowałam

na animalii jest napisane tak

"1-3 tacki na dzień!
Dzięki zastosowaniu wyłącznie świeżego mięsa bez niepotrzebnych wypełniaczy wystarczy podać jedynie 1 (małe kotki) lub 2-3 (średnie i duże koty) tacki dziennie aby zaspokoić potrzeby przeciętnego dorosłego kota . Podawać w temperaturze pokojowej. Karmę uzupełniającą najlepiej podawać naprzemiennie z suchą lub kompletną karmą mokrą. " chodzi o tacke 60 g
koniaa44 dzięki i jeszcze dopytam: Twój kot ważący 7,5 kg zjada dziennie około 1 kg żarcia?? jedna puszka ok. 150 gr x 4/5 = 600/750 gr plus 200-300 gram?
cejloniara, ja daje male puszki po 75 gr 😉.
Dziennie wychodzi jakies 600 gr, ktore dziele na 3 posilki.
Sznurek z niego straszny i wiecznie glodny

edit. zobacz jeszcze animonde vom fenstein select, cenowo chyba wyjdzie taniej, a tez jest swietna
Dziewczyny help  :kwiatek: chce uzupelnic diete Salsy o tauryne, czy lepiej kupic felini taurine czy complete ? A moze jeszcze lepiej jakies tabletki z tauryna ( o ile istnieja  👀 )  bo Salsa dostaje juz suplement na stawy i jest dosc przewrazliwiona na wszelkie wciskane jej suplementy, a dosypywanie do mokrego moze skonczyc sie odmowa jedzenia?  :kwiatek:
Na animalii też jest ten applaws? O super, dzięki dziewczyny 🙂  :kwiatek:
sanna, Beaphar posiada pasty witaminowe z tauryną.
sanna, tauryna jest chyba najbardziej kotom potrzebna.
Jezeli juz cos dostaje na stawy to podejzewam, ze jakies tam wit tez sa.
Mozna kupic 100 szt tabletek z tauryna vit i aminukwasami za 9.50 i nazywa sie felvital. Nie jest tak nasycona jak Felini complete, wiec mniejsza szansa, ze przedawkujesz i nie zbankrutujesz
Konia  Notarialna  :kwiatek: lece szukac Felvitalu, bo pasta by mnie Savana chyba oplula  👀! i jeszcze chcialam zapytac, czy ta animonde vom fenstein select nadawalaby sie dla seniorki ?  :kwiatek:
Tauryna jest bardzo ważna, ale trzeba niestety ją podawać z zewnątrz, bo kot jej nie syntetyzuje.
Dlaczego jest ważna:

•jest niezbędna do prawidłowego trawienia tłuszczów
•odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie serca
•bierze udział w procesach związanych z rozrodem
•spełnia ważną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu wzroku
•jest przeciwutleniaczem

Bischa, dzieki za uswiadomienie  :kwiatek: wiec zrobie zapas Felvitalu aby starczylo dla calej mojej bandy  😎
sanna, pewnie tak, bo to delikatnie gotowana piersc z kuraka w rosole i jest lekkostrawna
bischa, dobrze prawi 😉  Dobrze suplementowany kot to zdrowy kot
Zamowilam w zooplusie 2 megapaki tej animondy, mam nadzieje, ze bedzie smakowala mojej dziewczynce..
sanna, oby 😉
ja mojemu kiedys zamowilam wielkie ilosci puszek PoN a ten skubaniec sie wypiol. Musialam go przeglodzic, zeby zezarl, bo szkoda mi bylo wydanej kasy.
Tez bede zamawiala selecta z aloesem i jajkiem 😉
U mnie o tyle, w razie czego, bezproblemowo, ze jak nie Salsa, to pozostale koty rozprawia sie z puszczkami - migiem (mam nawet takiego jednego magika, co potrafi dobrac sie do zamknietego kartonu z saszetkami i zezrec je ukradkiem  🙄 jedynie w piekarniku kartonik z szasztkami jest bezpieczny  :hihi🙂 Ale, wolalabym, aby glownie Savana sie nimi raczyla, Salsa z racji wieku i problemow zdrowotnych, tych aktualnych i ewentualnych, jest najwazniejsza z calej rodziny..
btw jak sobie tak czytam, co my z tymi kotami wyprawiamy, jakie zarcie, zabawki i cala reszta  😎 to tak troszke mozemy wydawac sie postronnym czytelnikom banda nawiedzonych Crazy Cat Ladies  👀 😁 😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się