Cobrinha, ooo, super! Ja juz problem zostanie rozwiazany, napisz szczegoly, jestem ciekawa efektow dzilania tych kropli 😎 Ja kupilam Feliway, pierwszy dzien bylo super, koty rozmarzone tylko patrzyly na siebie, nawet Salem wylazl spod lozka. Nastepnego dnia sytuacja jakby wrocila do normy, czyli czarno-biali gonili wszystkich ktorych zobaczyli albo spodziewali sie zobaczyc, ale nie poddaje sie, jutro kolejna runda feliway przeciwko zlemu zachowaniu.. Kupilam Salsie kurze uda i chyba powoli wypracowujemy sobie z Savana rytual : ona sie kryguje, odwraca, burczy, ze nie chce, ja prosze, zachecam, kusze malenkimi kawaleczkami podkladanymi pod pysio, Salsa zaczyna sie do nich modlic, potem delikatnie probuje a potem znika cala reszta 😜 Uffff, musze uzbroic sie w anielska cierpliwosc, jesli chce aby savana jadla mieso..
sanna, a masz w sprayu czy do kontaktu? Ja jestem zadowolona z tego do kontaktu. Odpukać, ale odkąd jest włączony w sypialni tylko raz nasikały i to na samym początku. Podobno konkretnie zaczyna działać po ok miesiącu. Dodatkowo strasznie złaknione pieszczot się zrobiły i wykorzystują każdą okazję na zasadzie "o ręka, pogłaskam" 😀
okropność 😕 przyznaje się że nie przeczytałam całego ale to okropne przerabiać padłe zwierzaki do innej karmy. Ale o ile wiem od 2003 roki nie wolno karmić zwierząt gospodarskich mączką mięsno-kostną, ze względu na choroby, tak jest w prawie i można iść za to do więzienia, ale o ile się nie mylę można dawać zwierzętom Futerkowym - ale tego nie jestem pewna. Jak to się ma do psów i kotów??? w USA nie mają takiego prawa??ale skoro futerkowe mogą to psy i koty pewnie też, wiem na pewno że stosują MOM , ale skoro jest w ludzkim żarciu to w kocim tym bardziej;/ (dużo parówek, szynek nie wszędzie jest to wprost napisane na etykiecie)
a tak poza tym "Jeśli zaraz nie dasz mi żarcia to skoczę Ci na twarz.. tracę cierpliwość"
Notarialna torby zawsze są na Topie.. Mila uwielbia się pakować np do siatki na zakupy i wcale jej nie przeszkadza jak ją podnoszę i noszę po mieszkaniu
Horciakowa, mam oba, just in case 😎 Spray podoba mi sie, poki co, bardziej, bo jak psikne to czuje, a plug in to tak jakby go nie bylo.. 🤔 Czy u Ciebie tez nie czuc tego do kontaktu czy ja mam cos nie tak z nim? Ale ciesze sie, ze okazuje sie skuteczny w zniechecaniu do sikania, bo u mnie ostatnio zaczely sie znaczenia terenu przez\ kastraciki 🙄 wiec mam nadzieje, ze u mnie tez zadziala.. Czy trzymasz w kontakcie caly czas czy wyciagasz gdy wychodzisz ? Boje sie przegrzania =pozaru bo cos mocno sie to urzadzenie nagrzewa.. Ale moze przeczulona jestem..
kalaarepa, Na rudą kocimiętka nie działa. Wystarczy pójść do stajni, natrzeć szmatkę zapachem konia i orgazm gotowy. Waleriana i kocimiętka jest BE, ale koński pot to wręcz afrodyzjak 😉
sanna, ja też nie czuję żadnego zapachu i mam włączony cały czas, bo tak było na ulotce. Nie grzeje się jakoś bardzo mocno, powiedziałabym, że jest bardzo ciepły, ale nie gorący 🙂
Kuż@#$% jak mnie Ci ludzie wkurzają, niepotrzebnie wdałam się z nimi w dyskusję, napisałam że mojemu kotu tego nie dam ale wesprę iddeę, a oni jakby nie czytali regulaminu i nie kumają że ja tego nie mam oddawać schronisku tylko co 10tą złotówka z zakupu tej karmy trafi do schroniska a to co kupie to mogę sobie nawet wsadzić w d...(przepraszam ale juz normalnie głupota ludzka mnie dobija) a oni na to że psu lepsza nie potrzebna, ja uważam inaczej no ale nie będę się z nimi kłócić, tzn schroniskowemu psu może i nie potrzebna ale jakby to był mój to by była potrzebna inna.Tyle że ja nie kupuję tego dla kota ze schroniska tylko dla moich a moja kasa jeszcze w iluś tam procentach trafia do schronu. AAAAAAAA....🙁 Zagłosowałam na Bydgoskie schronisko ale chyba pójdę kupić poprostu jakąś Shebe albo nawet Felixa i dam wolontariuszom a nie będę takiego śmiecia kupowała z czego tylko pewnie schronisko dostanie 1 zł albo nawet nic bo nie wiem czy moja złotówka załapie się jako 10ta
widziała chyba wtedy sikorkę za oknem, wiecie mam problem natury psychologicznej, ta oto Czarna menda jest zazdrosna o wszystko... nie daję mi się bawić z Milą czy Iwem zawsze musi być pierwsza jak ja idę głaskać np Iwa ona się już pod ręke pcha sama.. słodkie to ale czasem mam ochotę pobawić się z innym kotem niż ona.. a nawet jak chce nie zwracać na to uwagi to Mila albo Iwo walnie focha i sobie idzie, przy tym ona wiecznie mruczy i się łasi więc nawet nie mam sumienia jej skarcić
Mysle, ze Czarna napawa sie faktem, ze wreszcie ma dom, swojego czlowieka i nie moze sie tym nacieszyc.. Mam podobnie z moim Simba, goni mi pozostale koty i wciaz chce byc miziany, przypuszczam, ze tak samo jak Czarna, odreaagowywuje czasy, gdy nie otrzymywal tego czego potrzebowal. Moze daj Czarnej czas, w koncu sie nasyci. No i karcic, imo, nie ma za co, ona nie rozumie, ze innym kotom naleza sie tez pieszczotki, ona wie tylko, ze jest wdzieczna, ze kocha, okazuje to cala soba i w konsekwencji tego chce byc caly czas w kontakcie z ukochanym czlowiekiem. Tak ja to widze.
Bedziesz mila 3 zrelaksowane futra, z czego przynajmniej 2 nie zauwaza, ze czegos im brakuje, a ze nie bedzie w ogole 'atmosfery' na fochowanie sie, juz nie wspomne 😎 U mnie feliway w kontakcie, Czarna Dupeczka co prawda pod lozkiem a dwaj pozostali chlopaki pod prysznicem (nawet kocyk juz tam maja zainstalowany 😵 ), ale Simba i Philip laza wyluzowani, zadnych odglosow zaczepek i wojen spod lozka nie slysze, z lazienki tez, wiec niesmialo sobie marze, ze za jakis czas wszystkie futra beda zgodnie 'na wierzchu' ...
może i nam się udzieli...😉 sanna a długo już u Ciebie taka sytuacja jest??? W sumie czytałam w innym wątku że jest też dla koni taki cudo... aż kusi żeby też wypróbować. 🙂 Hej nie spać!!!! zwiedzać🙂
znacie kota Zbigniewa??
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji - post pod postem
Mój kot jest najbardziej niesamowitym zwierzęciem jakie znam. Największe szczęście jakie dla niej istnieje, to gdy może położyć się równocześnie na mojej mamie i na mnie. Uwielbia kiedy jesteśmy razem, to dla niej najważniejsza rzecz na świecie. Moja mama jutro wyjeżdża, Pinka to czuje, więc nie daje mamie iść spać, tylko zagania ją do mojego pokoju, miauczy, aż mama do mnie podejdzie, a wtedy zaczyna mruczeć i się łasić.