Forum konie »

Młode Konie

no malutkie... a to sa full od kompletu  😵 i cos mi schudl... dziwne bo siedzi caly dzien na trawie  🤔wirek: musimy jakas kuracje przeprowadzic jak jeszcze troche zrzuci bo bedzie wygladal slabo  😵
Moja młoda🙂
zajeżdżona w wieku 3.5 roku, potem prawie rok na trawie i teraz zaczynamy prawdziwą pracę🙂

Uploaded with ImageShack.us

moim zdaniem ogiery, ktore beda kastrowane powinny mniej wiecej rozumiec o co chodzi w lonzowaniu. lepiej zeby wczesniej wiedzialy niz zapoznawac je, gdy juz bedzie taka potrzeba ( wlasnie np po kastracvji)
galopada
Ee nie jest tak źle z tą jego masą 😉

aniaagre
ładne dziewczątko 🙂 , jaki ma rodowód ?

Moja dziś troszkę hopsała, to jej drugi czy trzeci korytarz, więc jeszcze trochę kobieta nieogarnia. Grunt, że skacze bardzo chętnie a jakie fajne barany sadzi jak się rozpędzi  🤔wirek:  😁
Absolutnie rozczula mnie sowim psim charakterem - przybiega z końca ujeżdżalni kłusem na dźwięk swojego imienia  😜

jakość fatalna (wycinane z filmiku)

i trochę dreptania

armara ona taka przebudowana jest jeszcze? ( drugie zdjecie)
Armara, ze strony matki to nic ciekawego, zwykły wlkp, ojciec jej to Palatyn <czempion ogierów starszych wlkp bodajże 2009 r.>, jej dziadek to Elpar xx <chodził wyścigi płotkowe>. Ruch ma średni, za to fajne skoki. Na razie pracujemy ujeżdżeniowo, żeby w ogóle móc się dogadać, a pewnie od przyszłego roku zaczniemy skoki na poważnie. Teraz skaczemy tak raz w tygodniu po kilka przeszkódek, i od czasu do czasu w korytarz wpuszczam ją. Tam to się potrafi wykazać 🙄
Już kiedyś gdzieś wrzucałam te zdjęcia, ale wrzucę jeszcze raz  :kwiatek:
To z tego roku..

a to z zeszłego kiedy miała wolne, bo z brzuchem nie mogłam wsiadać  😉

ma troszkę diabelski charakterek, ale ja też, wiec tworzymy dopasowany duet 🤣 tylko troszkę ciężko współpracować czasami z takimi charakterami  😀iabeł:
galoapda
Może trochę jest ,tam jeszcze  jest lekki spadek w dół więc tak to wygląda
w linku zdjęcie zootechniczne:

aniaagre
Nieźle ciałka nabrała od ubiegłego roku  😜
Jesteśmy na etapie odchudzania  🤣 obie  😁
armara tak tylko pytam bo mi sie rzucilo w oczy  :kwiatek: a my jutro mamy sesje w nowym kompleciku. bedzie profi baaardzo  😍
armara Ty wiesz co ja o niej mysle  🤣  😍 a tego jej "psiego" charakteru to zazdroszcze
galopada
Ależ ja się nie gniewam 😉 Może tylko ciut za mocno jestem przęjęta jeśli zabrzmiałam niesympatycznie to przepraszam 😡

Katja
:kwiatek:
Jak Twoja wydorośleje to też zmądrzeje, moja była straszna rządzicielka - miszcz, a teraz jakoś tak jej się w głowie poukładało  😁
A co to za furia u Twojej ? Normalnie strach się bać  😎
Noga widzę załatana i jakoś się trzyma, skoro takie przeciążenia brykaniowe wytrzymuje  😅
armara nie, nie zabrzmialo niesympatycznie  :kwiatek: piekna panna, czekam na wiecej.

Moj kon mial dzisiaj na sobie pierwszy raz nauszniki i nawet ich nie zauwazyl. co innego szary ktory jak go tylko zobaczyl to zapomnial ze nie jest arabem ( tak, musze mu w koncu przyniesc lustro do stajni zeby sie przekonal na wlasne oczy ze jest myszaty...) i w boksie zarzucil ogon na grzbiet i fuczal  🤔 😂 😂 😂 😂
armara
glupia to ona  na pewno nie jest, wlasnie jest z niej inteligentna babeczka  😎 po prostu nie jest to "kon -kumpel". zreszta nieistotne 😉 duzo musialabym pisac o niej;P

co do furi- to nie furia, to poranna gimnastyka :P tak mloda sie "rozciaga" po nocy w stajni :P niestety cos mi sie forum zacinalo i nie dodaly sie moje podpisy do zdjec. a dzieki cioci Ewabe mamy jeszcze kolejne zdjecia :

no i fakt, noga sie goi, wrecz fantastycznie, ta gula sama z siebie sie zmiejsza, w ogole mlodej nie boli.

i wczoraj byla pierwsz kapiel! po porannych brykach pannica zostala wyszorowana "od stop do glow" idealnie nie bylo, ale wszyscy przezyli, strat w ludziach i koniach nie odnotowano ;P
wybaczcie post pod postem, cos mi dzisiaj forum nie wspolpracuje 🤔wirek:
Oj coś nei mam dziś szczęścia do wypowiedzi  😡
Mądra w sensie doroślejsza, rok-dwa lata to "najgłupszy" wiek, podobnie jak naście lat u ludzi  😁
Rośnie jak na drożdżach  😜
Piekne te Wasze młodziaki  🙂
A my dzisiaj miałyśmy już z Furią trzecie wsiadanie, nawet chwile na koncu bez lonzy pobiegalysmy i jakieś fotki się trafiły, zachowuje sie babka jak stary kon, nie bylo zadnego buntu ani nawet bryka  😀

Tutaj nas jeszcze nie było 🙂
Dzisiaj podpisałam umowę, oto Darma🙂

W skrócie - anglo -ślązaczka, trzy lata skończone 30. marca 🙂

Krótko mówiąc wstępujemy w Wasze szeregi 🙂
Gratuluje zakupu ! życze powodzenia i wielu wspaniałych  wspólnych  chwil !
Cóż łatwo nie było 😉 Dzięki Bogu, młoda podbiła serce mojego TŻ-ta swoim charakterem 🙂 Bo jego wymarzoną malowaną kasztanką, jak widać na załączonych obrazkach, nie jest 😉
Oj coś nei mam dziś szczęścia do wypowiedzi  😡
Mądra w sensie doroślejsza, rok-dwa lata to "najgłupszy" wiek, podobnie jak naście lat u ludzi  😁
Rośnie jak na drożdżach  😜

nie przejmuj sie, zrozumialam o co Ci chodzilo 😉 a rosnie strasznie, to fakt, musze ja w koncu porzadnie zmierzyc, ponad 170 juz ma na pewno  😉  chcialabym jeszcze, zeby bandzior jej zniknal a zebra sie schowaly, frustracji idzie dostac z jej karmieniem, ale damy rade  😀 i juz sie nie moge doczekac az bedzie duuuza  😎 ( w sensie dorosla, zeby zobaczyc co to z niej wyrosnie  😜 )

Makrejsza dawaj wiecej zdjec , pochwal sie  💃
Katja
Voltowe kciuki działają cuda, także uszy do góry  😅

Makrejsza
Urocza dziewczyna, koniecznie pokaż ją w całości ! Życzę udanej współpracy 🙂
makrejsza ja zawsze marzyłam o gniadym z odmianami na wszystkich 4 nogach i łysiną
kupiłam ciemno gniadą klacz bez odmian
okazało sie po chwili ze jednak jest źrebna
i co się urodziło - gniada klaczka z odmianami takimi o jakich marzyłam
może i u was za jakiś czas będzie ta wymarzona kasztanka 🙂
Makrejsza- gratulacje dawaj zdjęcia młodej, ma śliczny łepek i te spojrzenie
Mega - to super  😉 bardzo ładnie jej w brązie
dzisiejsze z lansiarskiej sesji  😎 od dzisiaj jestem pewna ze to na tego konia czekalam 10 lat  😍

galopadabrak mi słów  😍 cuuuuuuuuuudoo  🤔zczeka: 😍 😍 😍 😍
niecaly miesiac pod siodlem bez lonzy 🏇
Dziękuję za miłe słowa 🙂 Zdjęć w całości mamy mało (przynajmniej takich nadających się do publikacji), jedno takie rzucę głodomora, żeby nie powtarzać z kącika ślązaków

Galopada, młody jest super 🙂

edit: 777 sęk w tym, że to jest ślązaczka - kasztany w tej rasie są niepożądane, załatwiłam więz TŻ-ta na amen  😁
galopada_- wyglądacie razem olśniewająco, a młodziak naprawdę ze zdjęcia na zdjęcie coraz piękniejszy chyba go zaczarowałaś
galopada
Ale szał !! Ślicznie wygląda w bieli 😜
tylko te nauszniki bym mu zdjęła, bo mam wstręt do białych
to jeszcze kilka  :kwiatek: i szczerze mowiac to juz nie moge sie doczekac az sobie usiade w klusie chociaz na chwile w cwiczebnym albo w galopie zeby mnie pobujalo  😜 bo na razie tylko polsiad i anglezowany  🏇

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się