Forum konie »

Młode Konie

szary w ich związku rządzi  😁 nawet jedzenie musze mu pierwszemu dawac bo atakuje Młodego przez sciane boksu  🤔wirek:
Wczoraj byłam w odwiedzinach u moich dziewczyn  😀 Obie mają się dobrze, tyją i pięknieją  😎
Moje dziewczyny i szanowny małż:

Clio:

Clio, małż i ciotka Czenna:

Glut:

I stadne:

Clio to aż urzeka pięknem.. Glut zresztą tez ;]  cudne sa 😅 :kwiatek:
Dzięki  😀 Ja sama nie wiem, którą bardziej kocham  😍 Raczej obie po równo, tylko każdą inaczej  :kwiatek:

AleksandraAlicja

Ale im dobrze, jakie pastwiskaaa  😍
Clio jest śliczna !
w niedziele Kuc pokonał swój pierwszy parkur bezbłędnie i prowadził się znakomicie! nawet sam zmieniał nóżki po przeszkodzie jak źle wylądował  😍
Malaa gratuluję! ile Twój już ma? za rok pewnie jakaś openeczka pierwsza?

AleksandraAlicja zazdroszczę tych pastwisk! Ja swoją na lipiec-wrzesień zabieram na trawkę ( ostatnie beztroskie wakacje, bo w zimie planujemy powoli wsiadać), ale na co dzień stoi na "pustyni" 🙁
Nerunia, Armara- ja im sama zazdroszczę pastwisk  😎 Żaglówka ma powiedziane, by korzystala jak najwięcej (tak szczerze, to wcale nie trzeba jej tego mówić  🙄  😉 ), bo po sezonie pastwiskowym ( w zeszlym roku to byl listopad  🤣 ) idzie do "normalnej" stajni i do pracy. Koniec dzieciństwa oznacza regularne treningi, stajnię z halą, myjką i siodlarnią i lyse padoki  🙄 No cóż, takie życie konia. Ale ma obiecane 3 miesiące wakacji co roku  :kwiatek:
Z Clio jest trochę trudniej- po tym wszystkim, co ta wrażliwa duszyczka przeszla z ludźmi, jakoś nie mam serca odbierać jej przestrzeni, stada, wolności i opieki osób, które ją kochają i które mialy największy wplyw na jej powrót do "normalności". Więc o ile nas nie pogonią, to Clio zostanie w "swoim" stadzie. Przynajmniej do czasu, aż zakupię wlasne hektary  🙂
ja sie wtrace niesmialo..

(zdjecie oczywiscie autorstwa Ewabe)
Katja, ja nawet nie widzialam twojego koniczka w calosci 🙂 pokazuj
Przy okazji porządków na kompie, moja "stara młoda" jak miała 3 lata (zrzucane z kamery):

AleksandraAlicja - myslę, że Twoje dziewczyny są bardzo, bardzo zadowolone 🙂
MoniaaA a gdzies tu juz byly jej zdjecia, w galerii chyba tez mam jakies " w calosci" 😉 jak bedzie wiec czasu to ciocia Ewabe moze zrobi nam kolejne fotki 😉
w galerii maaało 😉 ale czekam czekam bo pysk wyglada uroczo😉
nerunia 4latek; ) planujemy już coś śmignąć na wakacje albo we wrześniu  🏇
Zdjęcia co prawda trochę spóźnione (klaczka urodziła się na wiosnę  😉 ), ale są: Nirvana m (Boston m - Shakira m/Emir m)

Severus
Ale ma dziewczyna długie nogi  😜
A po kim ona ma imię na N ?
Właśnie ma tak od paki, ale w tamtej stajni chyba tylko araby nazywają na literę po matce, bo rodzice Shakiry to Emir i Dracena  😉
Heh, ja nawet nie wiedziałam, że tak można
Boston młp po Emetyt, dobrze myślę ?
Severus po braciszku mojego Młodego 🙂 pamiętam jak Shakira na stanówce stała...z białą spineczką w grzywie żeby się Bostkowi podobała  🤣
MoniaaA haha, to zwerbujemy ciocie Ewabe jak sie znajdzie czas na jakas sesyje  😁 pod warunkiem, ze sie ciotka zgodzi rzecz jasna  😎 ale ona jest taaaaaaaaka kochana  😀 i dziekujemy za komplementy  :kwiatek:

Severus
jakie dlugachne nozki ma  😁 przeslodkie sa takie szkraby  💘
Ha ha to teraz ja tez dziękuję za komplementy :PP
Jak juz tak sobie rozmawiamy o Ewabe , to jeszcze kilka fotek jej autorstwa, troszke starszych :

1. potwor z loch ness  🤣

2. kon bez nog

3. nozka z troche innej perspektywy/ ew. goooool (szkoda, ze prawdziwej pilki nie bylo 🤣 )
Az wstyd się przyznać ile tu nie pisałam  😡 Niestety, ostatnimi czasy ciężko jest z czasem u mnie. Ale obiecuję poprawę 😎
Koń bez nóg i noga bez konia  🤣
Ewabe zawsze jakies fajne momenty ustrzeli  😁
To ja się odwdzięczę zdjęciem, na którym naprawdę widać całą "Malutką" Katji 😉

Już mnie tak nie reklamuj, bo kolejka do mnie będzie  😁 😁 😁
ja bym tylko chciala dodac, ze mam 174 cm wzrostu a na tym zdjeciu stoje na czubkach palcow i podpieram sie na mlodej  😁
Kruszynka faktycznie  😁
Super babeczka i nareszczie  w całości  💃
dziekujemy  :kwiatek: ja sie doczekac nie moge az sie dziewczyna wyrobi  🏇

i armara pokazuj tutaj swoja ksiezniczke  a nie ukradkiem na pw wysylaj  🏇
Severus też pamiętam Twoją klacz. Ta kokardka mnie wtedy rozbroiła, ale jak widać Bostonowi do gustu przypadłą i wyszedł piękny źrebol! Gratuluję! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się