Ciekawe kto tłumaczył ten tekst bo zaintrygowało mnie to zdanie "Moje ogiery poddaję kastracji w ciągu dwóch tygodni od urodzenia. Później, jądra mogą być trudne do zlokalizowania," nie znam sie wiec może mnie ktoś oświeci gdzie te jajka potem są .... 😉
Jądra jak nie wnetr to każdy widzi , a trudne do zlokalizowania są właśnie w pierwszych tygodniach życia zanim z jamy brzusznej nie umieszczą się mosznie .
To się posuwa za daleko . Naturalnym i odwiecznym prawem jaja mają wisieć , a jak nie wiszą to są jakieś homo / lewackie gender wydmuszki . 😀iabeł: I NIE MYLIĆ JAJEK Z JAJNIKAMI , ❗ 🏇
Mozii, klopsy bez jajek to ciężko zrobić, hihi :P A może te ogiery się wpisują w nową modę o nieokreślaniu czyjejś płci na podstawie genitaliów? Może one chcą mieć jajniki właśnie, więc wciągają jajka do środka? 😀 *chyba na tym skończę, bo się bana dorobię zaraz :P*
niesobia, z niego to taki kowboj jak z koziej *** trąba :P wg wikipedii ostatni jego popis w westernowej konkurencji to working cow horse w '81 na mule :P Ciekawsze jest natomiast to, że w '72 zdobył tytuł Rookie of the Year w... Bareback Bronc riding 😁 jestem ciekawa, jak stosunkują się do tego jego fanatyczni, naturalsowi wyznawcy :P bardzo 'chwalebny inaczej' początek kariery guru głaskania konika pomarańczowym kijem za kupę pieniążków :P
Smartini 😀 ja wiem,że Ty westowa , a ty wiesz ,że dla mnie każdy w kapeluszu { oprócz słomkowego i borsalino } to komboi , więc dajmy sobie spokój . Sombrero =Meksykanin , Ombre Borsalino = gangster lub prywatny detektyw Panama = Juliusz Kossak Reszta= Komboi Ja się wychowywałem na kinie socjalistycznym , a tam kapelusz śmierdział zgniłym zachodem . 😕
Smartini - błądzić jest rzeczą ludzką więc i ten Guru w młodości o ciemną stronę mocy się otarł .... ale jasność na niego spłynęła czy inne savvy i od tej pory niesie kaganek naturalsowego oświecenia po świecie..... 🤣
artykuł jest na stronie jnbt więc może to A.M. z tłumaczeniem przyszalał 😉
a swoją droga ... przeczyta jakiś neofita( płci obojętnej) taki artykuł i potem widząc osobę z ogierem od razu szacunek należyty będzie miał - że TAKA BESTIE na kantarku sznurkowym prowadzi -oto prawdziwy machoman-superhero-wonderwoman high level 😉
ivet, a jeżdżąc bez ogłowia na ogierze, albo jeżdżąc między klaczami to na jaki poziom się wskakuje? Bo chcę wiedzieć co sobie mam na wizytówce nadrukować 😁
Ciekawe ile savvy ma Gunny, którym faceci w ogóle krycr nie mogli bo się tyłem do klaczy ustawial i udawał, że jej nie ma xD musialysmy we dwie baby z nim chodzić i go wręcz wyciągać na klacz :P
ivet, gwałt to wtedy, kiedy druga strona nie chce... a kobyla była skrajnym przeciwieństwem niechętnej 😁 Mozii, to nie moja szkoła, taki przyjechał :P magia z zachodu ;D
Smartini - błądzić jest rzeczą ludzką więc i ten Guru w młodości o ciemną stronę mocy się otarł .... ale jasność na niego spłynęła czy inne savvy
"Savvy" to określenie bynajmniej nie opisuje czegoś magicznego np. Poziomu many;d. Ogólnie to opis poziomu wiedzy, który to powoduje, ze coś czego dotyczy, staje sie dla nas bezpieczniejsze. Ani Parelli ani tym bardziej Maracewicz nie jest twórcą tego słowa, stosowane jest nie tylko w jeździectwie naturalnym😉
olorin669, cytowałam już raz ale zacytuję drugi 'Ogiery hodowane przez ludzi o dużym poziomie savvy są rzadkością' popłaczę się 😀 brzmi, jak poziom many w grach komputerowych 😀 i pewnie carrot stick daje +10 do savvy i +15 do szacunku 😁
Ja to sobie tłumaczyłam "kumacja" 😉 Piękne polskie słowo, ale się nie przyjęło, bo Polacy gęsi i mają kompleksy (taki wniosek np. z nazw nowobudowanych osiedli w okolicy Trójmiasta :zemdlal🙂
Cytat ze strony: "It is a sad fact that many dressage riders never experience this wonderful state" To smutny fakt, że wielu zawodników ujeżdżenia nigdy nie doświadcza tego wspaniałego stanu
Patrzę na zdjęcie główne i na prawdę nie wiem o jaki wspaniały stan chodzi 🤔