Forum konie »

Czemu "naturalsi" wzbudzają tyle kontrowersji?

Bo nie zna życia, kto z naturlsowanym koniem nie miał do czynienia   😀 .

I z nimi  😵 😵 😵
Ciekawe kto tłumaczył ten tekst bo zaintrygowało mnie to zdanie "Moje ogiery poddaję kastracji w ciągu dwóch tygodni od urodzenia. Później, jądra mogą być trudne do zlokalizowania,"  nie znam sie wiec może mnie ktoś oświeci gdzie te jajka potem są .... 😉
Jądra jak nie wnetr to każdy widzi , a trudne do zlokalizowania są właśnie w pierwszych tygodniach życia zanim z jamy brzusznej nie umieszczą się  mosznie .
Ameryka jest na drugiej półkuli więc u nich wędrują do góry.

A te niedouczone, które tego nie wiedzą, rozbiegają się i chowają w jamie brzusznej, jak posłyszą o niechybnej kastracji.

Wiadomo, że każde jajcy mają aspiracje do myślenia, ale widać końskie za Wodą są dalej w ewolucji.

Takie proste, nie wiem czego tu nie rozumieć. To wszystko szkolna wiedza  🙄
Bo to są jądra wojujące o równouprawnienie ogierów w tym zkobyłowaciałym  świecie . 🏇
Buntują się przeciwko wykluczeniu do moszny. Chcą mieć swoje miejsce w jamie brzusznej, tak jak jajniki.
Precz jajecznym gettom!
wiwat wolność płci i jajek!
powinny móc same decydować, czy chcą wisieć czy leżeć wewnątrz brzucha! 😀
To się posuwa za daleko  . Naturalnym  i odwiecznym prawem jaja mają wisieć , a jak nie wiszą to są jakieś homo / lewackie  gender  wydmuszki .   😀iabeł: I NIE MYLIĆ JAJEK Z JAJNIKAMI , ❗  🏇
Mocno jajeczny temat wyszedł  😎 byleby się tylko niezły klops nie zrobił  😎 chociaż jajka to sama natura  😁
Mozii, klopsy bez jajek to ciężko zrobić, hihi :P
A może te ogiery się wpisują w nową modę o nieokreślaniu czyjejś płci na podstawie genitaliów? Może one chcą mieć jajniki właśnie, więc wciągają jajka do środka? 😀
*chyba na tym skończę, bo się bana dorobię zaraz :P*
Ivet czyli reasumując  temat jajeczny , albo tłumaczenie do bani , albo komboi pitoli jak potłuczony  😁
niesobia, z niego to taki kowboj jak z koziej *** trąba :P wg wikipedii ostatni jego popis w westernowej konkurencji to working cow horse w '81 na mule :P
Ciekawsze jest natomiast to, że w '72 zdobył tytuł Rookie of the Year w... Bareback Bronc riding 😁 jestem ciekawa, jak stosunkują się do tego jego fanatyczni, naturalsowi wyznawcy :P bardzo 'chwalebny inaczej' początek kariery guru głaskania konika pomarańczowym kijem za kupę pieniążków :P
Smartini  😀 ja wiem,że Ty westowa , a ty wiesz ,że dla mnie każdy w kapeluszu { oprócz słomkowego i borsalino } to komboi , więc dajmy sobie spokój .
Sombrero =Meksykanin , Ombre
Borsalino = gangster lub prywatny detektyw
Panama = Juliusz Kossak
Reszta= Komboi 
Ja się wychowywałem  na kinie socjalistycznym , a tam  kapelusz śmierdział zgniłym zachodem  .  😕
Smartini - błądzić jest rzeczą ludzką więc i  ten Guru w młodości o ciemną stronę mocy się  otarł .... ale jasność na niego spłynęła czy inne savvy i od tej pory niesie kaganek naturalsowego oświecenia po świecie..... 🤣

artykuł jest na stronie jnbt więc może to A.M. z tłumaczeniem przyszalał 😉

a swoją droga ... przeczyta jakiś neofita( płci obojętnej) taki artykuł i potem  widząc osobę z ogierem  od razu szacunek należyty będzie miał - że TAKA BESTIE na kantarku sznurkowym prowadzi -oto prawdziwy machoman-superhero-wonderwoman high level  😉

ivet, a jeżdżąc bez ogłowia na ogierze, albo jeżdżąc między klaczami to na jaki poziom się wskakuje? Bo chcę wiedzieć co sobie mam na wizytówce nadrukować  😁
Ciekawe ile savvy ma Gunny, którym faceci w ogóle krycr nie mogli bo się tyłem do klaczy ustawial i udawał, że jej nie ma xD musialysmy we dwie baby z nim chodzić i go wręcz wyciągać na klacz :P
smartini, Ty bestio  🤣 załóż własną szkołę  😎  😁
a może to gentleman i gwałcić nie chciał ....
ivet, gwałt to wtedy, kiedy druga strona nie chce... a kobyla była skrajnym przeciwieństwem niechętnej 😁
Mozii, to nie moja szkoła, taki przyjechał :P magia z zachodu ;D
Skoro ona chciała a on został zmuszony ... Postępem, siłą i innymi kobiecymi sztuczkami .... Wychodzi na to że ogier został zgwałcony
ivet, trochę tak 😁
Smartini - błądzić jest rzeczą ludzką więc i  ten Guru w młodości o ciemną stronę mocy się  otarł .... ale jasność na niego spłynęła czy inne savvy

"Savvy" to określenie bynajmniej nie opisuje czegoś magicznego np. Poziomu many;d. Ogólnie to opis poziomu wiedzy, który to powoduje, ze coś czego dotyczy, staje sie dla nas bezpieczniejsze. Ani Parelli ani tym bardziej Maracewicz nie jest twórcą tego słowa, stosowane jest nie tylko w jeździectwie naturalnym😉
olorin669, ale tu nie chodzi o istotę słowa tylko sposób jego używania :P niczym właśnie poziom many :P
A to fakt. Oni lubią nadawać słowom inne znaczenie😉
olorin669, cytowałam już raz ale zacytuję drugi
'Ogiery hodowane przez ludzi o dużym poziomie savvy są rzadkością' popłaczę się 😀 brzmi, jak poziom many w grach komputerowych 😀  i pewnie carrot stick daje +10 do savvy i +15 do szacunku  😁

jak tu się nie nabijać :P
Ja to sobie tłumaczyłam "kumacja" 😉 Piękne polskie słowo, ale się nie przyjęło, bo Polacy gęsi i mają kompleksy (taki wniosek np. z nazw nowobudowanych osiedli w okolicy Trójmiasta  :zemdlal🙂
Szukałam w internetach obrazków dotyczących nosa przed/za pionem i natknęłam się na taką stronę:

http://www.happy-horse-training.com/dressage-training-tips.html 

Cytat ze strony: "It is a sad fact that many dressage riders never experience this wonderful state"
To smutny fakt, że wielu zawodników ujeżdżenia nigdy nie doświadcza tego wspaniałego stanu

Patrzę na zdjęcie główne i na prawdę nie wiem o jaki wspaniały stan chodzi  🤔

Czy ktoś wie co to jest za strona?
Fantastycznie ma rozwiniętą muskulaturę ten pierwszy koń. No no, widać że trening prawidłowy.
Może to pierwsze zdjęcie to jest stan "przed"? (czymkolwiek, o co tam chodzi)
Kwiatków na tej stronie co nie miara... na każdej podstronie coś "ciekawego"  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się