Forum konie »

Końskie fryzury, przerywanie czy podcinanie ?

oj czesała, czesała i po co - zrobiła mu się dużo gestrza i roboty sobie dodałam - hihihihihi
Może jeszcze kiedyś mu zapuszczę 😍
Byłam zmuszona zrobić młodej irokeza  😵

Tak wytarła sobie na padoku grzywę,że nie miałam wyjścia mam tylko nadzieję, że szybko odrośnie.
Ponia, fajnie wygląda!!!
Ponia dobrze jej w nim, nawiasem mówiąc uwielbiam irokezy  😜
Niby fajnie, ale ja chciałam żeby w koreczkach na zawody chodziła 🙂
Co prawda to zdjęcie wklejałam w maściach i odmianach, ale nic nowszego nie mogę znaleźć. Ja tam jestem za hodowaniem długich grzyw, jakby ktoś zrobił mojej irokeza to zginąłby marnie. W całej stajni nikt nie obcina koniom grzywy (za wyjątkiem sytuacji jakie opisała Ponia, gdy koń sobie wytrze). Przycinamy za to ogony do pęciny, bo zimniakom rosną na potęgę. Jak gdzieś wygrzebię to pokażę ogra, moja przy nim może się schować.
Misia:

Taki typ konia z inną grzywą w ogóle nie gra  :kwiatek:
Mój koń od dzisiaj jest łysolem. Akcja pod kryptonimem równy irokez właśnie się rozpoczęła  😎  😁
profanacja, czyli arab w krótkiej grzywie  😎

fryz by szerek  :kwiatek:
Mia no i prawidłowo  😍 Dawaj zdjęcie.
zmniejsz zdjęcie ashtray!
xxflygirlxx, jutro 😉 bo i tak muszę zrobić zdjęcie czapraka
zapomniałam, sorry  😡
ashtray, marzy mi się taka grzywa, ślicznie 🙂
Mia czekam!
A mnie się udało znaleźć sposób na ujarzmienie kioszmarnej lwiej grzywy u mojej kobyłki 🙂 Niestety nie daje sobie jej przerywać, na kazde zawody był ten sam problem z koreczkami, które wychodziły ogromne i mało estetyczne. Aż wreszcie.... mamy spokój 🙂

croopie gratuluję dobrej decyzji  💘
profanacja, czyli arab w krótkiej grzywie  😎
oj tam, oj tam - ja bym ścięła grzywę fryzowi i to nawet szczotki pęcinowe bym drastycznie zredukowała- to dopiero wywołałoby oburzenie! 😎 😁

a Twój koń bardzo fajnie teraz wygląda 😉
dzięki, też go wolę w takiej wersji niż w hippie 😉
Mia gdzie zdjęcia?  🤬
ashtray, bardzo ladna, elegancka i szportowa fryzurka! jest super 🙂
Moj ma irokeza od 1,5 roku. Kiedys miał loczka i moim zdanie wygladal ochydnie.
xxflygirlxx, przepraszam, przepraszam ale całe trzy dni byłam zajęta (klasa maturalna -_-'😉, a do tego cały czas u nas leje ... . Jak tylko pogoda będzie lepsza obiecuję, że zrobię zdjęcia! Tm bardziej, że Hera bardzo mi się podoba bez grzywy, fajnie widać ładną główkę i szyję 😉
Skara przycinana (za nerwowy koń na tę robotę  :icon_rolleyes🙂
Bor, Bon - co roku przerywane  😉
Hypnotize pięknie wygląda
Mia no to czekam czekam.  😀
Hypnotize bardzo mu pasuje i w ogóle superaśne zdjęcie  🙂
Dziękuje 🙂

Uważam ze wyglada bardziej powaznie w irokezie. Toż to stary ogier 🙂
jak utrwalić koreczki? mogę użyć lakieru? Na zawodach zawsze się pozaplątywały niektóre i nie chce żeby na hubertusie się to powtórzyło.
Co radzicie?
Moja klaczka ma aktualnie irokeza jak ją kupiłam miała ściętą grzywę na 0 , myślicie że ładnie by jej było gdy bym ją zapuściła? Czy zostawić irokeza ?
zapuścić, jak będzie brzydka, zawsze mozna obciąć  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się