Forum konie »

Końskie fryzury, przerywanie czy podcinanie ?

Sunny lol  🤔zczeka: 🤔zczeka:  doskonale !!!! 👍 idealnie jestem zakochana  😜 😜
odkrylam w tym watku swietne instruktaze o "wyrobie koreczkow", wszystko krok po kroku, dzieki dziewczyny, bo dla mnie to kosmos  😁 dzieki tym instrukcjom juz wiem jak sie za to zabrac, mam nadzieje, ze wyjda mi ladne koreczki " z boku i plaskie" a nie takie odstajace.. efekt koncowy wyjdzie w praniu...
pytania jednak jeszcze jakies mam... a mianowicie:

korki maja byc na dwuletniej klaczce, wiec i szyja mizerna jeszcze, do takiej chudzizny dlugiej lepiej wieksza ilosc korkow czy mniejsza? ( pogubilam sie juz, bo ktoras z tych wersji optycznia"skraca/wydluza szyje, ale nie wiem ktora , co...)

mloda ma gesta grzywe, totalnie prosta, strasznie "sliska" i mega gruba. sa jakies spososby na to, aby latwiej sie zaplatalo na takiej "rozlewajacej sie w palcach" grzywie warkoczyki?

jaka jest najlepsza dlugosc grzywy  na koreczki?

bylabym wdzieczna za informacje, jezeli sa juz tu gdzies podane to wybaczcie, szukalam, moze przeoczylam
Katja, lepiej mniej koreczkow, jak grzywa wyslizguje sie z palcow to mocno zmoczyc.

Sigma dziekuje  :kwiatek:
Hej 😉  Mam parę pytań dotyczących końskiej grzywy 😉
-Jak przerzedzić gęstą grzywę ??
-Jak zrobić koreczki  ??
🙇
😵 tez mialam takie pytania i szukalam sobie odpowiedzi, podane sa nie raz nie dwa w tym watku. przeczytaj 😉 wyszukiwarka tez dziala.
dziękuję dziewczyny, obawiałam się, że bezpodstawnie w małpi zachwyt wpadłam nad swoim dziełem 😉
A ja mam taki problem..Mój koń ma dosyć rzadką grzywke. Nie jest zła, taka akurat🙂 Aczkolwiek zawsze w lato inne konie z pastwiska tak się z nim ciumciaja ze w okolicy kłębu ma 4 włosy na krzyż :/ i co tu zrobic?! irokez? zostawić.. Nie wiem.. 🙁 nie wygląda to ładnie..
możesz część wygolić, ale nie za dużo

ja bym nie ścinała na irokeza
Kiedys miał irokeza, ale nie stał mu tak fajnie jak innym koniom.. 🙁 no coz, chyba tak zrobie ze wygole troche, te '4' włosy. Dzieki za odpowiedz!🙂
widzicie go w irokezie?
siwa, ja wszystkie widzę w irokezie!  🤔wirek:
Wczesniej byłam fanatyczką długiej grzywy zakrywającej całą szyję, nie zbliżałam się nawet z nożyczkami. Później zrobiłam grzywę "od linijki" (niestety, również z grzywką, przez co wyglądał jak przygłup) A później z rozmachem zrobiłam irokeza, do dziś decyzji nie załuję i cięłabym wszytkie!
Rajem dla mnie jest Zakopane, gdzie co drugi koń ma irokeza.. uwielbiam!
Sunny - to tak jak ja 😉 draceniastą też bym ścięła na irokeza, ale nie jest moja i ni mogę  🙁
to jak tylko tata będzie miał chwile wolnego to nożyczki i do dzieła  🏇 🏇 🏇

grzywkę zostawię chyba że będzie wyglądał w niej jak idiota  😂

tylko jednemu ścinam bo drugi ma taką gęstą i długą ,że mi jej szkoda 😁
Ha! Ogoliłam Piorka na zero.
Burza fotki łysika są? 😀

Irokez? Czy nie irokez...? :/
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/STA76572.jpg?t=1278710512[/img]
Raven, nie irokez! przerwij najwyzej. i matko bosko - grubszy nachrapnik!!  🏇
jak nie irokez, jak irokez!!!
kujka Przed przyjazdem do mnie miał przerywaną i były podejmowane wszelkie próby okiełznania tej jego kucykowej grzywy, ale bez zadowalającego efektu :/
Irokezów nie znoszę, ale to może jakaś szansa żeby jakoś ogarnąć jego czuprynę :P
Raven, nie ma, zapomniało mi się 😉

Irok! I zgadzam się, ogłowie do tuningu 😀
Raven, moj ma kucykowa grzywe - jesli tylko po to chcesz zrobic irokeza, to daj se siana. zrobi sie tylko gestsza  😵
Ojejujeju, grubszy nachrapnik nie jest dla mnie póki co priorytetem 😉

kujka ja tam "tylko" chcę żeby sie okiełznała trochę nooo... :/
Raven, ani się waż irokeza robić!
Haha tylko czekałam aż Ciotka Samo Zło przyjdzie Ci rączki obcinać za te pomysły 😁
Raven, ja bym przerywala i walila jakims sheenem, poza tym moze jak bedzie ciut dluzsza a wiec i ciezsza to ladniej sie polozy.. tak czy inaczej nie widze go w iroku 😉 (Koniczka zolwik ;] )
Będziemy walczyć... 🙄 😉 Irokez to dla mnie ostateczna ostateczność 😉
Raven, Dzionkowi po irokezie odrosła 2 razy gęstsza grzywa, aż go o taką nie podejrzewałam - więc lepiej to przemyśl zanim ciachniesz 😀 Ja bym go ta po hardkorze przerwała 🙂

Burza, ja też ścięłam Dzionka na krótkiego iroka parę dni temu, ale dzisiaj doprawię na zero, bo chyba nie uda mi się tego wyrównać 🙂
Dzionka, mi po irokezie łatwiej ją ogarniać, przerywać, a on ostatnio pod jakimś płotem sięgał do ździebełek i nasiepał ją na środku- to też mnie skłoniło.
Strzelaj na zero 🙂
Matko, dla mnie po irokezie nic nie było łatwe 😀 Kładła się do przodu zamiast na boki, potem za cholerę nie chciała się położyć na jeden bok co bym nie robiła (a robiłam chyba wszystko 😀)! Więc teraz wielki powrót do etapu irokeza, dobrze w nim Dzionkowi, więc niech ma - poddaję się 🙂 Polecę na zero. Dawaj fotki łysego Piorka!
Dziś wieczorem zrobię zdjęcia.
Ja nareszcie po zgoleniu go maszynką wiem czemu przód grzywy leci na prawo w reszta na lewo. Tak mu się układa grzebień grzywy, że cała środkowa część jest lekko przechylona w lewo.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się