Forum konie »

Końskie sławy, na których mieliście okazję siedziec

Demonowa ja również miałam do czynienia z Lordem Liberatorem.  😉
Nie jeździłam co prawda ale stanowił u nas w sezonie 2011.  🙂
Zajeżdżam młodziaki w stajni na ok 80 koni. Stajnia w PL, właściciel Hollender kompletny laik, jak mi masztalerzka również Hollenderka powiedziała po jakich rodzicach są te konie, gdy usłyszałam nazwy np. Sir Donnerhall, Balou du Rouet, Totilas to ja jednak wolę nie wiedzieć jak wartościowe konie zajeżdżam 😵
Dobrze, że chłopi ze wsi nie wiedzą z jak wartościowymi zwierzętami mają do czynienia... wszystko by rozkradli!
Zajeżdżasz konie po Totilasie ? Doprawdy ciekawe  😁
Nie siedziałam, ale codziennie mijam na Woli niemieckiego dresażowego karuska - Dr Doolittle (tak się pisze?), po og. Donnerhall od pana Klatte - kupiła go moja znajoma, dość zamożna osóbka 🙂 Koń jak koń, w boksie nie wygląda na czempiona, ale pod siodłem robi ogromne wrażenie 🙂

http://www.ihb.com.au/index1.html?http://www.ihb.com.au/main.php?warmblood,stallion,240 <-- dokładnie ten 🙂

Fluttershy chodzi o Mozarta po My Will? Stoi w mojej starej stajni, też na nim jeździłam 🙂
Terenowałem na wałachu Aladin, który startował na przedostatnich igrzyskach olimpijskich w skokach 🙂
xxmalinaxx, też miałam okazję widzieć Dr Doolittle, gdy przez krótki czas stał u Krygiera, ale niestety pod siodłem nie miałam okazji (nie licząc filmiku na YT :hihi🙂. Właścicielka zadowolona? 🙂
Zajeżdżam młodziaki w stajni na ok 80 koni. Stajnia w PL, właściciel Hollender kompletny laik, jak mi masztalerzka również Hollenderka powiedziała po jakich rodzicach są te konie, gdy usłyszałam nazwy np. Sir Donnerhall, Balou du Rouet, Totilas to ja jednak wolę nie wiedzieć jak wartościowe konie zajeżdżam 😵
Dobrze, że chłopi ze wsi nie wiedzą z jak wartościowymi zwierzętami mają do czynienia... wszystko by rozkradli!

a co jak którys 'chlop ze wsi' czyta forum?  😁
Ituch czyli Dardo (karego andaluza), który spowodował ponowne przenosiny, też miałaś "przyjemność" poznać?  😁
Właścicielka zadowolona, pan Klatte przyjeżdża do niej od czasu do czasu pomóc w treningach, w tym roku postartowała też coś, w Kwidzynie i Białym Borze bodajże, to bardzo fajnie to wygląda.
Abigej - czempion Polski 6-cio i tegoroczny 7-mio latków 🙂
Albin - chyba nie muszę przedstawiać
Harry Angel - rzekomo stoi teraz w stajni Heaa
Algot
Pitagora
Huzar - poszedł do Simone Coata 🙂
Cento Sohn po Cento - sprzedany do Włoch
MR T4 - był na tegorocznych MP seniorów
Calato Kama
z młodych po MPMK: Cocu, Astro, Don Juan, Fokus
Carnutelabryere

a na ostatnich zawodach miałam boks koło first fightera jeżdżonego przez A.Lemańskiego...teraz kupił go W.Wojcianiec
Odkopałam stare zdjęcia i znalazłam trening na aktualnej Czempionce Świata i Europy, janowskiej Pindze 🙂

Wojenka no to dałaś teraz czadu z tymi fotkami 🙂 SUPER
Bardzo ją lubiłam, ambitna i szczera była.
no to dodam też luca toni'ego na którym jeździ teraz k.ludwiczak...i cassio 🙂
Marino stęp, kłus, galop i tereny. Nie był taki zły jak go opisywali :P
xxmalinaxx, też miałam okazję widzieć Dr Doolittle, gdy przez krótki czas stał u Krygiera, ale niestety pod siodłem nie miałam okazji (nie licząc filmiku na YT :hihi🙂. Właścicielka zadowolona? 🙂

Tak się zastanawiam, czy to jest ten sam koń, o którym myślę. Skąd był kupiony jeśli można spytać?
Ja miałam okazję jeździć na ogierze pełnej krwi angielskiej Jurandzie , kilkukrotnym zwycięzcą wyścigów na Służewcu . Może ktoś kojarzy ? Obecnie stoi w stadninie na Mazurach . Jak ktoś dokładniej o miejscowości , to na pw .
Ostatnio miałam okazję stępować klacz Chelsea Blue, na której aktualnie startuje Paulina Koza 😀
nie ja ale mój mąż jeździł na Celebesie 🙂

Ja miałam szansę zajmować się Eleiną[*] i doprowadzić nowych właścicieli do jej imienia a nie tylko ksywki 😉
2 lata temu miałam przyjemnośc trenowac w Brösarp na ogierze Mjolnir (zdobył m.in.Mistrzostwa Świata 2003) pod okiem Magnus'a Skulason'a  😅
Ma 143cm wzrostu, a istna torpeda z niego- wątpie, aby jakikolwiek "duży koń" go prześcignął w kłusie, a  tolt ma oszałamiający  🏇
Posiada cudowne chody  😍

klik
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Link rozjeżdżający stronę
A ja się mogę pochwalić, że widziałam, dotykałam i nawet stałam w boksach(!) praktycznie wszystkich Bolixowskich ogierów 😁 Czyli:
- Cityboy R
- Campari M
- Landino
- Fair Play
- Lumpi
- Donzini
- Bibigar (i w sumie nie wiem co tam jeszcze było)
Lata temu zajmowałam się końmi Ochabskimi. Co prawda nie jeździłam, ale nie raz widziałam w akcji np:
- Grafa Quidama
- Groma Quidama
- Szrona
- Banitę
- Warega
- Arcygrafa i w sumie części koni nie pamiętam nawet bo to naprawdę dawno a byłam wtedy dzieckiem 😉
Z tych co jeździłam to w sumie wiele Ochabskich koni. Poczynając od czempionów z torów wyścigowych (np. Widawa I, Widawa II, Garda II) po te, chodzące skoki (Gligenia I, Gligenia II - nie wiem która z nich, bo w sumie to było lata temu, jeszcze zanim poszły do sprzedaży). Nie wiem jak teraz z tymi końmi co poszły w sprzedaż wtedy ale naprawdę, Ochabskich koni pod sobą miałam pełno 🙂
mialam zaszczyt doswiadczyc  kilku treningów na Sobieskim Ambrosio  🏇 rąk nie czułam po każdym  🙁
juliakulia
ooo, ja też miałam na nim parę treningów  😉
To niezbyt trudne biorąc pod uwagę fakt, że od roku chodzi w rekreacji, w jednej z podwarszawskich stajni... 😉
2 lata temu miałam przyjemnośc trenowac w Brösarp na ogierze Mjolnir (zdobył m.in.Mistrzostwa Świata 2003) pod okiem Magnus'a Skulason'a

oo,a myślałam,że tu ja jedna co na islandach jeździ 😀 Mjölnir fajny,ale mój czempion to Garri 😀
WOW!! A czemuż to taka zmiana?

Chodzi mi o Ambrosio.
Mnie się trafiło jeździć na:

Quamiro, Mylady, Konkret II, Bajou du Rouet, Quality Boy, Nurjev, Lasko, Calanda, Young Lady, Camillo Son, Lord Liberator, Exposita

Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę.

Teraz mogę dopisać Imequyla, Qulestera i Biegacza. A do poprzednio to zapomniałam dodać Lugany H i Dakara Z 🙂
asds, taką emeryturę mu wlasciciel zafundował 😉
Constantia, Dakar Z jest siwy?
kaszmirowa2302 tak siwy.
Aaa to w takim razie pamiętam go z Cavaliady warszawskiej w 2012. Śliczny jest 😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się