A ja polecam manicure japonski na wzmocnienie. Po 3 sesjach mam ladne, mocne paznokcie - a jeszcze 2 miesiace temu lamaly sie przy samych opuszkach, tragedia.
kajpo to jest profesjonalny salon czy ktoś sobie dorabia w domu. Jeżeli salon to ja tu szału nie widzę jak na profesjonalistę, a jeżeli amatorka w domu to jest ok. Widziałam tu w tym wątku dużo ciekawsze i ładniejsze wykonania zrobione przez dziewczyny w domu 😉 .
Przemyłaś na końcu cleanerem? Bo to aż dziwne, ja robiłam ostatnio u koleżanki pod taką malutką lampą z aliexpress za 2 dychy i wszystko się utwardziło. Może spróbuj nie wszystkie paznokcie na raz, tylko np 2?
co do lamp mam taka jak na zdjęciu, co bardziej sie opłaca zmienić świetlówki na led (jakie ewentualnie) czy kupić nową lampę - jaką? Trzymanie 2 minut wydłuża strasznie czas robienia hybryd.
Euforia_80, dziewczyny polecają tą lampę http://goo.gl/DPXCeF Lampla led + uv z sensorem ruchu + timerem. Szybko utwardza hybrydy i nadaje się też do żeli dzięki UV
[quote author=Euforia_80 link=topic=11436.msg2514895#msg2514895 date=1458286645] kajpo to jest profesjonalny salon czy ktoś sobie dorabia w domu. Jeżeli salon to ja tu szału nie widzę jak na profesjonalistę, a jeżeli amatorka w domu to jest ok. Widziałam tu w tym wątku dużo ciekawsze i ładniejsze wykonania zrobione przez dziewczyny w domu 😉 . [/quote] W domu sobie dziewczyna dorabia, w dodatku ma bardzo dobra cenę.
Za taka sama kwotę inna dziewczyna mi wyslala zdjęcia i mi kopara opadla - krzywe, nalane, pozalewane skorki (ja tak sobie lakierem maluje w pośpiechu gdzies na miescie!), skorki wycięte do krwi, ogólnie katastrofa. Ja bym sie wstydzila samej sobie takie robic a co dopiero brać pieniadze od obcych.
Nie zalezy mi na tym żeby byly piękne wzorki czy cokolwiek takiego. Mam krótkie paznokcie które nie chca odrosnac, praca w stajni wcale nie pomaga 🙁 A nakladam odżywkę i nosze rękawiczki.
kajpo, pokaż fotki tej dziewczyny , tak z ciekawości 🙂 Ja na takie paznokcie polecam smarowanie rąk olejkiem i wcieranie w paznokcie. Ja np. smaruje "grubo" , nakładam rękawiczki foliowe, na to bawełniane i idę spać. Nie wiem czy faktycznie tak jest, ale myślę, że dzięki temu że dodatkowo są te rękawiczki foliowe, ręka nie oddycha, przez co się grzeje, przez co się otwierają pory i lepiej się wchłania;p Plus nie wsiąka w bawełnę🙂
Niestety zadręczała mnie na facebooku wiadomościami kiedy możemy się umówić, a że nie miałam wystarczającej odwagi moralnej żeby napisać prawdę to po prostu kliknęłam "ignoruj" i wszystkie wiadomości wyparowały 🙁
Dzięki za patent z rękawiczkami, jak nie wytrzymam całej nocy to przynajmniej kilka godzin pomoże 🙂
Deborah, ona normalnie kosztuje na aliexpress około 20dolców (80zł), tylko trzeba dobrze podzukać. Jak komuś nie zależy na czasie to zawsze 5 dyszek w kieszeni 🙂
casines,deborah, lampa z mojego linku też jest obecnie za 22$ , była zapewne droższa ze względu na obecną promocję. Zawsze tak robią przed "wyprzedażami" 😉
yega to są specjalne naklejki. Tzn to nie jest taka typowa naklejka. Wcześniej się ją moczy w wodzie i nakłada już na top. Układasz, formujesz i znów nakładasz 2 warstwę topu.