Forum towarzyskie »

paznokcie, żele, tipsy

hej, czy znacie jakąś firmę która ma hybrydy w kolorze jak 03 na tym obrazku*:

ewentualnie coś wtym stylu: taki żółtawy pomarańcz (w odcieniu miaszu pomarańczy)

obrazek jest lakierów bling z aliexpress - niestety kompletnie nie oddaje rzeczywistości 🙁
azzawa a jak wygląda w rzeczywistości?
Strasznie mi się 4 i 5 z tej paletki podobają!
Co do blingów to ja na razie jestem zadowolona, mam 3, zamówiłam kolejne 4 i jeden kolor z Elite, czekam na nie z niecierpliwością.
Kurczę, siedzę w domu, mam wolne i w piątek zrobiłam sobie fiolet z syrenką i efektem szkła, ale... już mi się znudziły. Już najchętniej bym je ściągnęła i zrobiła bordo z czerwoną folią transferową.
Wrzucam kilka zdjęć ostatnio robionych przeze mnie paznokci.
Biczowa na żywo jest taki pastelowo marchewkowo-śmietankowy,coś w ten deseń:

nie ma tego żółtawego odcienia, a zamarzyło się mi połączenie żółto-pomarańczowy z szarym  😍

generalnie mam kilka blingów i ta paleta dość dobrze oddaje kolory, więc myślałam, że będzie bardziej podobny :/
robakt, jak doprowadzę swoje paznokcie do normalnego stanu (na razie ścinam na zero bo nie mam czasu malować  😂 ) to wbijam do Ciebie ;P
Moja kosmetyczka robiła na ciemnych

KLIK
azzawa, ja ma taki z monasi :
azzawa kurcze też zamówiłam ten pomarańcz i też liczyłam że połączę go z szarym 😉, ulżyło mi że kolor mimo że nie taki jaki ma być nie jest brzydki.
Moje dzisiejsze szkiełka. Nie da się chyba zrobić temu dobrego zdjęcia samodzielnie.
mad, a zapraszam 😉

Dobra wytrzymam do weekendu i wtedy sobie zrobię nowe, niech posiedzą chociaż tydzień na paznokciach 😀
Ulalala przepraszam za obsuwę z odp. ale dopiero znalazłam czas 🙁, poczytałam na twoim blogu o Monasi i jeśli bedę robić następne zamówienie to pewnie się skuszę. Podoba mi się ten pomarańcz z fotki powyżej, tylko w innym świetle :P (wrzucałaś też fotę gdzie wygląda jak ochra/musztarda 🙂 - to przekłamanie świata czy faktycznie kolor tak się zmienia w zależności od oświetlenia?

W międzyczasie trafiłam na mega promocję blaszek -_- po czym po fakcie dowiedziałam się, że do tego trzeba specjalny lakier/albo zwykły ale gęsty i mocno napigmentowany (nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z blaszkami). W związku z czym czy któraś z Was może mi polecić jakiś tani sieciówkowy lakier, którym dałoby się zrobić stempelki? Jestem spłukana, a tak przynajmniej jeden sobie nabędę do ćwiczeń 🙂
pomóżcie dobrać mi kolor
https://www.google.pl/search?q=sleeping+beauty+130&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiz-uec9ZLLAhXhIpoKHeT0DXoQ_AUIBygB&biw=1920&bih=922
i z nieco tańszych np.
Emnail
http://archiwum.allegro.pl/oferta/zestaw-do-manicure-hybrydowy-7x-lakier-uv-lampa-uv-i4377001266.html

🤔

edit
z emnail  143 albo 35 ??? 🙄
35 jest bardziej różowy, a 143 bardziej łososiowy według mnie 😉
azzawa,  wstawiłam tu fotkę, która wydaje mi się że najbardziej odwzorowuje kolor rzeczywisty :P Wstawiam fotke jeszcze z wzornika, ten dolny jest tez wydaje mi się zbliżony do rzeczywistosci...(wybacz chyba jestem daltonistką) 😀

Co do lakierów to mi na jasnych kolorach sprawdzają się np. Miss Sporty (ze srebrnymi napisami na nakretce)albo Wibo  (gel extreme jesli dobrze pamietam). Polecane są też Color Rich z Golden Rose , ale sama nie próbowałam. Można też na Ali Kupić lakiery do stempli za 1,43$ . Dziewczyny bardzo go polecały. Link: http://goo.gl/O4oZyd
Przy okazji podrzucam link do przecenionych okrągłych blaszek, z tego co wiem to podróbki BornPretty , teraz za 0,35$ - http://goo.gl/H9y6nG

Btw. To przerażające jak Ali jest uzależniające . Wchodzę tam conajmniej kilka razy dziennie i szukam promocji  😵
Moje nowe. Trochę już odrosły, bo robiłam je kilka dni temu i zapomniałam zrobić zdjęcie. Jestem zachwycona kolorem.
Semilac 125 Swan Lake i 000 Lazure Dream

cavaletti powiedz jak z kryciem 125? Bo modlę się do tego koloru już od długiego czasu ale czytałam, że krycie masakra, albo trzeba na biały podkład albo kilka warstw malować.
fruity_jelly może masz jakąś wadliwą serię, ja swój Swan uwielbiam, krycie idealne - 2 warstwy i nic nie prześwituje. Czasami na kciuka nakładam trzy cieńsze.
Ja 8 idę zrobić nowe i nie wiem co chcę.  😂
Może jakieś coś neonowego z okazji wiosny...
cavaletti, Ale cudne paznokcie! Kolor , kształt płytki! Boskie!
125 minimum trzy warstwy, gdzie normalnie kładę dwie, ale warto bo kolor jest cudny 🙂
Ali potwornie uzależniające -_-, zwłaszcza że to tylko 2/3/4 zł i jeszcze darmowa wyyłeczka... grzech nie skorzystać -_-, a jeszcze ja jako kompletny babochłop czuje się podwójnie zdradzona ;P

Ulalala dzięki za namiar na lakiery :kwiatek:
azzawa, Nie ma za co 🙂 Ja ostatnio codziennie coś kupuję. A to zegarek, a to lakier, przedwczoraj te okrągłe płytki do stempli sobie sprawiłam... A teraz jeszcze mój mąż się wkręcił trochę i chce żeby mu wyszukiwać różne rzeczy;p Ali to zło!
Dziewczyny spotkałyście się z uczuleniem na hybrydy?  od ponad roku używałam neonail mono 3 in 1, ale ostatnio musiałam się z nimi pożegnać 🙁 porównywałam ich skład z innymi hybrydami które mam w domu i trochę się różnią,  ale boję się nakładać bo nie wiem konkretnie na co to uczulenie.
fruity_jelly, krycie po 4 mega cienkich warstwach na podkładzie z 000.
Ulalala, dziękuję 🙂 Długo zajęło mi wyprowadzenie takiego kształtu. Kiedyś były beznadziejne
chomcia, jakiej lampy używasz? I kiedy żarówki wymieniane?
Kurczę.. znalazłam podobny kolor z Cosmetics Zone i chyba na razie zamówię ten a jak się okaże, że to nie to wtedy zamówię Semilaka 🤔
chomcia, pare stron temu nawet Semilac sie wypowiadał na ten temat 😉 wielu osobom sie to zdarza niestety.
Cavaletti nie wymieniane jeszcze nigdy, mam ja ok 2 lata. A jaka ona jest, cóż ja się na tym kompletnie nje znam  😡 36W UV LAMP, 220-240V, 50Hz, 356 nm
Proponuję 2-3 miesiące przerwy od hybryd, zmienić firmę, wymienić żarówki i działać dalej. Nieutwardzone akrylany najczęściej są powodem tych rzekomych uczuleń. Niby lakier twardy, a polimeryzacja nie jest zakończona. No i uważać żeby nie zalać skórek przy malowaniu. Nie tylko dlatego że lakier się potem zapowietrza, ale też dlatego, że hybrydy nie powinny mieć kontaktu ze skórą.
Dziewczyny kupują lampy z Aliexpress po 5-6 dolców, jakość tych lamp wątpliwa i potem nagle jest "fala uczuleń". Żarówki też proponuję zmieniać częściej niż w karcie produktu (ta zwykła UV 36W ma co 3 miesiące w salonach i chyba co 6-12 miesięcy przy rzadszym używaniu)
Cavaletti dziękuję za pomoc  :kwiatek: zastosuję się do rad i mam nadzieje, że jeszcze wrócę do hybryd
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się