Forum towarzyskie »

paznokcie, żele, tipsy

Ja mam w zasadzie problem z 2 paznokciami, bardzo mocno mi się rozdwajają, przez to łamią się 🙁 (palec wskazujący lewej i prawej) Reszta jest w miarę ok, mogłaby być trochę mocniejsza i grubsza płytka ale poza tym nie sprawiają problemu.

Dodofon, eh czyli w zasadzie tyle samo, myślałam że może tam będzie bardziej ludzka cena 😉

korsik, ok, dam znać, ale to pewnie dopiero pod koniec lipca  😉 A tak generalnie to teraz jest promocja właśnie na preparaty pielęgnacyjne z Orly o pojemności 9ml --> http://www.orlybeauty.pl/?PHPSESSID=04c5647b466150d5b142827ca5ee5a6a&akcja=02&grupa=06039 ceny są widoczne dopiero jak się zalogujesz ale prawie wszystkie są po 24zł, przesyłkę mają tanią bo 6zł.
Dziewczyny - wracam do odżywki NailTek II - nie mam czasu przejrzeć całego wątku  :kwiatek: = doczytałam w ulotce, że stosuje się ją codziennie i zmywa dopiero po tygodniu, tak?
I rozumiem, że podczas stosowania muszę zrezygnować z malowania pazurków? 🙁
Od kilku dni mam paznokcie w kolorze wiśniowym. Miła odmiana, zawsze miałam pomalowane beżowym od frencha. Niestety kolor już mi się nudzi, więc mam pytanie: Gdzie dostanę jakieś ładne lakiery ale w małych butelkach z dużym pędzelkiem? 🙂 Interesują mnie jakieś kolory na lato.
I szukam jeszcze jakiegoś ładnego ciemnego brązu. Podoba mi się ten najciemniejszy, ale jestem ciekawa jak z kryciem. Lubię, kiedy po jednej, maksymalnie dwóch warstwach płytka jest niewidoczna...
cavaletti - Inglot raczej nie, bo jest dość rzadkim lakierem i na pewno po 2 warstwach nie będzie kolor idealny. Ja polecam lakiery Pupa - właśnie mam bardzo ciemny granat = po jednej warstwie ładnie, po dwóch petarda! Albo lakiery L'oreala Resist&Shine Titanium - gęsty, szeroki pędzel, bardzo łatwo się maluje i bardzo mocno kryje (max 2 warstwy)
boskie pedzelki ma tez Rimmel, przy okazji zawsze dlugo mi sie trzyma 🙂
ja kupiłam ostatnio lakier OPTI w Syforze...
drogi jest ALE

przez ciebie jestem biedniejsza o 16 euro  🤣 mam nadzieje, ze potwierdze opinie bo inaczej zabije  😁
W końcu dotarły do mnie moje odżywki NailTeka, w samą porę, bo moje paznokcie wyglądają jak po apokalipsie 😤 pierwsze co zrobiłam to wymalowałam pazury, mam nadzieję, że efekty będą takie jak poprzednio...
Kurcze, moje też się posypały... kilka paznokci muszę cały czas trzymać bardzo krótko, bo się rozdwoiły mocno i nie chcę ich zapuszczać, bo mogą się złamać mocniej. A jak część odrośnięta zostanie już spiłowana, to wtedy zapuszczę - szkoda tylko, że na początku sierpnia mam wesele i z takimi króciutkimi pójdę brzydalami  😎
Naszła mnie ochota na zrobienie paznokci. Niedaleko domu mam salon (na szczęście pracuje doświadczona pracownica, nie studentka dopiero po dyplomie) i w ofercie mają takie coś:

http://allegro.pl/rosaris-tipsy-mini-koncowki-french-24-sztuki-i1688906222.html

Problem tylko w tym, że musiałabym poczekać ze dwa tygodnie, potem pójść na uzupełnienie żelu. Ale, że obgryzałam paznokcie, to to nie ma się na razie na czym trzymać. Więc spasowałam i poczekam aż mi odrosną.

Czy opłaca się na takie coś wydać 80 zł?
Notarialna, ja robiłam żele na takich, że sama nie wierzyłam, że da się tam cokolwiek przykleić - strzępki paznokci miały po jakieś hmm pół centymetra nadłuższy. Zeżarte dosłownie wszystko. Poszłam się zapytać dokąd mają urosnąć a wyszłam ze zrobionymi tipsami i nie odpadały 🙂
Gillian, Bo zmaltretowane mam najbardziej 2. Obydwa zeżarte kiedyś do krwi (potrafiłam wyrwać w nerwach pół paznokcia! o___0). Pokaząłam babce dzisiaj to wielkie oczy zrobiła, kazała odczekać 1-2 tygodnie by odrosło. Mam się odezwać w przyszłym tygodniu czy się zapisuję czy nie.

Ale widzę, że ty też namiętnie obgryzasz.. Ten nałóg jest straszny, aż wstyd mi ręce pokazywać  😡
obgryzałam, już przestałam i pół roku już mam swoje własne 🙂 co prawda raz na jakiś czas w nerwach zjem sobie jednego czy dwa, ale jakoś to idzie. Nie są co prawda super jakości ale rosną, może kiedyś będą naprawdę ładne 🙂 a kiedyś żarłam tak, że się krew lała, zostawała tylko dziura po paznokciu i puchły mi palce 🙁
u mnie wystarczyło, że skończyłam szkołe i nagle przestałam obryzać.. ale tak co roku było, że na wakacje stop :P Ostatnio pokusiłam się na wizyte u manicurzystki, nie wiem czy była mało doświadczona ( to chyba najbardziej prawdopodobne ) w każdym razie poprosiłam o zwykły manicure w celu jakiegoś ładnego wymodelowania paznokci, wyciecia skórek etc.. wyszłam z gabinetu załamana, nie dość, że obcieła niezbyt równo, skórki też jakoś krzywo i niedokładnie, jeden paznokieć dłuzszy inny krótszy.. w skrócie wszystko to moglabym sama sobie zrobić w domu i pewnie wyszło by mi to 100 razy lepiej.. ech 🙁
ja obgryzałam jeszcze jakieś pół roku temu (zaczęłam jak miałam z 9 lat, nigdy nie obgryzałam do bólu czy krwi), ale teraz mam małą samą płytkę paznokcia... Nie jest tak źle, no ale..  🙄 jest różnica między osobą, która nigdy nie obgryzała, a mną.. Są jakieś odżywki, albo da się coś zrobić, aby płytka paznokcia była większa?
Ciężko będzie wydłużyć płytkę... zapuszczaj je, nie ścinaj za krótko. Możesz odżywiać paznokcie od wewnątrz, żeby rosły już zdrowsze. Ja też mam dosyć krótką płytkę bo obgryzałam. Zazwyczaj mam je pomalowane, dlatego nie widać 😉

Ostatnie dziwaki

maracuja, Bardzo ładne 🙂

A dzisiaj zakupiłam dwa śliczne lakiery w osiedlowym sklepie kosmetycznym. Bardzo ładnie kryją 🙂

maracuja, świetne te twoje dziwaki 😀 tylko według mnie niebieskiego przydałaby się jeszcze jedna warstwa.
Not-one sa bardzo fajne i na długo wystarczaja,mimo gabarytów
kot, No i cena nie zwala na kolana 😉
Notarialna ja mam kilkadziesiąt takich mini lakierów we wszystkich kolorach tęczy i uwielbiam je od lat 🙂
ana, dopiero teraz zauważyłam, dziękuję  :kwiatek:
co to za firma tych lakierów, które kupiła Notarialna? 🙂
cavaletti, z tego co widzę miss selene, do znalezienia w każdym sklepiku kosmetycznym praktycznie. U mnie są po 2.90, a jaki wybór kolorów! Widziałam jeszcze jedne mega żarówiaste w kolorze żółtej kamizelki odblaskowej 😁
I chyba sobie kupię 😜

O to są te: http://allegro.pl/golden-rose-miss-selene-lakier-do-paznokci-lakiery-i1712077796.html
hoho ja teraz mam paznokcie w kolorze kamizelki odblaskowej takiej pomarańczowej  😀iabeł:
kot, No i cena nie zwala na kolana 😉

też mam cały zestaw tych lakierów,odkryłam je całkiem niedawno w małej obskurnej  😉 drogerii i jestem nimi zachwycona!  😍
Ja bylam bardzo smutna, ze zele sie na moich paznokciach nie utrzymaly, spilowalam paznokcie na krotko i postanowilam sie z tym faktem zaprzyjaznic. Jakis czas temu zmienilam sposob odzywiania, kupilam sobie odzywke Resist&Shine Pro Keratine i nagle zaczely mi rosnac twardsze paznokcie!  😅
Pokochałam NailTeka od pierwszego wejrzenia i dziś już wiem, że to właśnie to 😜
Pomijam fakt, że paznokcie nim pomalowane wyglądają jakoś tak... miło dla oka, elegancko, to już, po paru dniach widzę różnicę. Myślę, że 2-3 tygodnie i będę miała już cudne, długie i mocne pazury 💘
a co dokładnie kupilas? 😉
Mam te małe lakiery Miss Selene w kolorach żółty, pomarańczowy, perłowy i brązowy. Te dwa pierwsze to totalna porażka. Nie schną, a nawet gdy już wyschną to rozmazują się, ciężko ładnie pokryć nimi płytkę. A do tych dwóch ostatnich nie mam żadnych zastrzeżeń.  🙂
Przyszłam się pochwalić 😜

Obgryzam paznokcie od zawsze, okropnie obgryzam, aż wstyd wstawić jakiekolwiek zdjęcie. Znajomi sa już przyzwyczajeni, osoby obce doznają szoku, gdy je widza bo wyglądem są jeszcze krotsze o polowe niz mial Frodo z Władcy Pierscieni.

Musialam zapuscic ze wzgledu  na impreze rodzinna, ojjj cieżko bylo naprawde, jestem nalogowym obgryzaczem (wiąże się to z moją nerwica po częsci), ale udalo się 😅

Wczoraj na moich malenkich plytkach pani po 4 h pracy załozyla mi tipsy. Chwale się wszystkim bo za tydzien, dwa, juz ich pewnie nie bedzie.

Kocham patrzec na lakiery i piękne paznokcie, czasem tu wchodze i sie "napalam" szukając motywacji do nie obgryzania, niestety zawsze porażką się to kończy.

Najgorsza ta praca przy koniowatym teraz, ale jestem tak szczesliwa ze moge poczuc jak to jest miec paznokcie, ze dam rade z pewnoscia- motywacja maksymalna

Świetny! 😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się