Forum towarzyskie »

paznokcie, żele, tipsy

Horciakowa - duzo to to nie jest. tak w miare. sprobuj 🙂
No właśnie cały czas się zastanawiam 🙂 Zostały mi jeszcze dwie godziny do końca promocji i tak myślę i myślę 🤔wirek:
Podpowiem! Rób jeśli zamierzasz chodzić tylko w odkrytych butach.
A oto moje pazury 😁
Jasnożółty zwykły lakier Inglota + czarny pękający lakier Inglota + jakaś bezbarwna odżywka

Skończyłam już Capivit, a z racji tego, że w domu zostały jakieś resztki Skrzypovity, to na razie zażywam to. Ale już wiem, że muszę kupić odżywki NailTeka. Skończyły się, a paznokcie znów są bardziej łamliwe 🙁 Na białych końcach zostały resztki spiłowanej płytki z tipsów, jak to zejdzie to już będę miała gładziutkie pazury 😉

Czy w jakimś sklepie stacjonarnym dostanę odżywki NailTek? Sephora? Rossman? Podejrzewam, że zamawiając z Allegro, to z przesyłką wyjdzie tyle samo, co kupując normalnie w sklepie.
pierwszy raz robiłam takie wydziwiane 🙂 malowane od ręki bez paseczków itp. stempelki to m57
Strucelka, ale świetny ten pękający! w jakiej cenie?
Scottie chyba w granicach 30zł.
Kurcze kupiłam dzisiaj lakier Inglot- nr 321  http://inglotcosmetics.com/321.nail.enamel.nails/product/12863
chciałam jakiś turkus na wakacje- zawiodłam się jakościa lakieru.
Zawsze kupowałam tej samej firmy- kolory czerwieni- wszystko było super.
A tu- lakier dziwnie rozpływa się na boki- po środku zostaje taki cień kolor.
Po nałożeniu drugiej warstwy jest tylko troche lepiej  🙄

edit. może powinnam pod lakier jakąś bazę nałożyć?
korsik, co to za numer Inglota?

Honoratko, padłam ze śmiechu,widząc,że Bogdan, zrobił  ostatni wpis w tym wątku...nie myślałaś o swoim nicku?
Karol  😁 funkcjonujemy tak od jakiś 7 lat  😉
Bogdan to my hahaha w wątku o obiadach, dzieciach no i debiut- pazury  😉
Myślę,że już wszyscy się przyzwyczaili.
ale fakt nie pomyślałam hahaha
Bogdan, ja mam podobny problem malując miętą Inglota. Lakier spływa na boki podczas pierwszego malowania, a na środku zostaje tylko smuga. Żeby dobrze pokryć cały paznokieć, za pierwszym malowaniem zamiast 3 ruchów (2 po bokach i jeden na środku) robię na środku jeszcze kilka dodatkowych ruchów, aż płytka będzie mniej więcej odpowiednio pokryta. Za drugim razem już normalnie maluję- i nie ma żadnych prześwitów. Grubsza warstwa lakieru za pierwszym razem.
Czy jest jakaś różnica między lakierem pękającym Inglota za 28 zł -.- a zwykłym z allegro za 12zł ?  😉
Do mnie np te pękające lakiery w ogóle 'nie mówią' ;-)

A co do Inglotów, które kocham miłością wielką :P - Wolę wodniste lakiery które da się równo rozprowadzić (ja pierwszą warstwę zawsze dość cienką nakładam, byle równo i żeby nie było zacieków, drugą grubszą, żeby było widać dobrze kolor i nigdy nie miałam żadnych smug) niż "gluty", w dodatku z kijowym pędzelkami.
Wczoraj mama kupiła ładną czerwień wpadającą w pomarańcz Joko - Malując, myślałam, że szlag mnie trafi, pędzel za gruby, zakończony na okrągło, w dodatku sam lakier za gęsty...

Efekt:
(komórkowa fota, nie chce mi się wyciągać aparatu :P)

Ktoś, to 955
a wczoraj kupiłam sobie ładny miętowy, ale zdjecia nie wrzucam bo kompletnie nie mogę złapać koloru
Ja właśnie skończyłam robić sobie żele i jestem zachwycona  😍 trochę poszalałam ale jak na robótkę samodzielną efekt mnie bardzo cieszy !
Strucelka  love it  😍
Już zamówiłam na allegro lakier pękający (plus trzy inne)  😁
Ostatnio koleżanka mówiła że trzyma swoje lakiery w lodówce bo dzięki temu dłużej nadają się od użytku od pierwszego odkrycia.
Prawda to?  😉
Ada, ja trzymam w lodówce, bo też słyszałam, że są trwalsze. Moim zdaniem też się takimi zimnymi łatwiej maluje.

W piątek przyszła do mnie paczuszka z odżywką Nail Tek i zaczęłam kurację. Zobaczymy jak się sprawdzi.
A ja przez Strucelke nabyłam lakier spękający Inglota. I jestem zachwycona. Niewiedziałam, że efekt będzie aż taki WOW  😍
Wczoraj na czerwonym NN dzisiaj na srebrnym opi  😍
te pękające lakiery trzeba ponoć umieć umiejętnie nałożyć. bo mi np dużo bardziej podoba się taki efekt:

ja mam za to teraz zajawkę na minilakiery Jumpy z Vipery, zaczęło się od takiego a'la Ticke Opi i kolekcja się rozrasta. a że kosztują 3,50 to można szaleć 🏇
Jak lubisz czerwienie koniecznie wypróbuj Jumpy #153, śliczny kolor z delikatnym efektem holo. Kryje po 1 warstwie 😍
Mi się ten pękający w ogóle nie podoba. 🤔 Pożyczyłam wczoraj od kumpeli Inglota i jestem na nie. Dla mnie to nie wygląda fajnie, ale co kto lubi. 😉
myślałam dziś żeby kupić ten czerwony 😀 wybór padł na brzoskwiniowy. ale nic straconego 😁
kupiłam lakier Sally Hansen salon manicure czy jakoś tak, używam na paznokcie u stóp i trzyma się fantastycznie, pierwsze odpryski po półtorej tygodnia  😁
Mnie u stóp świetnie trzyma sie inglot.Wogóle jakoś dłużej niż na dłoniach  🤔 i to w sumie nie tylko inglot.
Wypróbowałam wiosennie niebieski(smerfowy,matowy)nr 955 i żółty nr 307, oba są świetne  😍
Mandi bo stopami nie zmywasz, nie czyścisz konia, wykonujesz mnie czynności i chowasz je w butach jeszcze
Co sądzicie o dwukolorowym manicurze, gdy palec serdeczny jest w innym kolorze?
Ale od butów też lakier na brzegach się ściera. Jak chodzę w japonkach/sandałach, czy w domu w klapkach to zawsze gdzieś tymi palcami przyhaczę  🍴 W lecie sporo boso biagam po piachu(siatkówka plażowa) i co? Pięty się pilingują,a paznokcie i lakier idealny. U rąk za to masakra,dwa dni i do zmycia.
Co sądzicie o dwukolorowym manicurze, gdy palec serdeczny jest w innym kolorze?

Uwielbiam! Często robię jeszcze kciuk w innym kolorze. A jaki lakier/kolor położe to już tylko od humoru zależy - czasami nude i fiolet, róż i glitter.. tyle przeróżnych kombinacji można wymyśleć 😀
tulip, mnie się bardzo podoba, ale nie mam za bardzo pasujących lakierów, żeby je łączyć: więc wszystkie pomalowane na czerwono, serdeczny na czarno. Ostatnio nawet jakiś facet zaczepił mnie na ulicy i powiedział, że moje paznokcie są zabawnie pomalowane 😉
Byliśmy w marcu ze znajomymi na nartach i przeglądałyśmy z koleżankami gazetę i był właśnie takii dwukolorowy manicure, ja to wyśmiałam i powiedziałam, że na pewno tak nie pomaluję paznokci. A teraz się ze mnie śmieją, bo mam tak pomalowane  😀
Aktualnie mam wszystkie pomarańczowe, a serdeczny żółty
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się