Forum towarzyskie »

paznokcie, żele, tipsy

Horciakowa, mimo że Nail Tek II nakłada się codziennie będę się upierać przy niej! Efekty są rewelacyjne, a nakładanie trwa minutę! Schnie błyskawicznie!
nie mam zeli ani tipsów, naturalna płytka + lakier. im nizej tym starsze foty. na poczatku nie wychodziło no i każdy paznokieć miał inny kształt. juz jest lepiej 🙂 obecnie paznokcie takiej długości, jak na tych z żabkami czyli na łyso.

te żabki to konad czy bundlemonster?
konad m37
Horciakowa, mimo że Nail Tek II nakłada się codziennie będę się upierać przy niej! Efekty są rewelacyjne, a nakładanie trwa minutę! Schnie błyskawicznie!

Z moją systematycznością może być problem z tym codziennym nakładaniem, ale chyba nie mam wyjścia - moje paznokcie są ostatnio w opłakanym stanie. Nigdy nie były aż tak słabe, nawet spiłowane na zero się rozdwajają  😵

Mogłabyś napisać mi gdzie ją najlepiej kupić i jak dokładnie wygląda stosowanie? Może być na PW.
[s]Dziewczyny jak się nazywały te tabletki na porost paznokci? Capivit A + E ?  :kwiatek:[/s] już mam 😉
Zainspirowana paznokciami Sablewskiej... Gdzie mogę znaleźć mniej więcej taki kolor lakieru do paznokci? Jest rewelacyjny!

I tego też?

Może ktoś gdzieś widział, lub ma jakiś podobny, który może polecić?
Teraz te kolory są na czasie więc nie trudno je znaleźć 😀
Z miętowych masz np Inglot 969, Rimmel Peppermint, Vipera Jumpy 164. Wiem że Miss Sporty kiedyś wydało miętkę, musiałabyś zobaczyć w ich szafie

Pastelowy żółty również w Inglocie nr 968, Revlon Sunshine Sparkle, Colour Alike - Drwiny z cytryny, Essence colour&go oraz limitka Blossom Etc. (nie pamiętam nazw)

Z góry uprzedzam, że żółte lakiery nakłada się koszmarnie 😉
No właśnie wiem, że są na czasie, ale ciężko znaleźć takie fajne odcienie!
żółty już wiele razy przerabiałam, najlepiej mi się nakłada żółć essence, ale on nie jest w ogóle fajny. Jest taki oczokonkretny. Nigdy jeszcze nie trafiłam w sklepie na taki fajny żółty albo miętowy 😉

Do inglota muszę wyparować jutro albo w czwartek. Po prostu muszę mieć ten żółty!
Dziękuję za info  :kwiatek:
nie ma problemu 🙂
najbardziej podobny do koloru Sablewskiej będzie chyba ten Revlon. Ostatnio go widziałam w Superpharmie na promocji, kosztował chyba 19 zł. On jest taki słoneczny, pozytywny strasznie. Inglot jest bardziej rozbielony. Jak kupisz pokaż na paznokciach! 🙂
Ile przeważnie trzymają się wam lakiery OPI? W czwartek w zeszłym tygodniu byłam na manicure, i pani malowała mi paznokcie właśnie OPI i trzyma się świetnie, do dziś żadnych odprysków, a to przecież french, który zawsze starczał mi na 2-3 dni...
Zastanawiam się nad kupnem OPI w czerwieni, na paznokcie u stóp. Czy można je dostać w Sephorze?
mi opi bardzo szybko ściera się na koncówkach, właściwie to juz po jednym dniu, nie odpryskuje tylko się ściera... może powinnam jakiś podkłąd dawać?
melduję, że mój shellac'owy french wczoraj zamienił się w ciemny fiolet!!!
jestem zadowolona! 🏇
szukam lakieru w identycznym kolorze (szaroniebieski), ale trochę tańszego, ten jest b.mało pojemny a drogi
sally hansen complete salon manicure - gray by gray
Wyczytałam w necie, że manicure hybrydowy się ściąga tylko u manicurzystki.... Prawda to?
prawda! ale...możesz sobie kupić na allegro specjalne do tego chusteczki nasączone specjalnym płynem!
eeeee.... a za to usuwanie też się zapewne płaci?  😎
jeśli przychodzisz zmyć, po to żeby znowu pomalować to jest to gratis.

A jeśli tylko zmyć to chyba ok 20-30zł.
moje nowości ostatnie:
[img]http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/20/59/87/1520598713[/img]
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQM_x3FV-IgLB1P9MpVanRW167lo05m35ZCc37b1b2j3s9yweIM[/img]
hello
ja dziś zrobiłam hybrydkę i jestem zachwycona. Zobaczymy jak będzie z wytrzymałością na moich pazurach. Akryl i żel miernie sie trzymały. Wrzucę fotke jak tylko coś cyknę.
Dowiedziałam sie że zdjąć można samemu.
Dziś 3-ci dzień hybrydy na pazurach i jedyna zmiana to wytarcie na czubku jednego paznokcia
Bilans z dzisiejszych zakupów: +4, lakiery mi się nie mieszczą już w pudełku 😵

granatowy Jumpy
różowo brzoskwiniowy Pierre Rene
przepiękne maleństwo NN, pudrowe serduszka zatopione w bezbarwnej bazie 😜
miętowy krak Vipery
maracuja, wstaw foty, szczególnie tego z serduszkami 🙂

Ja w końcu zdecydowałam się kupić Nail Tek II. Zobaczymy jak się sprawdzi.

I jeszcze pytanko - robiła sobie któraś z Was żele na pazurki u stóp i mogłaby wstawić jakieś foto?
Znalazłam tanią ofertę i zastanawiam się czy warto i jak to będzie w ogóle wyglądało  👀
Ja z zasady nie polecam tanich ofert zrobienia zeli. Niestety dobre materialy kosztuja. Tania usluga niestety rowna sie slabiutkie materialy. moze i beda sie trzymac, ale zniszcza bardzo paznokcie.
Czy mozna zele pomalowac zwyklym lakierem? W sensie nie jakism specjalnym dla zeli? Nic im nie bedzie jak go pozniej zmywaczem zmyje?
crazy, nic nie będzie 🙂 nie ma chyba specjalnych lakierów do żeli 😉
to na pierwszy rzut brzoskwinka 🙂

z serduszkami

maracuja, fajowskie te serduszka 🙂
Wizja, jest tania, bo to oferta na cuppon.pl - normalnie w tym salonie kosztuje 60-70zł. Nie wiem czy ta normalna jest tania czy nie, bo nigdy się tym nie interesowałam  👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się