Udało mi się dorwać upragniony lakier na allegro. Fajnie kryje, nie zostawia smug. Strasznie mi się ten kolor podoba, w rzeczywistości ma taką delikatną nutkę pomarańczowego:
Luuubam moją manikiurzystkę! 😜 Moje dwutygodniowe żelki, dziś wypiłowane i maźnięte soczystą (nie takim malinowym jak na tym foto wyszedł) czerwienią. "Prawie" świątecznie, mogłam na żółto maznąć 🤣
smarcik - to pewnie kupiłaś ten sam co maracuja i ja - Essence colour&go - Movie Star
tak, dokładnie ten 😉 bardzo go lubię.
W końcu zdecydowałam się na lakier z Sephory, kolor military jacket 😉 Trochę bardziej zielony niż planowałam, ale i tak mi się podoba. Chociaż cena 19zł za 5ml wydaje mi się kosmiczna, nie lubię wydawać pieniędzy na głupoty 😡
Hmm, może mają na to wpływ takie małe świecące drobinki w środku... albo za szybko nałożyłam drugą warstwę 🙄
A używał ktoś przyśpieszaczy do wysychania lakieru? Patrzyłam na allegro i widzę generalnie 3 typy, lakier, kropelki i spray.
Przyśpieszacz(lakier) nakłada się minutę po nałożeniu lakieru na paznokcie. Czy nie pobrudzi się od lakieru, nie rozmaże? A kropelka na każdy palec nie pozostawi śladu na mokrym jeszcze lakierze? to samo spray?
spray- bez rewelacji, nie przyspiesza wysychania tak bardzo jakby sie mozna tego spodziewać, a jak prysnę za blisko to sie taki matowy lakier staje- ogólnie nie polecam
kropelek nigdy nie używałam
lakier mam z firmy Orly i to jest mega rewelacja- przyspiesza wysychanie, utwardza i utrwala lakier, maluje różnymi kolorami- z reguły ciemnymi i kryjącymi- baza+2 warstwy lakieru+ ten własnie przyspieszacz- efekt- błyszczące pazurki, bez odcisków ( czasem jak mam za duzo warstw to sie różne rzeczy odciskają najcześciej podczas spania 🙂, przedłuża trwałość nawet do 7-8 dni ( z 5 wizytami w stajni w miedzy czasie ) ogólnie preparaty Orly to czysta rewelacja
lakieru nie rozmazuje- nakładam po ok 4-5 minutach- czasem troche łapie kolor i z przezroczystego w buteleczce delikatnie sie zabarwia ale nie przeszkadza to w niczym- ogólnie bardzo polecam
Hmm, może mają na to wpływ takie małe świecące drobinki w środku... albo za szybko nałożyłam drugą warstwę 🙄
A używał ktoś przyśpieszaczy do wysychania lakieru? Patrzyłam na allegro i widzę generalnie 3 typy, lakier, kropelki i spray.
Przyśpieszacz(lakier) nakłada się minutę po nałożeniu lakieru na paznokcie. Czy nie pobrudzi się od lakieru, nie rozmaże? A kropelka na każdy palec nie pozostawi śladu na mokrym jeszcze lakierze? to samo spray?
ja mam kropelki. Sama nie wiem jakiej firmy kupiłam sto lat temu 😀. Jak będę miała pod reka to ci napisze 😉. W sumie COS tam dają ale i bez nich bym sobie chuchaniem lepiej poradziła 😁
chyba jeszcze lepszy jest i pięknie nabłyszcza i utrwala lakier zresztą bardzo polecam orly- 100 razy lepsza jakość niz opi a cena podobna ( lakierów mam chyba ze 20 i wszystkie trwałe, pięknie kryjące i nie przebarwiają paznokci)
izkadul, a ten Magnifique również zachowuje się dobrze przy nałożeniu na mokry lakier? i przyśpiesza schnięcie? A używałaś bazy Bonder? bo naczytałam się o niej dużo pozytywów i jest ciekawa jak w porównaniu z Top2Bottom. :kwiatek:
Czy produkty Orly są jeszcze gdzieś dostępne poza orlybeauty, looksus i allegro?
Zdania są podzielone. Niektórzy używają tylko Inglota, inni po jednym mówią nigdy więcej. Ja mam/miałam 4 sztuki, trafił się jeden bubel co zasychać nie chciał. Mleczny do frencza i miętowy bardzo lubię, choć super trwałe nie są. Reasumując - ja Inglota nie kupuję, bo za te 20 zł wolę sobie zamówić China Glaze, lub dołożyć trochę i mieć OPI które mają o wiele bogatszą gamę kolorystyczną, wygodniejszy pędzelek i NAZWY 😁
izkadul, a ten Magnifique również zachowuje się dobrze przy nałożeniu na mokry lakier? i przyśpiesza schnięcie? A używałaś bazy Bonder? bo naczytałam się o niej dużo pozytywów i jest ciekawa jak w porównaniu z Top2Bottom. :kwiatek:
Czy produkty Orly są jeszcze gdzieś dostępne poza orlybeauty, looksus i allegro?
Magnifique nakładam jako "top" na lekko podeschnięty lakier ( nie natychmist po nałożeniu koloru tylko jakies 3-4 minuty po ost kolorowej warstwie)- nie rozmazuje sie, przyspiesza wysychanie- bardzo znacznie zwłaszcza jeśli jest wiecej warstw ( przy jednej warstwie Orly bez wspomagaczy bardzo szybka schną )i daje piękny połysk- przy najblizszej okazji jak bede malować to zrobię fotkę z M i bez baze mialam tylko Top2bottom -wiec nie mam porównania, ale mi najbardziej zależy na tym zeby chronić płytkę paznokcia przed przebarwieniami - działa więc nie kombinuje dalej 🙂
w orly zaopatruje sie w USA- na promocji mozna nawet trafić 3 szt za 10 $ ( cene regularna to ok 7 $ za lakier, odżywki bazy itd troszkę drożej wychodzą ale i tak taniej niz u nas - i kolorów mają miliony 🙂
na wakacje znowu jade wiec uzupelnie sobie zapas 🙂
mam pare opakowań lakierów kupionych 2 lata temu- nadal są super, dobrze sie nakładają i nie zaschły, także da sie je wykorzystać w całości mimo ogromnej ( jak dla mnie pojemności ) Magnifique kupiłam 3 op i nadal używam pierwszą buteleczkę( juz sie powoli kończy ale nadal spełnia swoje zadanie ) jak dla mnie warte każdej złotówki 😎
laga, mam 2 lakiery z Inglota i jestem średnio zadowolona. Na pewno są dużo lepsze niż te bazarkowe- dużo szybciej zasychają no i wg. mnie nie odpryskują tak szybko jak Rimmel. Muszę jeszcze dodać, że nigdy nie wydałam na jeden lakier więcej niż 20 zł 😉 Utrzymują się 2-3 dni bez odprysku pod warunkiem, że za dużo nie używam dłoni, nie zmywam, nie piorę, nie gotuję itd. Krycie zależy chyba od koloru, czerwonego wystarczą mi 2 warstwy i kolor jest super intensywny, natomiast miętowym muszę machnąć 3 razy, żeby nie było widać prześwitów.
izkadul, dzięki bardzo :kwiatek: Wiem, już chyba wszystko co chciałam wiedzieć. Teraz muszę tylko do 1-wszego wytrwać 😁
Tylko dlaczego u nas w Polsce mało co jest dostępne 👿 Spotkał się ktoś z was z lakierami Butter London? --> http://www.butterlondon.com/ Spodobało mi się kilka kolorów jednak u nas oczywiście nie do kupienia 🙁
Bardzo ładne pazurki 🙂 Też się zastanawiam nad tym hybrydowym. French śliczny 👍 Ciekawa jestem czy faktycznie tak wytrzymały jak żel i że te dwa tygodnie nic mu nie będzie(stajnia,widły etc 😉 ), żele się u mnie sprawdziły nawet w bardzo extremalnych warunkach.
ash, Śliczne! Akurat mój wymarzony ksztalt. Chyba na maj sobie zrobię. Moje paznokcie są w opłakanym stanie na dzień dzisiejszy. Po skrzypie polepszyły się, jednak co urośnie to albo ja użrę albo samo się złamie.
Ja idę za tydzień pierwszy raz na manicure, ale bez szaleństw, po prostu french. Zapisałam się do Ambra Day spa - ktoś tam kiedyś był może na pazurkach? 👀
Możecie polecić jakąś dobrą odzywkę do rozdwajających się paznokci? Chodzi mi o jakąś nie wymagającą zbytnich nakładów pracy, takich jak np. codzienne malowanie i zmywanie. Wolałabym coś co nakładamy raz na tydzień albo przynajmniej kilka dni.