Forum towarzyskie »

paznokcie, żele, tipsy

też go mam i jest cuuudny  😍 😍 😍
to chyba jutro zainwestuje.. ;D
maracuja, w migdałkach bardzo ładnie 🙂 i idealny odcień czerwieni 😍 też zaczęłam piłować na kształt migdała bo zaczeło mnie strasznie irytować jak przy kwadratach łamały mi się te kwadratowe brzegi 😤
dziś rozpoczęłam kurację z Herome.. Ciekawe jaki będzie rezultat, nie mogę się doczekać  😉
dziękuję fruity 🙂

Nasz wątek za bardzo spadł! Nikt nie maluje paznokci? 😀
Dzisiaj byłam na targach kosmetycznych, oczywiście nie mogłam wyjść z pustymi rękoma. Kupiłam 0,5l zmywacza iiiiiii

Mad as a Hatter 😜 + mini RapiDry do wypróbowania. Chciałam jeszcze kupić moje ostatnie lakierowe marzenie, China Glaze - Ruby Pumps. Oczywiście nie było 😵 Czekam na ostatni weekend miesiąca i zamawiam duplikat z Eurofashion, akurat darmowa wysyłka będzie 😁
kupiłam zestaw nail tek, szukam sposobu użycia i wyczytałam, że między mleczną bazę (którą paznokcie maluje się raz na ok 5-7dni) a przezroczystą (którą nakłada się codziennie?) można nałożyć swój lakier. To prawda? nie będzie już za dużo tych warstw?
Ja się w końcu wzięłam za siebie, zakupiłam suplementy (skrzyp, witaminy, żelazo i magnez) i zaczęłam bardziej dbać o ręce i o paznokcie. Mam nadzieję, że to coś da, bo co zapuściłam to zawsze mi się któryś złamał...
korsik, pytanie z innej beczki. Niedawno stosowałaś Herome, można go używać 2 razy do roku. Podejrzewam że Nail Tek ma podobną formułę. Nie wiem czy wyjdzie to Twoim paznokciom na dobre, kolejne 2 tyg odżywkowania..
szczerze mówiąc nie wiem czy może być gorzej niż teraz... naprawdę, mam króciutkie paznokcie i rozdzielają się nawet do połowy paznokcia, wyginają się w każdą stronę, ledwo co paznokcieć kapkę odrośnie to znowu się rozdziela
maracuja mi manikurzystka po ściągnięciu tipsów odradzała Herome, ze względu właśnie na cienką płytkę, za to NailTeka nie, powiedziała wręcz, żebym kupowała od razu i stosowała.

korsik a chcesz dać żyć tym paznokciom? To odpuść sobie lakier na 2-3 miesiące 🙄
Ja odkąd ściągnęłam tipsy w połowie stycznia, dopiero niedawno pomalowałam sobie paznokcie lakierem. Jestem zdania, że jeśli chce się widzieć efekty, to trzeba kurację stosować według zaleceń. Zużyj całą fiolkę, a potem będziesz paćkać się lakierami.
Malujesz kremową bazą paznokcie a potem codziennie nakładasz kolejną przezroczystą.
Ja maluję 2x bazą + przezroczysta i po 3 dniach zmywam i od nowa wszystko. Obie odżywki zużywają się równomiernie.
Jeśli koniecznie chcesz malować paznokcie, to ja malowałam 1x bazą i 2x lakierem. No chyba, że masz taki super lakier, żeby pomalować tylko raz, to wtedy bezbarwnym też można. Tak to będzie po paru dniach schodził płatami z nadmiaru warstw.
Ma ktoś już może te nowe zapachowe lakiery Revlona? Na prawdę tak bosko pachną?  😍
pachną fajnie, ale nie wiem gdzie ich szukać. byłam ostatnio w douglasie i jeszcze nie było.
No właśnie, u mnie w mieście też nie mogę jeszcze znaleźć. Ciekawa jestem jak długo utrzymuje się ten zapach ...
Ja kupiłam ostatnio normalny lakier z revlona i powiem wam, ze jestem zawiedziona, długo schnie, robia się babelki powietrza i potrafi odprysnąć nawet na drugi dzień 😀iabeł:
Revlon jest w SuperPharmie, tam są bardzo często w promocji 🙂
Kupilam dzisiaj herome i wlasnie sie popackalam, bo juz mi sie nie chcialo czekac, az wroce do domu 🙂
Strasznie jestem ciekawa, czy bedzie efekt...
Wczesniej stosowalam Alessandro Nail Hardener i rezczywiscie, poki malowalam bylo super, po dwoch miesiacach mega mocne paznokcie. Odstawilam i po dwoch tygodniach sie posypaly... 😵
Znowu używam Nail Tek zestaw! Tamtem mi się skończył i nie miałam czasu kupić( skleroza bardziej).
Tym razem przemęczyłam się z 3 dniowym wysypem czegoś na twarzy po skrzypovicie i teraz jest super!
Paznokcie mam znowu mocne!
Dziewczyny, mogłybyście sprawdzić czy w waszych H&M jest jeszcze taki lakier (kolor "flirty"😉? Strasznie mi na nim zależy, w Krakowie byłam w dwóch sklepach i nie ma... 🙁

ash myślę, że będziesz zadowolona 😉

A ja wczoraj pomalowałam pazury Tickle My France-y, wszystko fajnie tylko już mi odprysnął 👿
mam to samo  🙄
Ja tam ograniczam się do bezbarwnego ochronnego lakieru 😉 No i paznokcie krótkie, koniecznie równo przypiłowane, bo mam obsesję na tym punkcie 😀 Mały problem mam z skórkami, choć aktualnie mam ich bardzo niewiele z czego bardzo się cieszę 🙂
edit: jak byłam w NYC to w Sephorze mama z ciekawości pomalowała sobie paznokcia szarym Diorem i... oszalałyśmy obie 😜 miałyśmy kupić go

mam szary lakier z drogerii Natura, kosztował jakieś 5zł, na paznokciach wygląda identycznie.

Mam pytanie: czy ktokolwiek spotkał się z lakierem w kolorze zgniłozielonym/oliwkowym? Szukam, szukam i nic  🙁 😉
a ja od roku szukam świątecznej, choinkowej zieleni. nie ma!  👿
Trzeba było szybciej tutaj uderzyć 😁

Oliwki
Artdeco #120

Colour Alike - Dżi Aj Dżejn

Świąteczne zielenie (nie sprecyzowałaś jakie wykończenie mają mieć, więc w większości znalazłam shimmery/glittery, najbardziej świąteczne mi się wydają 😉 )

Catrice - Run Forest Run

Color Club - Object of envy

China Glaze - Jolly Holly

China Glaze - Mistletoe Kisses

China Glaze - Emerald Sparkle

Orly - Meet me under the Mistletoe

Zoya - Ivanka
maracuja dzięki  :kwiatek: poszukam ich na allegro 😉
maracuja, dzięki  :kwiatek:  chodziło mi o wykończenie matowe (bo tylko takie lakiery lubię), ale ten pierwszy z połyskiem nie jest zły. chociaż to i tak nie jest ten odcień, którego szukam 😉
no cóż, na przyszłą gwiazdkę może w końcu da mi się zrobić zielono-złotego frencha...  🙂
Run Forest Run  😜 jaki cudny kolor  😜

melduję, że obżarłam radośnie wszystkie paznokcie z prawej dłoni - oprócz piątego, który nie wiem jakim cudem się uratował. Super to teraz wygląda, na lewej mam długie paznokcie a na prawej pokrwawione kikutki. Nic tylko się w łeb walnąć czymś ciężkim  :emot4:
Gillian,  🤬 🤬 🤬
zaczytałam się w książce, zanim skończyłam czytać to było już po wszystkim. Totalnie bez świadomości!  :bum:
smarcik - to pewnie kupiłaś ten sam co maracuja i ja - Essence colour&go - Movie Star
A jesli chodzi o zgniłą zieleń to kiedyś miałam taki kolorek z Inglota, chyba to ten

chociaż wydaje mi się, że mój był trochę ciemniejszy  👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się