Forum towarzyskie »

paznokcie, żele, tipsy

Moon mogłabyś podlinkować jakoś ten specyfik 2 w 1? polecasz? :kwiatek:
Strucelka a do Ciebie miałabym prośbę czy napisałabyś jak wrażenia po tym capivicie jak skończysz już kurację. nie tylko jak zadziałał na paznokcie ale i na włosy🙂 bo szukam jakiegoś preparatu, niby brałam skrzypovitę ale za wiele to ona mi nie dała.. tyle że nogi musiałam czesciej golić 😂

Proszę. Dry & Shine. 😉
Nail Tek vs Herome

Używała któraś obie odżywki ? Która wypada lepiej ?
Używałam obie. U mnie NailTek nic, a nic nie pomógł- ot jakbym sobie malowała paznokcie zwykłym bezbarwnym lakierem. Po Herome miałam efekt WOW.
Ale to kwestia indywidualna- spróbuj obie i zobacz, która u Ciebie sie sprawdza 🙂
Ja stosuję NailTek i paznokcie bardzo szybko mi rosną, ale nie wiem, czy stricte po samym preparacie. Minął już jakiś miesiąc od ściągnięcia tipsów, a urosło mi już ok. 1/4 nowej płytki paznokcia.
Kupiłam sobie Nail Tek Intensive II+Foundation II ale kto mi powie jak to stosować 😡? Najpierw to ciemniejsze a potem bezbarwne?
Muffinka, tak najpierw mleczna baza a potem bezbarwna odżywka!

Migdy nie miałam tak pięknych paznokci 😅
Ale codziennie nakładam mleczną bazę i odzywkę? czy bazę nakładam pierwszego dnia a potem tylko odżywkę?
bazę nakładasz pierwszego, a potem tylko odzywkę. Ja tak robię przez 4 dni i zmywam.
Uff, oki dzięki 😉
ja chyba też pomyślę nad nailtek'iem bo niestety odżywka herome mi nie pomogla...od czasu kiedy zaczęłam stosować  minęło 5 tygodni czyli 3 od zakończenia kuracji. Paznokcie mam strasznie słabe, rozdwajają się nonstop i ciągle łamią  🙁
U mnie w sumie tragedii nie ma ale też jakoś nie wierze że to odżywka coś dała.
Teoretycznie ile powinno minąć czasu po zakończeniu kuracji żeby było widać efekt?
ja zamówiłam herome zobaczymy jak na moich się sprawdzi

fakt faktem już próbuję nie obgryzać i trochę odrosły  😅
Ada ja po pierwszej kuracji bardzo szybko zauważyłam efekty.
potem tylko stosowałam herome raz w tygodniu dla podtrzymania efektu i po około 6 miesiącach powtarzałam ten 14 dniowy cykl 😉
A ja wlasnie sama spilowalam zel. Rozstaje sie z nim na dluzszy okres. Niestety nie mam obecnie zadnej odzywki typu Herome, w moich drogeriach sa niedostepne, a na allegro z przyczyn osobistych nie moge zamowic. No coz, zobaczymy, najwyzej stane na glowie,zeby ja dostac  😉
a mi moja kosmetyczka po raz kolejny pomalowała pazury lakierem z Oriflame'u i znów jestem bardzo zadowolona 😉
Atutowa we wrocławiu można kupić produkty herome w sklepie stacjonarnym.
Tutaj są produkty wystawione na allegro:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=20466399
stąd też masz dane gdzie mieści się sklep:

Ekskluzywna Marka
ul. Komuny Paryskiej 73/1a
50-452 Wrocław

Zapraszamy w godzinach:
pn - pt 9😲0 - 18😲0
sob 9😲0 - 13😲0

edit: jeszcze sklep internetowy tej firmy: http://www.sklepfryzjerski.net
Ojej, wer , dziękuje  :kwiatek:
Póki co jestem w szoku, po zdjęciu żelu paznokcie są cieniutkie,jednak byłam przygotowana na duuuzo gorszy efekt. Jednak denerwuje mnie to,ze sa jednak jak te papierki, chyba wybiorę się do stacjonarnego sklepu po Herome  😉
czy to możliwe, że po herome paznokcie rozdzielają mi się bardziej niż wcześniej  🙄 🙁??
żadnego paznokcia chyba nie mam nie porozdzielanego
moje nowe kolory OPI
poza tym jestem zachwycona jakością- trzymają sie juz prawie tydz, przeżyły pieczenie pączków i 3 wizyty w stajni

kolory od lewej:

Ski Teal we Drop
Barefoot in Barcelona
You don't know Jacques
Tickle my France

Edytka, moje paznokcie są ok dopóki nie zaczynają być "dłuższe". Wtedy niektóre końcówki zaczynają się rozdwajać.
Też raz w tygodniu używam Herome nadal, może po prostu powtórzę te 14 dni za jakiś czas.

izkadul, śliczne, podpisz kolory 😉
OPI Tickle my France-y na moich odrastających paznokciach 🙂 (tu dobrze widać linię od której paznokcie są już normalne, nie spiłowane)

up up!
podbijam, bo minął ponad miesiąc odkąd wstawiłam fotkę pazurków (na poprzedniej stronie jest) i chciałam się pochwalić jak wyglądają dzisiaj 😜

Są coraz dłuższe i twardsze 🏇 Oraz proste! A nie 'zawijają' się jak kiedyś 🙄
Codziennie zażywam Capivit (leci teraz 2 paczka) i codziennie maluję NailTekiem bezbarwnym, a co 3 dzień zaczynam kurację od nowa - 2 kremowe bazy i przezroczysty lakier. Byle tak dalej 💃

A jak pazury po Herome?
Strucelka extra!!!! JA zrobiłam przerwę od Nail Tek, bo mi się zwyczajnie skończył i mam znowu masakrę 😀iabeł: rozdwajają się i łamią!  🤦
Jak czytam jakie macie problemy z paznokciami to jestem w szoku niemalże  😲 nie wiedziałam, że trzeba się tak nakombinować aby mieć ładne zdrowe i długie paznokcie, a te wszystkie żele, akryle i tipsy to dla mnie czarna magia 😁  mam chyba to szczęście ze pazury trafiły mi się tak twarde i szybko rosnące, że obcinać je muszę cążkami dla zwierząt :P przy koniach zawsze wszystko bez rękawiczek, w pracy (strzygę psy) godzinami łapy w wodzie, pod suszarką, w kłakach... a pazury jak beton  😁 gorzej ze skórą dłoni... moje wyglądają jak u staruszki  🙁
moje paznokcie po herome są beznadziejne, gorsze niż przed. Masakrycznie mi się rozdzielają (naprawde bardzo mocno!) i łamią. Muszę mieć je cały czas pomalowane- wtedy są troszkę twardsze

chyba kupię ten nail tec
ash dzięki, strasznie się cieszę, że tak dobrze sobie radzą 💃
a Ty nawet nei strasz 😲 ja po skończeniu kuracji moimi dwoma NailTekami zamierzam kupić potem sam bezbarwny i dawać jako podkład pod lakier OPI, bo mam takie cudne kolory, a na razie nie mogę malować 😵 😁

korsik a jakieś tabletki na paznokcie?
U mnie działają dwa czynniki - tabletki właśnie i odżywka.

edit: literówka
codziennie staram sie brać belisse
może zmienić na capivit?
ja chcialam przestrzec przed odzywka Sally Hansen nail thickener, w fioletowej buteleczce. Nie dość ze po tygodniu używania zepsuła sie ( nie chciała wysychac, straasznie sie 'napowietrzyły' zrobiła sie ciagliwa jak bardzo stary lakier ) to jeszcze koszmarnie mi zniszczyła paznokcie  🙁 wygladają jakby mi ktoś po nich jeździł papierem ściernym tak się rozdwajają i to przebija nawet przez lakier !
ja wlasnie odkrywam palete kolorow lakierow Golden Rose  😍 nie sa jakies super trwale, ale u mnie przy kilku koniach do obrobienia dziennie chyba zaden lakier dluzej niz 3 dni nie wytrzymuje.
a koloryyyyyy  💘 wlasnie wrocilam do domu z takim co przypomina tego Inglota nude ktorego ktos wstawil kilka str temu i od tamtej pory czegos takiego szukalam.
teraz mam jest piekny cudowny i siedze od 30 min i gapie sie na swoje paznokcie haha
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się