Forum towarzyskie »

paznokcie, żele, tipsy

Scottie, w douglasie.
kurcze-piszecie, że odżywka herome śmierdzi, pieką skórki, czasem bolą paznokcie, a moja ma zapach jak zwykły lakier nic mnie nie piecze i nic nie boli, po 6 dniach stosowanie nie widzę żadnej różnicy

ja lubię zapach Herome, nigdy nie uważałam, że śmierdzi 🙂
i tak jak pisałam- paznokcie bolą jeżeli są super słabe i cienkie i ta odżywka przenika do tkanki pod paznokciem.

różnicę poczujesz za jakis czas 😉 wzmocniony paznokiec dopiero musi urosnąć
ok, będę cierpliwie czekać, mam nadzieję, że efekty będą  😉
Czytałam, że tą odżywkę Herome nie można stosować bezpośrednio po zdjęciu tipsów. To kiedy mniej więcej?
Jak poza tym wygląda nakładanie tej odżywki? To jest lakier, czy jakaś odżywka która schodzi?
Strucelka lakier o lekko mleczno-białej barwie. Nakładasz każdego dnia w stystemie: 1 dzien- jedna warstwa, 2 dzien- kolejna warstwa, 3 dzien- zmywasz wszystko i znowu 1 warstwa, 4 dzien kolejna, 5 zmywasz itd (czyli generalnie nakladasz codziennie i zmywasz co dwa dni). Potem stosuje sie raz w tygodniu dla podtrzymania efektu- moze byc stosowany jako baza pod inny lakier.

Po zdjeciu tipsow poczekałabym ok miesiaca w tym czasie smarujac paznokcie olejem rycynowym 🙂
miesiąc? uuu, długo, ale przeboleję 😉
a lakier do paznokci?
Żelowe.
MR36 piękne!

Strucelka z lakierem nie ma problemu 😉

a w ogole to odkryłam przecudowny lakier- Chanel 506 Particuliere. Kolor jest obłędny  😜 chociaż sam lakier nie jest tak dobry jakościowo jak YSL La Laque.
zdjęcie z netu fota
też znalazłam kilka ładnych za całe 7.99zł

colour alike 'jesienny blues'

'weekendowy szał'
[img]http://2.bp.blogspot.com/_NtwQ2L-LwAk/TNaww3CAwXI/AAAAAAAACbE/IEq0g3kxEWA/s1600/Colour+Alike+Weekendowy+Sza%C5%82-03.JPG[/img]

'dżi aj dżejn'
[img]http://1.bp.blogspot.com/_NtwQ2L-LwAk/TNUDMyzSocI/AAAAAAAACaw/tKtEPt1kI7s/s1600/Colour+Alike+Dzi+Aj+Dzejn-01.JPG[/img]
Weekendowy szał mógłby być zamiennikiem Paradoxala Chanel 😉

MR36, bardzo ładne pazurki 🙂
Edytka, lakiery Chanel IMO w ogóle są lipne. Ale mają piękne kolory... 😉
Mam 2 - jeden natural, drugi ciemna soczysta wiśnia - odcienie oba przegenialne, ale lakiery gęste i kiepsko się rozprowadzające na płytce. Ten wiśniowy musi być nałożony 2 razy bo 1 warstwa zostawia obrzydliwe smugi...
Poza tym długo wysychają i się "gniotą" zanim nie wyschną zupełnie czyli manicure przed pójściem spać to nie jest dobry pomysł 😉
O, a ja kupiłam w piątek 5 kolorów i wszystkie bardzo rzadkie  👀 Smug nie robią, ale krycie jest słabe- 2 warstwy to mus. Nadrabiają obłędnymi kolorami.
YSL ma za to gęste i z taką ilością pigmentu, że jedna warstwa i wychodzi super pokrycie bez smug.
O ile komuś nie przeszkadzają połyskujące drobinki to znalazłam fajnego Nude'a . Rimmel Lycra Pro 362 Barely There  😍 Świetnie wygląda na paznokciach, postaram się o jakąś fotkę 🙂
Strucelka lakier o lekko mleczno-białej barwie. Nakładasz każdego dnia w stystemie: 1 dzien- jedna warstwa, 2 dzien- kolejna warstwa, 3 dzien- zmywasz wszystko i znowu 1 warstwa, 4 dzien kolejna, 5 zmywasz itd (czyli generalnie nakladasz codziennie i zmywasz co dwa dni). Potem stosuje sie raz w tygodniu dla podtrzymania efektu- moze byc stosowany jako baza pod inny lakier.

Po zdjeciu tipsow poczekałabym ok miesiaca w tym czasie smarujac paznokcie olejem rycynowym 🙂

w trzeci dzień po zmyciu od razu nakładać nową warstwę? czy dać dzień odpocząć?
Zmyj, umyj ręcę i nałóż odżywkę.
a na jakiej zasadzie właściwie działa ta odżywka?
maluję płytkę paznokcia, którą mam przez 2 tygodnie kuracji, a przez pół roku powinna rosnąć nowa, mocna płytka paznokciam, jak?

ja narazie nie widzę efektów-dzisiaj 9 dzien, pazury ciągle mi się łamią i rozdwajają

Gillian, jeszcze nie skończyłaś kuracji?
Bo to ten nowy - odrośnięty - paznokieć będzie zdrowy, a stary dalej będzie się łamał 😉
Umówiłam się na jutro na nasz ostateczny rozwód z żelami 😵 😁
Smutno mi trochę, ale trzeba dać żyć własnym paznokciom. Choć porządnie obawiam się tego, co zobaczę 🤔
Trudno, póki co zostanie mi lakier, a po miesiącu kupię sobie odżywkę i będę się faszerować, ot co!
Strucelka, ollaboga, bój się Boga - miałaś takie ładne frenche...  😀iabeł: 😎
Ja twardo drugi rok (A może trzeci? Nie pamiętam kurczaki...) lecę na żelach i kocham je miłością wielką.
Pisząc poważnie - Myślę, że jak nie będziesz od razu swoich zapuszczać na nie wiadomo jakie "łopaty", tylko delikatnie piłować, żeby były króciutkie to powinny się w miarę zregenerować i po kilku tygodniach będą już twardsze. Przetestowane, opatentowane.  😉
Maj gad 😵
same paznokcie nie są nawet takie złe - płytka bardzo się wyciągnęła. Ale oczywiście są cieniutkie i miękkie, więc trzeba było je spiłować na 0. Nie mogę, po prostu nie mogę na nie patrzeć 😵

Te białe obwódki normalnie nie są widoczne - to właśnie ta długość, która 'dorosła' odkąd założyłam żele.

Swoją drogą - czy ktoś stosował odżywki Nail Tek? Poleciła mi je moja manikurzystka, mówiła, że przetestowane. Powiedziała, że najlepiej jest stosować odżywki zaraz po ściągnięciu żeli a ta firma właśnie takie robi. Chyba się skuszę i kupię w Stanach jak będę, bo tam są zdecydowanie tańsze.
ja stosuje Nail Tek od ponad 6 miesięcy.
Nosiłam tipsy bardzo długo, moje paznokcie były 10 X gorsze niż Twoje.
Polecam Nail Tek Foundation II jako baza i na to Nail Tek Intensive Therapy .
Moje paznokcie w obecnej chwili są bardzo mocne, nie rozdwajają się i mają taką długość o jakiej zawsze marzyłam. Kupuje od sprawdzonego sprzedawcy na allegro, 100% oryginał i nie są bardzo drogie.
ash właśnie kosmetyczka poleciła mi bazę Foundation II + odżywka Intensive Therapy.
Widzę, że na allegro teraz jakieś fajne promocje 😲 W stanach są za 30zł, więc jak okaże się ok to może zdążę jeszcze po promocji na allegro kupić.
Po jakim mniej-więcej czasie zobaczyłaś efekty?
Strucelka- masz może fotke jak wyglądały Twoje paznokcie przed tipsami?
LOVELY nie mam stricte fot paznokci, ale z jakichś innych zdjęć wygrzebałam i skadrowałam.
Teraz widzę też jak bardzo płytka się wysmukliła 💘

sory za ten lakier, ale tak właśnie wygląda trwałość Inglota 🤔 w czwartek pomalowałam sobie paznokcie i pojechałam na zawody a w sobotę wyglądały już tak 😤

Pierwszy efekt widziałam już po 3 tygodniach stosowania. Ale oprócz używania odżywek, piłowałam je na krótko, żeby nie miały możliwości wyginania się.
Po 8 miesiącach od zdjęcia tipsów, nawet nie myślę żeby założyć je ponownie.
Jedyne co mi chodzi po głowie to shellac...a po zdjęciach wrzuconych przez dziewczyny to już w ogóle  😜
czuję się wywołana do tablicy - mój shellac ma już ponad tydzień (bo robiony w zeszłą środę) i jedynie widać lekko odrosty bo paznokieć rośnie. Tyram paznokcie specjalnie gotowaniem, sprzątaniem, zmywaniem, basenem i końmi i nic. Trzyma się rewelacyjnie a kolor dalej intensywny 😉 polecam 🙂
W Łodzi promocja na Shellac 30zł zamiast 60zł --> http://okazik.pl/lodz/deal/30-zł-zamiast-60-zł-za-shellac-–-utwardzanie-naturalnych-paznokci-żelo-lakierem
może komuś się przyda 😉
w okolicach Warszawy koszt takiej usługi to koło 80 - 120 PLNów. Chyba że dziewczyny znalazły coś taniej? 😉
W PROWOKACJI manicure shellac - 70zł
http://www.prowokacja.waw.pl/

zmienili lokalizację i niestety teraz strona jest w budowie.
no tak... centrum mi jest troszeczkę nie po drodze 😉 jestem na etapie namawiania mojej sąsiadki, która robi manicure i pedicure po godzinach pracy etatowej żeby zajęła się shellaciem - w końcu jeśli robi tipsy to shellac też położy bez problemów 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się