Forum konie »

Napierśniki

Czy dysponuje ktoś zdjęciem napierśnika pięciopunktowego KenTaura (palermo) w kolorze TOBACCO?
somebody, hahaha.... dzięki za ta informację, bo ja to chyba slepa jestem. Faktycznie futerka odczepiane na rzepy i po praniu jak nowe. 😉

Dziewczyny ma ktoś może napierśnik z hv polo?
http://www.horse-trade.pl/pl/p/Napiersnik-z-wytokiem-HV-POLO/1151    👀

bardzo mi się podoba, ale nie mam pojęcia jak z rozmiarówką?
full jest typowe? mam konia który potrzebuje coś pomiędzy cob-em a full-em 🙂

Ja zawsze miałam wrażenie, że ten polo "poddusza" konia. Jakoś tak.. nie przemawiają do mnie. I wizualnie też wolę "Y". Ale dużo osób chwali, ponoć trzymają lepiej niż tradycyjne huntery.

Tez zawsze takie wrazenie mialam
Może ktoś widział taki napierśnik jak ten pod spodem ? albo wie jaka firma mogła by mi taki uszyć  :kwiatek:
Wydaje mi sie ze to są dwa napiersniki roznego typu, zalozone razem.
wiem że są 2  😁  chodzi mi o ten pod spodem
tu na przykład jest
klik
Tu rowniez :
-KLIK1
-KLIK2
-KLIK3
Ekwadorka skróć linki
Możecie polecić mi napierśnik z wytokiem w kolorze brązowym,najlepiej z gumami,solidnie wykonany? :kwiatek:
Przeszukałam internet i ciężko mi znaleźć brązowy napierśnik.Więcej jest czarnych lub ja po prostu źle szukam.
Mam glupie pytanie  🤔  :kwiatek:

Jak zapina się wytok do popręgu w napierśniku 5cio punktowym daw-maga??? właśnie do mnie dotarł i nie wiem jak to rozgryźć  🤔wirek:
sotniax, sprecyzuj pytanie. Bo wytoka wszak nie doczepia się do poręgu 🙂 tylko do kółka w napierśniku. Pasek idący dołem od napierśnika do popręgu przypina się karabinkiem do "oczka" w popręgu, ew. wąski popręg przekłada się przez pętlę (wyjmując karabinek), ew. duży karabinek przy popręgu umożliwia wkładanie "gołej" skórzanej pętli. Przez pętle w dolnych paskach przekładamy przystuły, niektórzy karabinkami dopinają je do sprzączek (np. krótkiego) popręgu. Górne - jak w myśliwskim - do pół-kółeczek przy przednim łęku.
Może wrzuć foto/linka co ty konkretnie masz?
Też nie bardzo wiem o co chodzi  🤔

Chodzi o pasek idący między przednimi nogami 🙂
wstawiam zdjęcie, ale w sekrecie powiem że właśnie rozwiazałam zagadke  🏇🙂
Zdjęcie jeszcze przed złożeniem

Co to jest?
To może rozwiąż zagadkę tutaj?
Też mam napierśnik z DW i takie same 'coś' przy paskach. To taki ichniejszy udziwniony sposób zapinania (jakby nie mogła to być jakaś zwykła sprzączka 😉)
-> przez to maja przejść dwa paski (albo jeden dwa razy, zależy jak liczysz 😉)

Tak jak tu:

tak na marginesie ten napierśnik z foty jest super 😉 😀
Ja na szczęście mam tylko przy jednym pasku, ale za to najbardziej skomplikowanym (ze względu na to że najgorzej jest regulować pasek między nogami konia, gdyby to było przy bocznych paskach to pal licho ale że akurat tam nie mogli normalnej klamry założyć  :marze🙂 🙇 
W tym napierśniku jest dokładnie tak samo: ta dziwna klamra jest też w tym pasku między nogami (akurat nie widać tego na zdjęciu).
Można to rozwiązać w prosty sposób: klamrę zapinasz normalnie, a do tej pętelki która się wtedy zrobi wkładasz normalny karabińczyk na stałe. Jednym klikiem podpinasz to do popręgu i tyle 🙂
o tym nie pomyslalam  :kwiatek:
Czesc, ma ktos Napierśnik myśliwski
Schooling FOUGANZA? Taki jak ten: www.decathlon.pl/napiernik-myliwski-schooling-id_4433388.html
moj kon rozwala wszystkie wytoki, napiersniki, wodze pomocnicze i brakuje mi juz kasy na kupowanie co kilka miesiecy sprzetu po 400zl -.- ten jest calkiem tani. Ma ktos taki?
Witam szukam napierśnika z granatowymi gumami ??ma ktoś ?
Jesli dobrze pamiętam to Ktoś miała granatowe gumy, ale nie pamiętam co to był za napierśnik.
Stubben ma granatowe pasy na czarnej gumie.
Witam szukam napierśnika z granatowymi gumami ??ma ktoś ?

swojego czasu firma Kavalkade robiła takie 🙂
horse7, Daw-Mag Ci może zrobić  😉
moj kon rozwala wszystkie wytoki, napiersniki, wodze pomocnicze i brakuje mi juz kasy na kupowanie co kilka miesiecy sprzetu po 400zl -.- ten jest calkiem tani. Ma ktos taki?
jak!!?  😲
Sama nie wiem... Wszystko regularnie pastowane i zadbane. Wszystko bylo idealnie dopasowane przez trenera. Sciagnelam go specjalnie z odleglego odleglego o 30 km miasta -.- bo myslalam, ze ja cos zle zapinam. Skorzane nawet miesiaca nie wytrzymywaly, gumowy mielismy ok. 5 mies. I jak jest z tym z decathlonu?
Znałam ogiera który jednym zadarciem głowy wytok potrafił porwać jak skóra była papierowa  🤔

Polecam wytoki daw-maga.

Co to za napiersnik? http://re-volta.pl/galeria/foto/30679

to chyba ten: ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/45269
Dramka, wisi tna nim papierek z logo EURORIDING chyba.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się