Forum konie »

Zdjęcia z wypadów w teren. Reaktywacja tematu!

Ale super te łosie 🙂 Sporo bym dała żeby na żywo takiego zobaczyć :P My dziś tylko na łączkę przez las z polonez jechałyśmy, spotkanych stworzeń w sumie - jedna sarna 😉
Jak dostanę fotki, to coś wstawię 🙂
Dzięki Burza! jakby co to zapraszamy 🙂
u nas łosi całkiem sporo, sporo tez miejsc które lubią (podmokłe i krzaczaste), czasem tylko trudno przewidzieć które to tym razem miejsce bo las ogromny 😉
albo może inaczej - na pewno są, tylko czasem ich nie widać 😀

Dzięki Burza :kwiatek:
Zapraszamy, zapraszamy. U nas koni pod dostatkiem, więc sobie poradzimy!
W tajemnicy powiem, że dzięki Iwonie pierwszy raz w życiu widziałam łosia na wolności i to jeszcze z tak bliska!!!!
Super mieć taki skład, przyjemnie się na was patrzy 🙂 śmiało wrzucajcie zdjęcia częściej 😀

ash, też bym chciała 😀
a my z Livią dzisiaj rozdziewiczałyśmy łąkę ahhh cóż to była za jazda  🏇

Super było 😀 Łąka przecudna, śniegu koniom po nadgarstki miejscami, wrażenia niesamowite.
Tyle że my znów jak czarna dziura :P ale co tam 😉

🙂
Julie nie macie śniegu?

Nie ma. Jestem jakieś 1000 km na zachód od was.
Wolałabym, żeby był, bo ziemia trochę za twarda, nawet jeśli mróz mamy tylko w nocy.
iwona, ash, gdzie stoicie i gdzie jeździcie w tereny? 🙂
polonez takie zakładanie nauszników w zimę ma głębszy sens?  👀
a musi mieć? 😲 - mój koń, moje nauchole, moja sprawa  🥂

A ja tak na przekór zimie wstawię takie oto zdjęcie z moich terenów  😜 :

iwona, ash, gdzie stoicie i gdzie jeździcie w tereny? 🙂

Okuniew pod Warszawą. Jeździmy w teren do lasu na poligon!
ash, że pod Warszawą gdzieś to widzę, chodzi bardziej o kierunek, stronę Warszawy 🙂
cieciorka, napisałam że w Okuniewie. Stajnia Dworek.
Okolice Starej Miłosnej. Tereny tutaj to ogromny plus!
to może ja tez wstawie coś letniego
ash, starość nie radość, okuniew przeczytałam jako okolice, przepraszam 😉
Siss, ale fajne zdjęcia! Mnie też już marzy się lato 🙂

A my z forumową polonez i dwoma koleżankami znów dziś jechałyśmy na podbój lasów 🙂 Saren mnóstwo, nie chcą nam już schodzić z drogi 🙂 Sporo też było narciarzy, no i spotkałyśmy zastęp konny z innej okolicznej stajni.
I muszę się pochwalić, że jak wracałysmy, po raz pierwszy jechałam na moim koniu jako czołowa 🙂
Mam nadzieję, że dostanę niedługo zdjęcia 🙂
Ja w końcu też zaliczyłam teren. Było rewelacyjnie, bo po bardzo, bardzo długiej przerwie (od maja) w końcu wsiadłam na mojego babiszona  🏇 Ze względów zdrowotnych teren tylko stępowy.

Takie mieliśmy towarzystwo 🙂

Powrót do domku

Droga do nikąd.
Made by KAKA :-)
Bronze- magiczna zimowa fotka. Cudna. 😉
Ja dziś też potereniłam i niestety...obtarłam konia. Jeszcze nie czas dla nas na siodło. Wracamy na lonżę i halę.  🤔 Ja chcę w lasy !!
Bronze, przepiękna fotka!

A ja pozwolę sobie wrzucić zdjęcia z dzisiaj 🙂

Tu z polonez po prawej 🙂

Takie widoczki są w lesie:

🙂
A ja wczoraj byłam w terenie. Wygalopowałam Rudego. I prawie umarlismy ze strachu jak z za drzew wyszli panowie ciagnacy za soba ogromna choinke  🤔
Chyba coś ze mną nie tak 😉 Mam halę pod bokiem, a snuję się po dworze. Albo po lesie, albo po placu.
Buty z wkładkami podgrzewanymi, bałwankowe ubranie - i jest fajnie. Aż nie chce się chować pod dach (jak zacznie padać i wiać, pewnie zmienię zdanie).

Ostatni jeździłam w dzień, ale jeśli chodzi o nocne tereny zimą: jasno, spokojnie, i zimno.

A to nasz wczorajszy zachód słońca:
Teodora - OT, ale gdzie można takie podgrzewane wkładki kupić i na jakiej zasadzie one działają?
Kupiłam chyba ze 3 lata temu (nie pamiętam dokładnie) w Tchibo. We wkładce pod śródstopiem jest mały, płaski grzejniczek. Od niego idzie pod wkładką płaski kabelek, wychodzi do góry i prowadzi do akumulatorka, który mocuje się do cholewki. Akumulatorek ładuje się jak telefon. Ma 4 biegi, im bardziej grzeje, tym krócej. Jak włączę, to nie mam poczucia, że w nogi jest mi jakoś szczególnie ciepło, ale też palce u stóp nie marzną.
oj tak nocne tereny to bajka - my się jutro wybieramy, moze jakies foty będą - kto wie  😜

a to takie z dzisiaj 🙂

moja ekipa terenowa  😍

Nauszniki w zimę fajna sprawa, przynajmniej uszy koniuchowi nie marzną! 😀

Horciakowa, jaki fajny wypad i psy piękne 🙂

Livia, powinnam Ci ignora strzelić za te fotki! Też chcę taką ekipę w tereeen!

Burza zapraszamy  😀 jak będziesz kiedyś w okolicy to wpadnij na wyprawę terenową, hucułkiem Cię uraczę
U was pewnie jest z milion stopni na minusie! 😉
u nas dzisiaj było -6 a teraz -4 🙂 jutro ma być cieplej.
nie jest tak źle, no i do -15 można jeździć  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się