Forum konie »

Zdjęcia z wypadów w teren. Reaktywacja tematu!

Nie wyklucza się 😁 😉
tunrida
Podziwiam Cie. Dobrze że masz takiego zaufanego i spokojnego konia. Ja na Twoim miejscu tez bym to zrobiła...
I mój mąż tez by mi powiedział ze jestem głupia 😉
Tunrida chciałby sie powiedziec "ty to masz sile w zębach"...no z jednaj strony wspolczuje straty zeba i konskiego bolu...ale z drugiej wielkie 👍 za opanowanie i tak wielkie poswiecenie dla konia (ząb).
No a badyl dziwaczny...musial na sztorc stac...widac ze to jakies twarde dziadostwo...fuj!

Miejmy nadzieje ze konio wydobrzeje..
tunrida po przeczytaniu zabolały mnie wszystkie zęby. Dzielna z Ciebie kobieta :kwiatek: Co nas nie zabije , to nas wzmocni 😉
tunrida o matko dopiero teraz przeczytałam ! normalnie  👍 dzielna z Ciebie baba !!

a ja w sobotę byłam w terenie 😉
mam tylko dwie fotki .. z czego jedna niewyraźna  🙄

troszkę padało ale i tak warto było zmarznąć - bo takie piękne widoki  🏇 no i łosia spotkałam.. ale oczywiście jak na złość baterie w aparacie padły od mrozu  🙄
Sprzed kilku dni, niestety, zdjęcia mam tylko 'z góry', ale chociaż uszy starałam się złapać 😀 Ale ślisko okropnie u nas (mój trener ostatnio 2x w terenie w kłusie się z koniem wywalił 😲), więc tylko spacerek 😉
Nie wzięłam aparatu, więc jakość niezbyt fajna - komórka. 🤔

agniecha930 jak na komórkę to jakość extra .. spójrz zdjęcie powyżej  😂
i wiedzę, że nasze konisie mają podobne siwe uszy  😀
U mnie również fotki z kuca, który na bezczelniaka wcisnął się w fotkę :P (jakość niestety komórkowa)

I kolejne, siwe uszy 😀 Zdjęcia robione telefonem wyglądają jako tako, o ile nie rusza się na nim nikt i nic, włączając w to osobę, robiącą zdjęcie 😉
A tak, żeby nie było 🚫, filmik z terenu, jakiegoś letniego(znów jakość komórkowa :głupi_łeb🙂:

I zdjęcie, sprzed nadejścia Wielkich Mrozów 🤣
agniecha930, hehe zdjęcia supcio 🙂 No niestety mój kucol w terenie nie postoi, zwlaszcza jak mu spada śnieg z drzewa na zad :P
m4jek, to Faust na drugiej focie?

nie ma to jak refleks... Oczywiście, że Faust... 😀
Już go prawie nie pamiętam dlatego pytam 😉
Raven- wiesz...nawet nie mogę sobie zarzucać, że popełniłam jakiś błąd.

Hehe, błędem było, że ciągnęłaś tej kij siekaczami 😉 Gdybyś zagryzła go chociaż przedtrzonowcami, to inaczej by się ta siła rozłożyła i może skończyło by się na lekkim ukruszeniu. A nawet jeśli ukruszyłby się cały, to nie byłoby tak tego widać.
Ale teraz i tak za późno, niewątpliwie dzielna byłaś 🙂
zduska ale bym z Wami pojeździła po lesie... 🙁
Moje pierwsze 'uszate' zdjęcia  😀

Mój obserwator

I nasze widoki:

Moja stajnia, w której Bartas zamieszka wiosną 😀 nie mogę sie doczekać.

*jakosć zdjęć niestety komórkowa.
Raven to dawaj  😀 .. może nawet i Ci Maxika wypożyczę  🏇 bo ja w tygodniu to tak średnio jeżdżąca jestem  🙄

a i jeszcze jedno zdjątko  😉
A ja się pochwalę, jakie mamy fajne, 'treningowe' górki 2-3 km od stajni ^^ Dzisiaj wpadłam na nie przypadkowo, bo za każdym razem, jak wyjeżdżam poza stajnie, sama, się gubię, a doprowadza mnie do niej z powrotem koń 🤣 Duuuży kąt nachylenia i jest takich kilka-kilkanaście pod rząd. Fajnie się po nich galopuje 😀 Ale z powodu śniegu bałam się galopować (bo momentami jest na prawdę spory kąt nachylenia), więc tylko stępem wjazdy-zjazdy 😉 trochę zadem może popracowała baba.

Edit: na tym zdjęciu akurat jest moment, jak jest trochę płaskiego 😉 Ale ogólnie, to prawie cały czas jest tak, że wjazd-zjazd-wjazd-zjazd.
😉

agniecha930 - Górki czadowe!  💘
To mamy podobnie- ja tez zawsze się gubię w terenie i zawsze mogę liczyć na konia 🙂
W niedzielkę jak zdrówko dopisze postaramy się o zdjątka z terenu  🙂
tunrida wspolczuje przyzyc...

My sie wybralismy wreszcie w pierwszy wspolny teren od dlugiego czasu, myslalam, ze wreszcie bede miala jakies fajne śniegowe foty, ale moje chłopy nie chciały wspolpracowac 🙁 Moj ogr uznal, ze to nudne tak stac i kazde zdjecie wyszlo rozmazane, a maz niespecjalnie mial ochote pstrykac.  🤬
Tylko te dwa nadaja sie do druku... (obiecalam zretuszowac męża 😉 )
Ale i tak bylo super, jak ja kocham zimowe tereny 😍
Ale ja wam zazdroszczę tego puchowego śniegu. U mnie masakra zamiast sniegu padał deszcz i jest zamarznięta skorupa. Koń niechętnie po tym chodzi. 😕
zduska bajkowa droga , idealna na kulig 😉
szarotka no co TY !! w górach nie ma śniegu ? 😲 ..ale lipa ..dawaj do Nas na mazowsze  😁 śniegu tutaj pod dostatkiem  😁
agniecha zazdroszę górek !!! u nas płasko .... zdecydowanie za płasko  😉

a ja jutro ponownie z terenik śmigam .. bo w weekend szkoła i sesja .. i na dodatek trzeba aż do Lublina jechać .. buuu

żeby nie było  🚫 jeszcze jedna fotka
a ja nie siedziałam już na koniu bite 5 miesięcy  🤔 i szybko się to nie zmieni... a mam takie ładne sprzed roku, to co by się pochwalić jak można się dobrze kolorystycznie dobrać  😎
zduska, strasznie lubię Twoje zdjęcia, aż bije radość prawdziwego dobrego jeździectwa, las, łąka i hajda 🙂
my_karen smaruj męża kremem!!!!
Cudne macie te tereny... U mnie tylko dzikie pola a do najbliższego lasu daleko... No i mizerny jest strasznie...
Chyba trzeba będzie uruchomić przyczepę i wybrać się w teren po puszczy kampinoskiej  🤔wirek:
Burza dziękujemy  :kwiatek:  my to wiesz teraz .. tacy ..  weekendowo - leśni  😁
honey a co to za kominy z tyłu za Wami widać  😉 ? fajne  konisko !
m4jek   a w Kampinosie jest pięknie  😍 ... całe szczęście, że stajnie mamy pod samym lasem  🤣
zduska
a to pewno ki nowohucki kombinat, czy walcownią to zwą 😉
a u nas tereny teraz wygladaja tak:
zazdroszczę....
u nas to wygląda tak:

śnieg-lód-śnieg

nawet na padokach konie nie chcą siedzieć...

tunrida

Boshe ale hardcore miałaś dziewczyno....Aż mnie szczęka zabolała jka to sobie wyobraziłam.....Trzymaj sie maleńka
Niedzielny teren 🙂
w zarysie widać Tatry

kujka fajna droga !
Kropa a u Ciebie jest ślicznie !!!  🏇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się