Forum konie »

Zdjęcia z wypadów w teren. Reaktywacja tematu!

tunrida, wreszcie ty jesteś na zdjęciu! 🙂 Btw. teraz dopiero zauważyłam, że Passat ma na naczółku swoje imię 😜

brzezinka, cudna jesień 🙂

U nas cały śnieg już diabli wzięli, jest szaro i buro, ale przynajmniej ciepło 😉
Matko.. a u nas tak zasypało cały świat, że szok. Chciałam wyjść z koniem do lasu, choćby po to, żeby cyknąć fotkę z koniem stojącym po brzuch w śniegu, ale.... nie wyrobiłam się.
Poza tym urwałam sobie osłonę przewodu paliwowego jadąc do stajni przez zaspy śnieżne na nie odśnieżonych asfaltach i humor mi padł.  😤
Na mazowszu zima na całego i na dodatek zaskoczyła drogowców.  😉 
No to tym razem jest na odwrót -w Tatrach śniegu mało, na razie odwilż 🤣 Dlatego pozwalam sobie na starsze fotki z naszych zimowych spacerków 😉

rzepka ALE PIĘKNIE !!!!!!  😍  😜  😜 Jak w bajce  😜
rzepka, paskudo! ładnie się tu tak znęcać nad nami biednymi robaczkami?  🤬
Zdjęcia piękne aż zapierają dech 
He, he...  można do nas wpaść, pooglądać, wyrzucić gnój od koni 😁
Ty mi nie mów o arbajcie bo siedzę a AU pierwszy dzień i z braku przerwy w ciągu dnia mam już dość pobytu heheh
A że wiesz, że ja jestem przecinek z niedowaga to dla mnie każda utrata kg jest koszmarem
Tunrida jak eskadron przetrwał teren?
Normalnie.  Nic mu nie jest po terenie.  😉

Alle on jest jednak z takiego materiału, że naciąga się przy popręgu i powstają takie brzydkie zagniecenia materiału. I tak jak w normalnych czaprakach te zagniecenia wyglądają jakoś tak..normalnie. Tak na tym materiale wygląda to gorzej. jest bardziej widoczne. Przyglądam się bacznie, czy materiał od tych zagięć nie popęka ( skoro taki sztuczny i ceratowy) ale nie. Na razie nic nie pęka.
palemka  :kwiatek: przekażę grubaskowi jutro że ma fankę  😁
corralline koniecznie 😀
rzepka ale klimaty....przepięknie 🙂
Oddajcie nam śnieg,prrrrrroszę  😵
Pozdrowienia,z jeszcze zimowego Bielska!  :kwiatek:
Widoczek prosto z grzbietu Fiony  😀
Djarumm, wow! Piękne 🙂

jesiennie 😉
rzepka, ale fajnie!

Ja ostatnio u swojego jestem strasznie rzadko, w zasadzie mnie nie ma. W zeszły piątek wybraliśmy się na spacer, skończyło się na niezłym rodeo.
Wczoraj za to, byłam w pierwszym porządnym terenie po ciemku - super sprawa, jestem w szoku, bo się początkowo bałam. Za wierzchowca miałam beczułkę Ramirę, na Całusie bym się nie odważyła chyba.

Koń nadal odpoczywa od siodła, więc dzisiejszy spacer wyglądał tak:

rzepka pięknie !
emptylineładnie twój konik się prezentuję .
izydorexfajnie jak twój konio to ogarnia , nie burzy się ?
Nie, choć na początku trochę się dziwił, że ma iść przede mną. Dziś zresztą szliśmy za drugim koniem, więc było łatwej.
Ja dziś z samego rańca bujnęłam się w teren po ćwiczeniach na hali.
Koń szedł jak burza.
A w drodze powrotnej poniósł. Na szczęście tak, na wpół kontrolowanie. Czyli- jak go chciałam wstrzymać, to nie słuchał i wręcz przyspieszał, ale nie pędził na maksa, tylko takim swoim dość szybkim tempem.
Po prostu dość miał lasu i spieszyło mu się do stajni. Pozwoliłam mu tak lecieć, udając, że wcale mi to nie przeszkadza, że on się nie słucha i nie zwalnia, po czym jak już widziałam, że jest zmęczony, zdecydowanie przeszłam do kłusa i posłuchał.
Nie wiem....może to źle, ale nie potrafię się na niego złościć za takie akcje.
Kiedy wiem, że nie jest to jakieś złośliwe, to jakoś nie umiem być zła. Poza tym- ostatnio baardzo mało terenów mamy, więc pewno też się odzwyczaił.

Udało mi się zrobić fajną fotkę, bo ustawiłam aparat na opcję "zachód słońca".  😉

Nie wiem....może to źle, ale nie potrafię się na niego złościć za takie akcje.
Chyba źle. No pewno, że nie ma co się złościć, to jedno z gorszych rozwiązań.
tunrida zdjęcie przepiękne.
rzepka jeny ale Ci zazdroszczę...terenik marzenie.

Tydzień temu się przeprowadziłyśmy i dzisiaj eksplorowałyśmy nowe tereny.
Co 20 metrów wyciągałam aparat żeby zrobić zdjęcie. Z tym słonkiem i śniegiem po kolana było przeeeeeeepięknie  😜

szkoda, że ze mnie żaden fotograf  🙄
Tunrida -artystyczne foto!! 🤣
Martuha -coraz częściej zazdraszam Wam takich równych, płaskich terenów i dróżek w lesie! U mnie galop -to jakieś 100 m jak łąka się znajdzie taka długa 😁
Martuha łaa jaka świetna dróżka na ostatnim! Już nie stoicie w Encanto?
rzepka, ale sceneria  😜
rzepka my praktycznie nie galopujemy ze względu na chore nóżki, więc mimo, że mamy dużo takich ścieżek to nie wykorzystujemy ich potencjału.
ashtray, teraz jesteśmy w Barchowie 🙂 W Encanto było ok, ale ze względu na moją niepewną sytuację z pracą musiałam uciekać do tańszej stajni.
W Barchowie podobno fantastyczne tereny!
Martuha, o kurczę, ale odjazd!
Martuha, tunrida, świetne zdjęcia 🙂

U nas śnieg wrócił na jeden dzień, tyle żeby sobie zrobić fotkę z wigilijnego terenu 😉 A dziś już go nie ma.

Ale wszystkim terenującym życzę spokojnych świąt i niezapomnianych, ale bezpiecznych terenów 🙂
Nie ma to jak ściurać konia w lesie. Jak ja to lubię.  😍 U nas jak widać zima pełną gębą, mimo odwilży.
I znów samowyzwalacz.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się