Oj tak, a kwestie wypowiedziane przez nieszczęśnika nie nadają się do zacytowania. Za to ogier, na którym jechał wyglądał na uradowanego. Na szczęście siedziałam na wałachu 🤣
chca sobie ubic smietane zajmnij sie tylko ubijaniem i patrzeniem na nia, a nie na zalewanie sobie herbaty, slodzenie i mieszanie, bo istnieje duza mozliwosc, ze zrobisz sobie maslo zamiast pieknej delikatnej smietanki 👿 a propos: maslo okazalo sie bardzo dobre...
Jeśli używasz błyszczyka powiększającego usta, tylko dlatego bo 'fajnie mrowi' i używasz go co 10 min- nie zdziw się, że następnego dnia obudzisz się z 3x większą wargą....
coś z rowerowych. jak jedziesz sobie z koleżanką, Ty po lewej ona po prawej, to nie mów jej, że tu ostatnio stał taki fajny chłopak. Bo możesz nieusłyszeć, że TERAZ skręcacie w lewo i zjeżdżacie z górki.... W efekcie koleżanka będzie miała pognieciony koszyk.
NIGDY, ale to NIGDY nie pracuj z koniem który nie jest Twój. Woź sobie tyłek, owszem, ale nie wkładaj w cudze zwierze swoich umiejętności, czasu, serca i pieniędzy...
Nieprawda! Ważne, żeby zapłacili tyle, żeby na swojego było stać 😍 Jeśli gotujesz wodę (lub cokolwiek) nie wchodź na voltę i nie daj się pociągnąć chęci do rysowania 🙄
Gdy nagle odkryjesz, że Twój aparat fotograficzny nie działa, najpierw wymień baterie, zanim w panice polecisz do serwisu 😉 albo sprawdź opcję akumulatorków. włożenie akumulatorków zamiast baterii zajmuje mniej czasu niż wędrówka na drugi koniec miasta do autoryzowanego serwisu (i wysłuchanie tej informacji od serwisantki, mówiącej specjalnym tonem-jak-do-debila 😁 )
i jeszcze zanim dziarsko wkroczysz pod prysznic celując bosą stopą na gumową podkładkę antypoślizgową, sprawdź czy rzeczona podkładka leży przyssawkami do dołu czy do góry 😵
ZANIM wbiegniesz z tacą naczyń do kuchni, przypomnij sobie, że na kafelkach rozłożyłaś wcześniej very fancy dywaniki. Very nice. |ALE. Bez podkładki antypoślizgowej.
I nie wbiegaj do łazienki, w której ktoś przed chwilą się kąpał! Istnieje ryzyko, że zostawił po sobie zachlapaną podłogę, co skutkuje zrobieniem szpagatu w progu :[
Jeśli idziesz na usg stawów kolanowych, to wiedz, że trzeba do tego ściągnąć spodnie, i może ubierz lepiej jakieś nieprześwitujące majtki, nie stringi, i nie calutkie z koronki 😁
Jesli poszlas na impreze pelna facetow i jestes na tej imprezie najmlodsza to nie dziw sie, ze obsiedli cie ze wszystkich stron i mimo twojego braku zainteresowania bajeruja az milo.
Przypomniała mi się pewna dobra rada w związku z SMSami W dość luźnej interpretacji brzmi ona tak :
Nie myśl ! A jeżeli już pomyślałeś to – Nie mów ! Ale jeżeli już powiedziałeś to –Nie pisz ! Jeżeli już napisałeś to – Nie podpisuj ! .. A jak podpisałeś, no to się k.... potem nie dziw.
patrz na znaki, zwłaszcza jeśli prujesz przez całą Polskę a Twoja orientacja...hmmm... nie jest najlepsza. Ludzie nie traktują Cię poważnie jeśli ich się pyta: Gdzie jestem? nawet jeśli są to żule spod monopolowego
Nie opierajcie sie plecami o ściane, ani cokolwiek innego, w miejscu gdzie jest sliska podłoga. Jak sie poslizgniecie i upadniecie tyłkiem na twardą podłoge to sie kość ogonowa odezwie...
Przypomniała mi się pewna dobra rada w związku z SMSami W dość luźnej interpretacji brzmi ona tak :
Nie myśl ! A jeżeli już pomyślałeś to – Nie mów ! Ale jeżeli już powiedziałeś to –Nie pisz ! Jeżeli już napisałeś to – Nie podpisuj ! .. A jak podpisałeś, no to się k.... potem nie dziw.
Kaprioleczka, wiesz, nie w tym sensie ; ) 20 miłych facetów, chętnych do pomocy... ; ) Nie patrz na ich intencje, tylko wykorzystuj póki możesz ; ) Tak wiesz, z przymrużeniem oka to wszystko ; )
zanim weźmiesz się za czyszczenie filtru w pralce przygotuj ręcznik zakręć dopływ wody i sprawdź czy masz ubezpieczenie w przypadku zalania mieszkania. p.s. poszukuję kogoś od naprawy pralek z Wawy Ursynowa:/
Jeśli masz alkoholowy wieczór zwierzeń z koleżanką, to słuchaj jej, kiedy mówi Ci, żebyś nie pisała do gością, który wpadł Ci w oko, bo możesz tego później żałować. Jeśli bardzo chcesz, to poczekaj z tym do rana. Dzięki Kojot! Rano faktycznie nie chciałam tego pisać 🙄
Zanim dodasz mąkę do gulaszu, sprawdź czy to nie jest przypadkiem cukier puder, bo z pysznego obiadku będą nici 😁
EDIT: Jeśli jest godzina 23.50 a karta miejska kończy Ci się 23.59 i musisz dojechać 20 min metrem do domu to nie licz na to, że: - przecież nikt nie będzie sprawdzał biletów o tej porze, - a nawet jeśli to nie w pociągu metra, - a nawet jeśli to nie będzie robił halo o kilka minut.... Możesz się przeliczyć.
jesli masz dzien gubienia wszystkiego, to nie bierz nic cennego do reki. dzisiejszy bilans to: -moje sniadanie -ulubiony kolczyk -rekawiczka ukradziona przez psa
a ja zdarzylam dopiero pojechac do stajni i jest dopiero 15😲0
z takich jeszcze "wspomnieniowych", bo teraz mam klodke na szyfr: ZANIM zatrzasniesz klodke od paki, upewnij sie, ze kluczyk nie zostal w srodku.
Jeśli używasz miksera do miksowania czegoś w osobnym naczyniu, to pod żadnym pozorem nie puszczaj tego naczynia, kiedy mikser nastawiosz na najwyższe obroty!