[quote author=wł. Felix-Huston, forever felicis! link=topic=11182.msg681268#msg681268 date=1282290450] Uwaga, filozofia: W życiu najważniejsze to zaangażowanie zadu, prosty koń i beztroska młodość po kres. [/quote] Jesteś obsceniczna!!! Marsz do spowiedzi!
Ja nie wiem, czy ta młodzież teraz taka durna, czy to ja jestem taka inteligentna. Czyżby w procesie ewolucji zanikał mózg, bo natura uznała, że nieużywany=niepotrzebny?
Coś dla zmotoryzowanych kobiet BEZ smykałki technicznej:
Jeżeli z uśmiechem prosisz "osiłka" o wymontowanie tablic rejestracyjnych podając mu śrubokręt - zwróć mocno uwagę, czy "osiłek" gapiąc się w twoje oczy zauważył w ogóle ten śrubokręt. Brutalnie (acz skutecznie) wyrwane ramki mocowania rejestracji nie nadają się do ponownego zamocowania.
Jeśli zgubiłaś pióro, nie próbuj do niego zadzwonić by sprawdzić gdzie jest xD Nie sprawdzaj grubości szkła lampki do szampana zębami - szkoda kieliszka :winko: nie biegnij po schodach z tortem w ręku, szczególnie gdy masz tendencję d wywrotek - ciasto może się nieco zdeformować a twoje ubranie.. hmm.. delikatnie mówiąc ubrudzić 😲 z resztą nie tylko ubranie -.-
jeśli jedziesz Hubertusa na cudzym koniu, dowiedz się, jak owy koń reaguje na flo (flots?). gleba kilka metrów od publiczności, pozbijane kości, krew z nosa, ból głowy i latanie po neurologach nie są niczym przyjemnym 😁. przynajmniej się wyspałam przez te kilka dni 😎.
Jeśli miałeś/miałaś dłuższą przerwę od picia, szczególnie trunków wysokoprocentowych nie pij ich na pusty żołądek. Impreza może się dla Ciebie dość szybko skończyć :pijacy: 😵
wkrajajac cytryne o herbaty uniesc rece wysyko nad kubkiem albo zrob to na desce. Inaczej mozesz miec schodzaca skore z brzucha w wyniku oparzenia 🤦 wyglada to oblesnie
Jeśli robisz syrop z cukru do ciasta i chcesz dosypać i wymieszać kakao to zrób to przed podgrzaniem. Inaczej spędzisz cudne dwie godziny na szorowaniu podłogi, zlewu i kuchenki z zastygłego cukru 😵
Jeśli robisz syrop z cukru do ciasta i chcesz dosypać i wymieszać kakao to zrób to przed podgrzaniem. Inaczej spędzisz cudne dwie godziny na szorowaniu podłogi, zlewu i kuchenki z zastygłego cukru 😵
Jeśli chcesz żeby szklanki fajnie wyglądały na imprezie i obtoczysz ich brzegi w cukrze to weź pod uwagę, że taki cukier rano bardzo ciężko zmyć ze szkła x.x. DO tego dochodzi fakt, że niektórzy lubią go ogryzać i może parę szklanek 'pójść'...
Nawet jeśli bardzo chce Ci się jeździć, a pada deszcz i nie masz hali, odpuść sobie. Najprawdopodobniej w okolicy, gdzie znajduje się stajnia, także pada, koń jest mokry, a ujeżdżalnia to błoto powyżej kostek.
🚫 Happiowa u nas była taka ulewa, że po ujeżdżalni naprawdę nie dało się jeździć, ba, nawet chodzić się nie dało. Szkoda tylko że nie sprawdziłam tego wcześniej 😁
Jak golicie konia, to najlepiej róbcie to w świetle dziennym. Jeśli nie macie takiej możliwości, to wcześniej koniecznie sprawdźcie, czy macie dobre oświetlenie.
Nieproszona rada: jeśli posiadasz samochód, który po odpaleniu automatycznie zamyka wszystkie drzwi - pamiętaj, nie odpalać go przy uchylonych drzwiach, bo potem człowiek wysiada, skrobie auto, a potem się wkurza, że zaciął w środku kluczyki... w tamtym roku na zapasowe czekałam 1,5h w minus 23 stopniach, w tym poleciałam szybko do domu z duszą na ramieniu, że zostawiłam auto, zapalone i z kluczykami..
jeśli masz w dłoni meeeega wielki nóż - uważaj na brzuch, bo czasami można wziąć go nie tak jak trzeba i ....wbić sobie w brzuch ... ( gdybym nie wciagnęła brzucha jak szkielet to dźgnęłabym sie nożem)
Zawsze sprawdzaj zawartość wszystkich kieszeni zanim wrzucisz ciuchy do pralki, szczególnie jeśli pierzesz ciemne/czarne ubrania. Przy wyciąganiu go może się okazać, że w jednej znajdowała się chusteczka higieniczna 😵