Forum towarzyskie »

Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...

Pamietacie kiedyś takie łapki, stópki czy kule gluty?

A wiec...
Nie rzucajcie na sufit gluta kulki, bo się przyczepi i zostanie ślad, którego nie da sie zamalować. Gorzej jak nauczycielowi to podczas lekcji spadnie na głowę 😁
Byłam niedawno w podstawówce i po 13 latach nadal widać ślad po glucie :P
Gluty są boooooskie, dzieciaki u nas na obozach bawiły się nimi masowo.

w sumie kadra też... 😁 😁 😁
Tya... kupiłam kiedyś takiego gluta, innego niż wszystkie  👀
Półpłynne takie niewiadomo co xD
I oczywiście zawisło na suficie x.x
Ide szukać plamy  😁
Nie oglądaj nigdy, zwłaszcza na noc.

Zbyt silny demot 😵

edit: obejrzałam jeszcze raz. Demot pod KAŻDYM względem. Idę się zalać wodą pod prysznicem.
Nie szukaj z uporem maniaka w necie wyników zawodów, które... jeszcze się nie skończyły. ;]
(Wściekałam się dlaczego na śk nie ma wyników z finału PŚ w Genewie...  :ke🙂
I jak wyniki?
Przed wsiadaniem na konia ZAWSZE sprawdzaj, czy biustonosz masz na biuście, nie niżej.
Leczenie potem obtartej, najwrażliwszego miejsca tej części ciała jest trudne i bolesne  😵
nie zaczynaj pisac pracy licencjackiej 6 dni przed terminem  😵
Przed wsiadaniem na konia ZAWSZE sprawdzaj, czy biustonosz masz na biuście, nie niżej.
Leczenie potem obtartej, najwrażliwszego miejsca tej części ciała jest trudne i bolesne  😵

Staraj się ZAWSZE nosić dopasowany biustonosz, który zawsze jest na miejscu 😉
Nie bądźcie tak głupi, jak ja.
I nie objadajcie się z tego tytułu przed samym snem, bo nie przyjdzie.
- albo wyżej jak się nie ma na czym trzymać jak w moim przypadku 😅
[quote author=wistra link=topic=11182.msg569467#msg569467 date=1272450349]

Staraj się ZAWSZE nosić dopasowany biustonosz, który zawsze jest na miejscu 😉
[/quote]

A zwłaszcza miej dopasowane, niezsuwające się ramiączka. (moja ostatnia jazda polegała głównie na poprawianiu owych ramiączek, a było mi jeszcze bardziej głupio, bo jeździłam wtedy z koleżanką - instruktorką)  😵
Dziewczyny, jestem uświadomiona, nosiłam 75A, skoczyłam na 65D, ale... urosłam, a na razie kaski na nowy nie mam. Bardzo możliwe, że dlatego mi się miseczka zsunęła w dół  😡
O, to przerąbane 😉
Ubieraj się pod kolor zwierząt, z którymi obcujesz. Jak masz dużo, wielomaścistych, to chodź ubrany/a w mozaikowate stroje :P

Czuję się pokrzywdzona!  😕 Mam srokatego!  🤣
To ubieraj taki misz-masz. Wiesz - jak pies typu "pieprz z solą" 😉 Ja przy moich stworach musiałabym nosić coś na czym nie widać rudości (we wszelkich odcieniach), bieli i czerni.
Albo dres i olewać sprawę :P
Jeśli masz grubo pleciony, ze sztucznych włókien dywan i pokapał Ci na niego wosk to nie stosuj znanej metody z chusteczką higieniczną i żelazkiem do jego usunięcia. Najprawdopodobniej wosku jednak nie usuniesz, a dodatkowo chusteczka wtopi się w dywan  😵
Horciakowa,  dobre! Chyba jednak sam wosk wygladal lepiej 😉?

Matko/ojcze malych dzieci: jesli masz cos waznego do zrobienia i zaplanowalas/les to sobie akurat na drzemke dziecka, to wiedz, ze akurat dzis NA PEWNO nie zasnie w terminie...
Jak piłaś nie pisz do nikogo. I nie pisz na forum.
Ja zadebiutuję tutaj radą:
Jeśli Twój rodzony brat twierdzi, że aby bateria od laptopa trzymała dłużej trzeba przechowywać ją w zamrażalniku nie wierzcie mu! Nawet jeśli jest studentem informatyki!
Dzięki jego radom moja bateria zasnęła snem wiecznym i nigdy już się nie obudzi. Muszę kupić nową...  👿 😵
A to zależy jaka bateria 😉 Wiem, że niektórym typom to może zaszkodzić, ale ogólnie zamrożenie pomaga. Tyle, że trzeba szczelnie owinąć, najpierw gazetą, żeby w razie, gdyby się wilgoć dostała, wsiąkło w gazetę, a później jeszcze jak najszczelniej folią.
A tego to już nie wiem i nie chcę podważać, ale mój laptop właśnie wrócił z naprawy od prawdziwego informatyka  😁 Po studiach  😉 i stwierdził on, że w żadnej sytuacji nie można przechowywać sprawnej baterii w zamrażalniku. Dopiero jeśli bateria siada i faktycznie jest z nią coś nie halo- można testować takie zabiegi, ale bateria nie może spędzić w mrozie więcej niż 1noc.
Co więcej, mój wspaniałomyślny brat radził żebym wyjmowała baterię z laptopa jeśli laptop jest podłączony do prądu (oczywiście w takim samym celu jak mrożenie baterii  :hihi🙂 a pan który naprawił laptopa powiedział, że nie wolno tak robić, bo bateria jest wówczas słabsza i znacznie mniej wydajna.
Sprzeczne opinie jak widać, ale chyba jednak zaufam doświadczonemu informatykowi, niż własnemu bratu i jego herezjom...  😉
BASZNIA - dokładnie, wosk wyglądał lepiej 🙂 Tym bardziej, że dywan jednokolorowy, a plama powstała na samym jego środku  😵

Odnośnie dzieci to też się zgodzę 🙂

Jeśli pracujesz na komputerze i musisz skończyć dokumentację na wczoraj to nie pokazuj tego po sobie, inaczej komputer będzie się co chwilę zawieszał, programy same wyłączały, a w drukarce skończy się toner albo papier  👿 :emot4:
Horciakowa - jest na to rada 😉 nazywa sie Macintosh  😎
takie akcje to tylko z Windami. one faktycznie czuja i wiedza, kiedy wlasnie najbardziej potrzebujesz zeby byly sprawne.
...nie należy zatrzymywać karuzeli dla koni łapiąc jedną ręka za ogrodzenie a drugą za jej przedział  🤔 🤔 🤔

a zwłaszcza wtedy gdy jest mżawka  😎

edit...oczywiście mowa o karuzeli pod napieciem  🙄

co do staników: dziewczyny! kupujcie staniki sportowe! z ramiączkami V

95% normalnych staników się zsuwa albo spadają ramiączka w czasie jazdy koniowej 🙄

ja sobie kupiłam takich 4 i przestało to byc moim problemem - nie myślę już o tym ze ramiączka spadają

np taki http://www.allegro.pl/item1030354254_secret_possession_stanik_bialy_sportowy_70_b.html
Nie bierze się tabletek na pusty żołądek  🙄. Później może się odgryźć ze zdwojoną siłą  🤔
Mając złą krzywą cukrową nie pijcie rano kawy i nie jedzcie na śniadanie croissanta z nutellą.
Spanie za biurkiem w pracy MUROWANE
Pogotowie dla jeży.

Telefon:  503 309 303
-Jesli nie mozecie znalezc kota sprawdzcie WSZYSTKIE MIEJSCA  nawet szyb(? ) od kominka pomiedzy jednym a drugim pietrem.
-Jesli kot juz sie TAM znajdzie i jest gluchy to nie szeleszczcie zarciem i nie wolajcie ''kici, kici''
-Jesli sie wkurzycie to nie probujcie go stamtad przegonic klaskajac
-Nie probujcie strzachnac  go  stamtad rekami
TYLKO CIERPLIWIE POCZEKAJCIE AZ SAM SPADNIE

- nie lapcie goracego zelazka
- nie otwierajcie z rozmachu serka z wieczkiem w swoja strone bo oberwanie reka w zeby nie jest przyjemne...
-Nie spijcie z nozem jesli Was straszy
- Jesli obejrzycie cos mega strasznego i dostaniecie mega szoku,wylecicie na dwor to nie latajcie wkolo domu w letniej pizamie  krzyczac ''ratunkuuuu!''
-Jesli w nocy cos kolo domu Was straszy  to nie idzcie na dwor z nozem bo jakas babka z dzieckiem moze sie niezle wystraszyc 🤣
-Nie lapcie spadajacego noza
-Nie probujcie odkuzrac kota odkurzaczem
-Jesli rozmawiacie PRZEZ KOMORKE to nie lapcie sie nerwowo za kieszen z mysla ''zgubilam telefon!!'' (przeciez macie go w rece)
-Nie lapcie spadajacego noza
-Jesli o czyms opowiadacie i bardzo sie tym emocjonujecie uwazajcie zeby sie czasem cos nie wymsknelo
-Nie otwierajcie z impetem drzwi bo ktos po drugiej ich stronie moze ucierpiec

- nie probujcie nastraszyc kolegi ze kopnieciecie go miedzy nogi  po czym nie bierzecie zamachu zeby niby trafic w to miejsce - niechcacy mozna trafic  😡
-nie zagryzajcie czekolady ogorkiem kiszonym
-Jesli idziecie to nie patrzcie sie za siebie czy w bok bo mozna sie spotkac ze slupem..
- Jesli osa/pszczola wplatala Wam sie we wlosy nie wyciagajcie jej sami
- nie lapcie w locie zebami ogorka , ktory ''uciekl'' z kanapki

Narazie to chyba tyle 😡 Takie rzeczy tylko u mnie w rodzinie...
o matko 🏇 z komorka super
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się