Pamietacie kiedyś takie łapki, stópki czy kule gluty?
A wiec... Nie rzucajcie na sufit gluta kulki, bo się przyczepi i zostanie ślad, którego nie da sie zamalować. Gorzej jak nauczycielowi to podczas lekcji spadnie na głowę 😁 Byłam niedawno w podstawówce i po 13 latach nadal widać ślad po glucie :P
Nie szukaj z uporem maniaka w necie wyników zawodów, które... jeszcze się nie skończyły. ;] (Wściekałam się dlaczego na śk nie ma wyników z finału PŚ w Genewie... :ke🙂
Przed wsiadaniem na konia ZAWSZE sprawdzaj, czy biustonosz masz na biuście, nie niżej. Leczenie potem obtartej, najwrażliwszego miejsca tej części ciała jest trudne i bolesne 😵
Przed wsiadaniem na konia ZAWSZE sprawdzaj, czy biustonosz masz na biuście, nie niżej. Leczenie potem obtartej, najwrażliwszego miejsca tej części ciała jest trudne i bolesne 😵
Staraj się ZAWSZE nosić dopasowany biustonosz, który zawsze jest na miejscu 😉
Przed wsiadaniem na konia ZAWSZE sprawdzaj, czy biustonosz masz na biuście, nie niżej. Leczenie potem obtartej, najwrażliwszego miejsca tej części ciała jest trudne i bolesne 😵 - albo wyżej jak się nie ma na czym trzymać jak w moim przypadku 😅
[quote author=wistra link=topic=11182.msg569467#msg569467 date=1272450349] Przed wsiadaniem na konia ZAWSZE sprawdzaj, czy biustonosz masz na biuście, nie niżej. Leczenie potem obtartej, najwrażliwszego miejsca tej części ciała jest trudne i bolesne 😵
Staraj się ZAWSZE nosić dopasowany biustonosz, który zawsze jest na miejscu 😉 [/quote]
A zwłaszcza miej dopasowane, niezsuwające się ramiączka. (moja ostatnia jazda polegała głównie na poprawianiu owych ramiączek, a było mi jeszcze bardziej głupio, bo jeździłam wtedy z koleżanką - instruktorką) 😵
Dziewczyny, jestem uświadomiona, nosiłam 75A, skoczyłam na 65D, ale... urosłam, a na razie kaski na nowy nie mam. Bardzo możliwe, że dlatego mi się miseczka zsunęła w dół 😡
To ubieraj taki misz-masz. Wiesz - jak pies typu "pieprz z solą" 😉 Ja przy moich stworach musiałabym nosić coś na czym nie widać rudości (we wszelkich odcieniach), bieli i czerni. Albo dres i olewać sprawę :P
Jeśli masz grubo pleciony, ze sztucznych włókien dywan i pokapał Ci na niego wosk to nie stosuj znanej metody z chusteczką higieniczną i żelazkiem do jego usunięcia. Najprawdopodobniej wosku jednak nie usuniesz, a dodatkowo chusteczka wtopi się w dywan 😵
Horciakowa, dobre! Chyba jednak sam wosk wygladal lepiej 😉?
Matko/ojcze malych dzieci: jesli masz cos waznego do zrobienia i zaplanowalas/les to sobie akurat na drzemke dziecka, to wiedz, ze akurat dzis NA PEWNO nie zasnie w terminie...
Ja zadebiutuję tutaj radą: Jeśli Twój rodzony brat twierdzi, że aby bateria od laptopa trzymała dłużej trzeba przechowywać ją w zamrażalniku nie wierzcie mu! Nawet jeśli jest studentem informatyki! Dzięki jego radom moja bateria zasnęła snem wiecznym i nigdy już się nie obudzi. Muszę kupić nową... 👿 😵
A to zależy jaka bateria 😉 Wiem, że niektórym typom to może zaszkodzić, ale ogólnie zamrożenie pomaga. Tyle, że trzeba szczelnie owinąć, najpierw gazetą, żeby w razie, gdyby się wilgoć dostała, wsiąkło w gazetę, a później jeszcze jak najszczelniej folią.
A tego to już nie wiem i nie chcę podważać, ale mój laptop właśnie wrócił z naprawy od prawdziwego informatyka 😁 Po studiach 😉 i stwierdził on, że w żadnej sytuacji nie można przechowywać sprawnej baterii w zamrażalniku. Dopiero jeśli bateria siada i faktycznie jest z nią coś nie halo- można testować takie zabiegi, ale bateria nie może spędzić w mrozie więcej niż 1noc. Co więcej, mój wspaniałomyślny brat radził żebym wyjmowała baterię z laptopa jeśli laptop jest podłączony do prądu (oczywiście w takim samym celu jak mrożenie baterii :hihi🙂 a pan który naprawił laptopa powiedział, że nie wolno tak robić, bo bateria jest wówczas słabsza i znacznie mniej wydajna. Sprzeczne opinie jak widać, ale chyba jednak zaufam doświadczonemu informatykowi, niż własnemu bratu i jego herezjom... 😉
BASZNIA - dokładnie, wosk wyglądał lepiej 🙂 Tym bardziej, że dywan jednokolorowy, a plama powstała na samym jego środku 😵
Odnośnie dzieci to też się zgodzę 🙂
Jeśli pracujesz na komputerze i musisz skończyć dokumentację na wczoraj to nie pokazuj tego po sobie, inaczej komputer będzie się co chwilę zawieszał, programy same wyłączały, a w drukarce skończy się toner albo papier 👿 :emot4:
Horciakowa - jest na to rada 😉 nazywa sie Macintosh 😎 takie akcje to tylko z Windami. one faktycznie czuja i wiedza, kiedy wlasnie najbardziej potrzebujesz zeby byly sprawne.
-Jesli nie mozecie znalezc kota sprawdzcie WSZYSTKIE MIEJSCA nawet szyb(? ) od kominka pomiedzy jednym a drugim pietrem. -Jesli kot juz sie TAM znajdzie i jest gluchy to nie szeleszczcie zarciem i nie wolajcie ''kici, kici'' -Jesli sie wkurzycie to nie probujcie go stamtad przegonic klaskajac -Nie probujcie strzachnac go stamtad rekami TYLKO CIERPLIWIE POCZEKAJCIE AZ SAM SPADNIE
- nie lapcie goracego zelazka - nie otwierajcie z rozmachu serka z wieczkiem w swoja strone bo oberwanie reka w zeby nie jest przyjemne... -Nie spijcie z nozem jesli Was straszy - Jesli obejrzycie cos mega strasznego i dostaniecie mega szoku,wylecicie na dwor to nie latajcie wkolo domu w letniej pizamie krzyczac ''ratunkuuuu!'' -Jesli w nocy cos kolo domu Was straszy to nie idzcie na dwor z nozem bo jakas babka z dzieckiem moze sie niezle wystraszyc 🤣 -Nie lapcie spadajacego noza -Nie probujcie odkuzrac kota odkurzaczem -Jesli rozmawiacie PRZEZ KOMORKE to nie lapcie sie nerwowo za kieszen z mysla ''zgubilam telefon!!'' (przeciez macie go w rece) -Nie lapcie spadajacego noza -Jesli o czyms opowiadacie i bardzo sie tym emocjonujecie uwazajcie zeby sie czasem cos nie wymsknelo -Nie otwierajcie z impetem drzwi bo ktos po drugiej ich stronie moze ucierpiec
- nie probujcie nastraszyc kolegi ze kopnieciecie go miedzy nogi po czym nie bierzecie zamachu zeby niby trafic w to miejsce - niechcacy mozna trafic 😡 -nie zagryzajcie czekolady ogorkiem kiszonym -Jesli idziecie to nie patrzcie sie za siebie czy w bok bo mozna sie spotkac ze slupem.. - Jesli osa/pszczola wplatala Wam sie we wlosy nie wyciagajcie jej sami - nie lapcie w locie zebami ogorka , ktory ''uciekl'' z kanapki
Narazie to chyba tyle 😡 Takie rzeczy tylko u mnie w rodzinie...