nie wypuszczaj z ręki włączonej suszarki, jeżeli masz obok siebie wiadro z wodą... Ale jak obok siebie masz wannę, w której tapla się przechodzony małżon, to włączoną suszarkę upuść koniecznie.
zanim zwymyslacie ladowarke do komorki od wszystkich najgorszych sprawdzcie, czy rozgaleziacz do ktorego jest podpieta jest wlaczony 😁 mam taki z pstryczkiem i wlasnie wydarlam sie na ladowarke, ze musze naladowac telefon w tej sekundzie. A potem zobaczylam, ze wylaczylam panel 😵
generalnie, wiekszosc urzadzen elektrycznych pracuje lepiej jesli sa podlaczone do dzialajacego gniazdka 😵 😎
pociągnę temat - jeśli ładowarka nie chce działać, nie uderzaj nią o telefon - jeszcze trafisz bolcem o ekran i go stłuczesz 😎
Jeśli na balkonie głodny ptak dzwoni dziobem o żłób a Wy właśnie wyleźliście z wanny z mokrą głową - nie lećcie karmić sk.....syna ! On poczeka i mu wyjdzie na zdrowie . A Wy zaziębicie uszy,gardło i w ogóle wszysko.
Powiało wiosną, więc przypomniała mi się anegdota z zeszłego sezonu.
Nawet jeśli wpadliście na pomysł, że biurowe spodnie i żakiet będą ładnie wyglądały na przeglądzie weterynaryjnym ( prawda ), jednak przebierzcie pantofle na obcasie na sztyblety, szczególnie jeśli lista na przegląd jest enigmatyczna... Godzina stępa w ręku z wydurniającym się Glutem i następnie przebieżka z nim dzikim kłusem na przeglądzie właściwym w niestosownym obuwiu może się przykro skończyć... 🤦
Ja pamiętam jak z takim iluś tygodniowym zapaleniem oskrzeli tak się tylko przejechałam konia odwiedzić. I co - a uskuteczniałam potem dzikie galopy po łące 😁 szybko wyzdrowiałam.
jazda konna jest także dobra na bóle miesiączkowe 😉
a tak, tak...
Pozimowe: jesli dziwiliscie sie, ze na podworku jest tak malo psich kup ( podczas zimy z opadami sniegu) to przygotujcie sie na ich ogramna ilosc po roztopach......
Jesli odgarnialiscie snieg tylko z miejsc niezbednych, liczac ze z mniej niezbednych i tak zginie po kilku dniach...coz , zawsze mozna trafic na zime stulecia...
jesli wiesz, ze gdzies sa kocie lby to nie idz tam z walizka na kolkach 🙄
Idąc tym tropem: Nie próbuj udowodnić całemu światu, że masz terenową walizkę, jeśli waży ona ok 30kg i jest wielka jak szafa 3-drzwiowa (włażę w nią bez problemu). NAprawdę lepiej pójść dłuższą drogą po chodniku niż telepać się za wszystkimi, którzy taszczą tylko b. podręczny i idą stromą ścieżką pod górkę. A ścieżka pokryta diabli wiedzą czym - ani to szuter, ani ubita ziemia... coś pomiędzy...
Umawiając się na sesję zdjęciową nie farbuj godzinę wcześniej włosów. A jeśli już farbujesz to od razu i dokładnie wytrzyj farbę z czoła. Po umyciu włosów możesz się nieźle zdziwić jego wyglądam. Całe szczęście wilgotne chusteczki potrafią zdziałać cuda.
I jeszcze telefoniczne, podobne do poprzednich - jeśli rozmawiasz przez komórkę nie zaczynaj jej panicznie szukać, jeśli nie ma jej w kieszeni spodni. Prawdopodobnie znajduje się w Twojej ręce tuż przy uchu 😁 😵
Jak chcesz wsiąść na siwego konia, nie pastuj butów czarną pastą....
I rada sprzed chwili: Jeżeli twoja rodzina zużyje całą ciepłą wodę, nie myj włosów szamponem head&shoulders z mentolem w zimnej wodzie, bo będziesz lecieć do lodówki się ogrzać