Forum towarzyskie »

Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...

jesli juz wyjdziesz do stajni w krotkich spodenkach (w lozku przeciez bylo cieplo), gdy za oknem pada deszcz ze sniegiem, to przynajmniej nie biegnij z gorki, jesli masz na nogach kowbojki lub inne buty ze skorzana podeszwa.

Cale szczescie zatrzymalam sie po kilku metrach.
Jeśli jesteś w stajni, której nie znasz, i masz sobie osiodłać konia, którego wczeniej tylko kilka razy widziałaś przelotem na zawodach, upewnij się, że to właściwy koń.

Możesz przyprowadzić na halę kompletnie zgłupiałego dwulatka  😵

ha ha ja kiedyś przychodzę do stajni i widzę brak mojego konia. Okazuje się że poszedł na jazdę (mój prywaty koń) W stajni były dwa srokacze i dziewczynce się pomyliły.

A teraz rada:
jeżeli odstawiasz źrebaka od kobyły zwróć uwagę, czy w boksie przeznaczonym dla źrebaka nie ma dwóch psów leżących w słomie.
Myślałam, że to zdenerwowanie kobyłki spowodowane jest właśnie odstawieniem od matki, ale okazało się, że po wypuszczeniu psów wszystko było spoko 😀
Jeśli nagrywasz, albo odtwarzasz płytę w laptopie to nie obracaj go do góry nogami i nie przekręcaj radośnie na boki.

Jeśli po przejechaniu połowy miasta samochodem stwierdzisz, że "jest jakiś dziwny i brakuje mu mocy" decydując się na wizytę u mechaników, sprawdź najpierw czy nie jedziesz na ręcznym. 😁

Tak samo zanim poprosisz o pomoc w wypchnięciu samochodu z zaspy - ciotka zaparkowała na ręcznym i była głęboko przekonana, że się zakopała w głębokim śniegu...
A, jeśli maskotką stajni jest owca, która chodzi sobie to tu, to uważnie przyjrzyj się "małym kotkom,", które urodziły się niedawno i rozrabiają gdzieś koło stajni- może się okazać, że to jagniątką  🙇

nie wiem, jak to się stało, ale dobre kilka dni nikt się nie zorientował  😂
Nia dawaj dzieciom bawić się w samochodzie  w samochód  🙄 Zwłaszcza jak maja łabędze pióra i wkładają je do stacyjki, a ty jestes na wakacjach i za godzine wyjeżdzasz do domu...  😂

W taki oto sposób przedłuzyłam moje wakacje jak byłam dzieckiem 😁
Jeśli jedziesz na przejażdżkę quadem mając zamiar omijać wszelkie błoto pamiętaj i tak załóż ciuszki robocze ...bo inaczej do wywalenia
Rewir - a smrodu nie czulas? =)

Jesli wejdziesz do domu w brudnych butach zanim zaczniesz myc po sobie podloge - zdejmij te cholernie brudne buty, bo efekt mycia bedzie dokladnie odwrotny od zamierzonego =)
Jak jesteś na wakacjach w nieznanej okolicy z mapą turystyczną, to zanim wiedziesz na oznaczoną na niej drogę samochodem, upewnij się, że to NA PEWNO ta droga. Po przejechaniu jakichś 3 kilometrów wypełnionych pełnym zdziwienia milczeniem i pytaniami "czy my aby na pewno dobrze jedziemy" może okazac się, że na zielonym szlaku rowerowym przewidziano miejsce tylko na dwa koła i absolutnie nie przewidziano miejsca na zawracanie.
jak jesteś zmęczona, jedziesz samochodem już 300 km i musisz zatankować, sprawdź dwa razy czy na pewno wyjechałaś ze stacji w dobrą stronę.

Miałam okazję wracając z Sopotu przejechać 15 km z powrotem, bo zapomniałam, że stacja była po drugiej stronie drogi..
m4jek  moj trener zrobil dokladnie to samo kiedys...hahaha , a ja jeszcze wjezdzajac na stacje myslalalm w duchu, skad ludzie pamietaja w ktora strone jechac po dluzzszej przerwie na stacji 🙂 Ale po 10km powiedzialam mu ze juz tu chyba bylismy 🙂
Manta, to taki mało mocny ręczny jest, da się jechać tylko trochę trzyma 😁
A no upewnij się że nie trzymasz mapy do góry nogami bo pojedziesz w całkiem inną strone od zamierzonej no i taksówkarz stojacy obok ciebie na skrzyżowaniu Cie wyśmieje i zada pytanie " gdzie chcecie dojechać trzymając mapę na odwrót?"
Nie sprawdzaj czy prostownica się nagrzała łapiąc całą dłonią za te płytki. Do tego służy taka specjalna lampka  🤔wirek:
Puma, nie każda prostownica ją ma 😁

Nie opalaj twarzy dużych okularach słonecznych. Zwłaszcza mając bladą karnację. Po godzinie będziesz wyglądać jak kretyn ze świecącym czerwonym nosem i policzkami i wielkimi białymi "goglami" 😉
Jeśli masz świeżo kupiony samochód z automatyczną skrzynią biegów i naciskając dwa pedały samochód nie jedzie tylko straszliwie wyje a coś zaczyna przeraźliwie śmierdzieć, to nie znaczy że auto na czymś wisi tylko naciskasz gaz i hamulec 😵
Nie polecam też w automacie wciskać sprzęgła. Spotkanie z przednią szybą boli 😂
no i nie próbuj zmienić biegów w automacie a lewą nogę przywiąż do siedzenia
Wow niezłe! To w automatach jest sprzęgło?  😡
Może już trochę nieaktualne, ale nadal mnie to bawi - zakładając nowy film do analogowego aparatu upewnij się, że to na pewno NOWY film, a nie już raz zrobiony i wyjęty do wywołania. Niczego nieświadomi członkowie rodziny mogą zyskać zdjecia "na tle" z miejsc, w których nigdzie nie byli, a Sztokholm może zystkać ulicę Piłsudskiego :P
przesiadając się z automatu na manuala pamiętajcie o sprzęgle i biegach bo skrzynia do wymiany jak nic a silnik zarżnięty na maksa ja się w porę na szczęście opamiętałam po nie miłych uwagach pasażerów siedzących obok 😡 (niestety szybko się przyzwyczjam do rzeczy i póżniej ciężko mi cokolwiek odkodować)

Jasne, że jest! Tylko działa jak hamulec 🤣
Jeśli masz drukarkę podłączoną do prądu przez listwę, i chcesz ją włączyć, upewnij się, że listwa jest włączona, zanim zaczniesz się wkurzać, że drukarka się zepsuła  😎
Nie sprawdzaj czy prostownica się nagrzała łapiąc całą dłonią za te płytki. Do tego służy taka specjalna lampka  🤔wirek:

Zrobiłam tak ostatnio... mogłaś to wcześniej napisać 😂

Nie pij herbaty w samochodzie słuchając CB radia... jak usłyszysz: to pozdrów tych, których znam, bo reszty nie znam, albo inne podobne słowa - na pewno się zalejesz 🤣
[quote author=wł. Felix-Huston, forever felicis! link=topic=11182.msg419710#msg419710 date=1262101637]

Jasne, że jest! Tylko działa jak hamulec 🤣
[/quote]

Zapamiętam: nie wynajmować automata na wakacjach!

niekoniecznie - nie ma nic łatwiejszego w obsłudze...tym bardziej kiedy jest się na wakacjach - możesz podziwiać widoki tudzież szukać drogi a nie mieszać ciągle wajhą :P
Przed zamknięciem i włączeniem pralki, sprawdź dokładnie gdzie znajduje się Twój kot. Stresu jaki wiąże się z szukaniem kota, którego NIGDZIE nie ma i jednoczesnym obserwowaniem wirującej pralki nie życzę nikomu! (na szczęście kot spał zagrzebany w koszu na pranie 😉)
NIGDY nie stójcie tyłem do dwuletniego brata, który siedzi na kanapie i ma w rączce długopis i kartkę. Zapewniam, że 'brum,brum' będzie wszędzie, tylko nie na papierze  😵
Nie zakładajcie butów na obcasie wychodządz z psem na spacer zawsze może mu coś odbić i szarpnieza wroną i po obcasach w nowych butach 👿
[quote author=Lena link=topic=11182.msg420669#msg420669 date=1262156979]

niekoniecznie - nie ma nic łatwiejszego w obsłudze...tym bardziej kiedy jest się na wakacjach - możesz podziwiać widoki tudzież szukać drogi a nie mieszać ciągle wajhą :P
[/quote]

szukanie drogi zdecydowanie mnie będzie dotyczyło. natomiast przeraża mnie połączenie nauki obsługi automatu, wliczając w to zjazdy z górki ze znakiem low gear now i jednoczesne próby pozostania po właściwej stronie drogi...
Jak masz mały odprysk na szybie samochodu jak najszybciej go załataj w warsztacie.
Jesli tego nie zrobisz a na dodatek w mróz puścisz na szybę gorący nawiew - masz gwarantowaną wymianę szyby.
Koszt  nowej szyby  BOLI bardziej 

Zawsze tak robie 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się