Forum towarzyskie »

Body Modifications ( dawniej "piercing, tatuaże " )

wracając to tego tatuażu konia, którego wrzuciła Edytka - bez urazy, ale dla mnie to jest totalny kicz...
AleksandraAlicja koleżanka ma identyczne łapki z tym, że na karku (idą pionowo w stronę włosów). Bardzo fajnie to wygląda moim zdaniem, łapki choć małe, są wyraźne...
A możesz zrobić zdjęcie tatuażu koleżanki?  :kwiatek:
AleksandraAlicja
Jeśli masz już jakąś koncepcję w głowie, to proponuję Ci iść do dobrego tatuażysty i opowiedzieć mu czego byś chciała. Jeśli wybierzesz dobrego artystę, na pewno zaproponuje Ci coś wyjątkowego i jedynego w swoim rodzaju. Jeśli upatrzysz sobie gotowy wzór, istnieje spore prawdopodobieństwo, że Twój tatuaż nie będzie oryginalny, będzie nosił ślady cudzego pomysł, a przecież nie o to chodzi (chyba) 😉

Masz już jakieś studio na oku? albo pomysł gdzie chcesz szukać?
Pauli, nie mam  🙄 Na Śląsku mieszkam od niedawna, a w Jastrzębiu to w ogóle chwil parę i dopiero się orientuję, co i gdzie. Na razie skupiłam się na stajniach  🤣
Tak więc pytanie do Ślązoków- gdzie i kogo polecacie? Mogę dojechać- 30 urodziny ma się raz w życiu, wreszcie czas "zaszaleć"  😉
AleksandraAlicja, rybnik i art-line . 😉
dziewczyny pytanie - czy któraś z Was spotkała się z tatuażem zaraz pod biustem? chcę sobie zrobić napis, dwa słowa, pod lewą piersią (na żebrach tyle że od przodu). jednak po pierwsze mega szczupła nie jestem (mogę schudnąć, mogę przytyć itp.) po drugie to jest jednak w okolicy brzucha więc trzeba brać pod uwagę ciążę kiedyś w przyszłości - no i się zastanawiam czy tatuaż może się jakoś rozciągnąc i na przykład "źle" zejść z powrotem? szukać innego miejsca czy to się może udać? cholernie mi zależy że te dwa słowa były w miejscu które mogę zobaczyć...
Zaraz pod biustem ciąża nie powinna Ci zaszkodzic - najwięcej rozciąga się skóra już pod żebrami
wracając to tego tatuażu konia, którego wrzuciła Edytka - bez urazy, ale dla mnie to jest totalny kicz...
mam dokładnie takie same odczucia... jeszcze jakby był malutki to byłoby w miarę do przełknięcia, ale na całej łopatce to dla mnie porażka..
(poza tym wydaje mi się że powinien być bardziej pionowo)
super🙂 a to że się tam niestety znajdują wałeczki (na razie!:P)? jakbym schudła to istnieje prawdopodobieństwo że tatuaż się w głupi sposób skurczy, czy raczej skóra to skóra a to co pod nią to pod nią?
obłęd 😜
I pożegnałam mojego tragusa  👿
Zebrała mi się ropa, strasznie napuchło ucho i mi pielęgniarka w ośrodku wyjmowała, gdyż sama nie dałam rady.
Mam antybiotyk i jestem mega zła.
Jak tylko się wygoi lecę zrobić go IGŁĄ... 😵
Szumka94, i dlatego właśnie pistoletem NIE WOLNO przebijać (igłą przekłuwać. Pistoletem PRZEBIJAĆ) nic oprócz płatka ucha.
..Taka nauczka dla osób które po przekłucia udają się do kosmetyczek.
Breva
Myślę, że nie powinno być większych problemów, jeśli odpowiednio zadbasz o swoją skórę, codzienna pielęgnacja itd. 😉
hm, tatuaż zrobiony. za drugim razem strach mniejszy, na większym luzie, przyjemniej. niedługo będzie można mnie czytać jak książkę.  😁
a właśnie - aketter czy ciąża w jakiś sposób zniekształciła tatuaż, czy wszystko z nim było ok po ciąży?

myślę nad tym, czy ew. ciąża czy przytycie nie zniekształci tatuażu na boku, ale w sumie to takie miejsce, że chyba raczej nie powinno być tendencji do zniekształcania
Nav- nie potrafie odpowiedziec dokladnie. Na chwile obecna kompletnie nic mi sie nie stalo z tatuazem.  Skora oczywiscie sie rozciagnela, ale sam wzor ksztaltow nie zmienil. Do rozwiazania ciazy zostalo mi 4 tyg, takze cos wiecej bede mogla napisac po. Sam tatuaz robilam swiadomie, wiedzac, ze miejsce jest podatne na rozciagniecia i nie zaluje ani wzoru ani miejsca. Czekam tylko, az w koncu bedziemy mogli go skonczyc 😎
Jak mi się marzy tatuaż, i to nie jeden. Ale ani miejsca, ani wzory nadal niewybrane 🙁
yga
Fajnie wygląda ten pierwszy wzór.

Bee.
Pochwal się 😀

Mnie cały czas nosi na coś nowego, może zimą coś wykombinuję 😎
i Tata jeszcze nie wie, chowam rękę gdzie popadnie, a jak się dowie, to zginę śmiercią tragiczną.  😂

prosz:
yga dobre. jak juz zrobisz to pochwal sie koniecznie bo tez mam tatoo w tym miejscu i ciekawa jestem jak wygladało by 'cos' innego
Bee.
Fajny, leciutki napis, z resztą tak jak poprzedni 😉 , one tworzą całość?
Marzy mi się tatuaż w tym miejscu, ale nie jestem pewna czy odważyć się na coś aż tak widocznego.
hm, nie, nie tworzą razem nic, choć są na jednej ręce. na nadgarstku to był spontan i wyszedł trochę pokaźniejszy niż był w planach. czcionka ta sama.
cieszę się, że się podoba.  : )
Bee. baardzo fajny, szczegolnie ze to cytat z jednego z moich ulubionych utworow 😉 a poza tym sama zastanawiam sie nad dodaniem napisu w tym stylu do jednego z moich tatuazy 😉
Bee. cudny! Sama wybierałaś czcionkę? Bardzo bolało? Mnie się marzy wyżej, też na nadgarstku ale tuż pod dłonią.
bee- świetny! ja tez chce w tym miejscu, ale napisy nie pod kątem a pisane poziomo.
dziękuję bardzo dziewczyny.  😡
Strucelka, czcionkę mam tą samą, co na poprzednim tatuażu. tylko na nadgarstku jest większa.
no i ten napis miał być poziomo. niestety mam bliznę i to nie najmniejszą, więc mój tatuażysta stwierdził, że tak wyrażony będzie lepiej sens, a przy okazji blizna zostanie zakryta. i zostało tak.
tu dla przypomnienia ramię, fakt nie całe, ale jednak  😁 :
Bee. bardzo fajne te tatuaże  🙂
To i ja sie swoimi pochwalę🙂
Głowa mojego konia,mam nadzieję że widzicie podobieństwo bo tatuaż robiony był ze zdjęcia🙂

I niechcący zrobiła mi sie tez gwiazdka za uchem🙂

Kiedy poszłam poprawić głowę konia doszedł jeszcze napis...🙂
A ja się muszę pochwalić, że moje uszy goją się wyśmienicie. Nic nie ropieje, bez problemy przekręcam kolczyk.
Wyszło na to, że dzień przekucia był najbardziej be 😉
Bee., a co na ramieniu jest napisane ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się